reklama

Kto po in vitro?

Yplocka...ja bralam clexane..fraxiparyne...fragmin. zaden z tych lekow nie ma wplywu na sluz ...czytalam raczej ze jesli wyplywa nawet taka kremowa wydzielina..(od ecru po hm...kawa z mlekiem) to jest to normalne i nie ma sie czym marwic. Nie pamietam jakie mialo to uzasadnienie naukowe dokladnie..ale wiem ze sama dzwonilam do lekarza bo tez nie mialam idealnie bialej jak kolor luteiny tylko raczej wlasnie taki ecru kolor. Lekarz uspokajal ze to jest ok...

reklama
Hope, Mundek gratuluję widoku dzieciaczków, a Tobie Bziumelka wysokiej bety :-)
Ja dziś też pierwszy raz widziałam mój skarb. Wszystko pięknie. Następna wizyta 2 czerwca, wtedy już zobaczymy serduszko :tak:.
Yploca dziś mi powiedziała pani dr, że można odczuwać kłucie w brzuchu, nawet ,,wżynanie'' szczególnie wieczorem, więc się nie przejmuj.

Dziewczyny z poza Polski, czy któraś z Was mogłaby mi kupić Urogestan lub Coclogest?- ten lek nie jest dostępny w Polsce, a wolałabym go zamiast luteiny. Wysłałabym receptę.

Nie ma sprawy.Mieszkam w Belgii i biorę Urogestan

Kasik myślę za paracetamol możesz zawsze brać, bo jak jest bezpieczny i w ciaży i dla dzieci to przy encortonie też... a swoją drogą to nie myślałam że encorton jest tak silnym lekiem, ja też go biorę teraz nieprzerwanie od 2,5 miesiaca w dawce 2x5mg. Nigdy nie miałam badania komórek nk ale u mnie w klinice dają profilaktycznie tak samo jak fraxiparine.

yplocka myslę że delikatne zabarwienie śluzu nie jest niepokojace, ważne aby to nie była krew... A może gdzieś się podrażniłaś przy wkładaniu lutki i teraz z ranki się sączy.

Mój mąż dzisiaj powiedział że zrobi sobie test ciążowy, jak robiłam siusiu to wziął próbkę i zrobił, no i wkońcu teska testowa była taka jak kontrolna :-):-) Ma facet wyczucie, bo jak ja robiłam to zawsze była bladsza... Czyli okres testowania się zakończył i z betą i z sikańcami... Teraz odliczamy dni do wizyty, mam nadzieję że coś zobaczymy :)

Bziumelka encorton jest sterydem więc nie jest obojętny dla organizmu. Ja biorę 20 mg dziennie więc dosyć sporo dlatego boję się reakcji z innymi lekami. Wzięłam już dzisiaj drugi paracetamol i drugą nospę max bo nie mogę inaczej funkcjonować przez 2 pierwsze dni @ i żyję :-)

Genna, ja mam raz poniżej dolnej granicy, raz powyżej. Nie wiadomo dlaczego tak jest.
Taka moja uroda. Do tego jest mutacja MTHFR i satelita na chromosomie 22.

Yplock ja mam właśnie powyżej norm białka albo w górnej granicy i tez będę miała clexane :) szukając w necie raczej spotyka sie info o tym ze clexane dostaje sie poniżej normy a powyżej nic nie piszą . A do kiedy masz brać clexane? Do końca ciąży?

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik...w katowicach i bytomiu clexane,fraxiparyna lub fragmin jest standartem. Bez wzgledu na nk. Po prostu wysoki poziom progesteronu moze wplywac na zakrzepice. Kasik...niestety niewiele mozna brac przeciwbolowych. Nie chodzi o sam ibuprom czy niesteroidowe leki przeciwzapalne(sa prawo i lewo skretne).....te z grupy ibupromu niestwty blokuja cialko zolte... musisz sie zaapapowac -w polaczeniu z nospa. Mozesz tez pyralgine. Ale wtedy wez na zoladek jakis oslonowy bo czesto boli. Pyralgine dostaniesz w tabletkach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry