Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Kasik nie robiłam progesteronu bo tylko bym się znowu zdenerwowała a z dyskusji, która niedawno na ten temat się toczyła, stwierdziłam że ważna jest jego suplementacja a poziom i tak moze być nie miarodajny... Nie mam żadnych plamień więc nie panikuje.
Mam do Was ważne pytanio-prośbę, czy mogłybyście mi doradzić jak mam dalej brać lutinus 100 mg, do tej pory brałam 3 dziennie, ginekolog mi powiedzała że jak chce to mogę brać ale maks do 12 tc, że wg niej nie ma to i tak wpływu. W Norwegii progesteronu się nie bada. Ja biorę zapobiegawczo, ale nie wiem od kiedy powinnam zmniejszać dawkę. Czy już zacząć brać np. 2 tabletki dziennie przez 3 tyg., a później już tylko po 1-nej, czy brać 3 do 12 tc a dopiero później zmniejszać
Mundek: witaj w krajach skandynawskich
Wiec mam tak jak ty i tez zaczynalam od 3x1 lutinus. Bralam go tak do 9 tyg ciazy. Potem przeszlam na 3x3 luteiny, po tygodniu zmniejszylam do 3x2 luteiny. Teraz biore 3x1 plus na noc dodatkowa. Ale ja biore bo w 11 tyg wyjryto krwiaka ktorego mam do tej pory wiec luteine kontynuuje. Jesli u ciebie nie ma zadnych niespodzianek to zmniejszaj co tydzien po trochu. Z 3x1 na 2x1 i pot tylko 1 dziennie
lolitka200, u mnie to zależy kto co rozumie przez komplikacje bo 7 m-cy temu wykryto u mnie nowotwór graniczny i usunięto jajnik oraz jajowód, dodatkowo od dziecka mam dodatkowy bagaż "epilepsje" i niestety leki starej generacji wywołały u mnie pco. Teraz mam inne leki ale szkody już się nieodwróci. Dlatego na własną ręke postanowiłam z przepisowych 14 dni przedłużyć na 12 tygodni
Mundek: z tego co widze to raczej zadna z twoich watpliwych niespodzianek nie powinna mieszac z hormonami wiec mysle ze mozesz zmniejszac wedlug planu do 12 tyg
Ona ja dostalam wczoraj rozpiske jak mam odstawić. W skrócie do 12tc. biorę bez zmian a później w ciagu 2 tygodni stopniowo odstawiam odejmując co 2-3 dni po jednej tabletce z poszczególnych dawek.
Dostałaś w końcu to skierowanie na bezplatne usg prenatalne w 12tc. ?