reklama

Kto po in vitro?

dorotav - dzięki, też bym chciał żeby "poszło" szybko, cóż wszystkie chcemy, czas pokaże

Czemu IVF? Małżeństwem jesteśmy 10 lat, po raz pierwszy do kliniki leczenia niepłodności trafiliśmy w 2009 r. Miałam stymulowane owulacje i naturalne próby zajścia w ciąże, po kilku miesiącach zaproponowano nam IUI - skończyło się niepowodzeniem. Zmieniliśmy klinikę w maju br i tu prof. od razu zasugerował in vitro, co potwierdził po analizie badań. Generalnie u M armia słaba (wskazania do IVF - określono czynnik męski) ale u mnie też bez rewelacji AMH 1,29 FSH 5,23. W młodości przeszłam operację usunięcia torbieli z jajnika - co zapewne też nie pozostało bez znaczenia dla obecnej sytuacji :-(

reklama
olusia- gratulacje:-D teraz trzymam kciuki za prawidlowy przyrost betki.

zula gratulacje cudownej parki. mam nadzieje ze sie u Ciebie troszke w sprawach rodzinnych uspokoi . dzieki ze jeszcze o mnie pamietasz.

GRATULACJE dla reszty, wybaczcie ale tak malo sie odzywam ze nie pamietam nicow

to ze starej ekipy zostalysmy jeszcze tylko dorotav, jo.m, lilia i ja. suuper ze jest nas coraz mniej. choc nowe dziewczyny tez dochodza, straszna jest ta nasza choroba jaka jest nieplodnosc

Ja za bardzo nie pisze bo nie mam o czym, ani badan nie robie ani nie zanosi sie abym w najblizszym czasie podchodzila do stymulacji.
ale mocno trzymam kciuki bo wiem ze juz niedlugo i lilia i jo.m beda zaczynaly.
a jak u ciebie dorotav?

Trzymam kciuki tez za dziewczyny z gyncentrum bo przynajmniej jak wam sie uda to zaczne wierzyc ze i mnie sie kiedys uda

Ostatnia edycja:
gos kciukasy, czuję, że beta będzie ładniutka :tak::-)

Ja też zaraz jadę na betę, niestety muszę jechać 30 km a w takim upale cholernie mis ię nie chce, co prawda klima w aucie jest ale wyjście na dwór to koszmar. Strach o przyrost jest silniejszy więc jadę. Trzymajcie kciuki :tak:

reklama
Wiecie może jak rozumieć opis: stadium zarodków 4bl I ?
Byłam dzisiaj u swojego doktorka i dostałam kartę podsumowującą cykl, zrobiłam również powtórna betę -wyniki po południu :-)
A i ja w przeciwieństwie do Was nie biorę ani duphastonu czy luteiny tylko Prolutex (progesteron w zastrzykach) -drogi i strasznie bolące te zastrzyki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry