reklama

Kto po in vitro?

Aisa - jest bardzo dobrze. Biorąc pod uwagę Twój pierwszy wynik w 6 dpt 33, to w 8 dpt powinnaś mieć min. 52,8, a w 10 dpt powinnaś mieć min. 90,93. Przyrost bardzo ładny, bo wychodzi więcej niż 66% w ciągu 48 h. Gratulacje mamusiu :-)

Dziewczyny doznałam szoku :szok: Dzwoniłam jakieś 30 min. temu do kliniki z zapytaniem o mój wynik, jeszcze go nie było. Przed chwilką odebrałam tel. z kliniki, że wynik i recepta czekają na mnie w rejestracji :szok: A wogóle nie prosiłam o ten tel., oni tak sami z siebie :szok:

reklama
kate obiecany spis badań.:
Genetyka: kariotypy (dla obojga partnerów), oraz niepłodność żeńska: Detekcja mutacji G20210A w genie Promtrombiny - czynnik II, Detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny - czynnik V, Detekcja 2 mutacji w genie CFTR, Detekcja polimorfizmu w genie MTHFR, niepłodność męska: Detekcja delecji w rejonie AZF, Detekcja 2 mutacji w genie CFTR
Immunologia:
komórki NK (subpopulacje limfocytów), białko S, białko C, homocysteina, LA, ANA, przeciwciała p/kardiolipinie IgG, IgM, przeciwciała p/beta2glikoproteinie 1 IgG, IgM, wit B12, dhea, kwas foliowy, wit D3

kasik jestes boska, bardzo Ci dziękuję genetyka była robiona a immunologia jeszcze nie, tylko zastanawiam się czy robić ją od razu, czy poczekać do jeszcze do tego transferu, bo gin mowi ze zarodki byly slabe po drugie w dniu punkcji mialam bardzo wysoki estradiol i prg wiec endo moze zle przyroslo...chyba ze to nie ma znaczenia?? badania w kazdym razie zapisalam juz ;-) no i mam jeszcze jedno pytanko, ile srednio zarodkow dochodzi do etapu blastocysty?

Olusia, biorę w drugiej dobie między innymi dlatego, że boję się że po 3 dobie mogą przestać się rozwijać, poza tym mój dr jest za jak najwcześniejszym podaniem, uważa że najlepiej dla nich w naturalnym środowisku, i pewnie też dlatego bo tak transfer wypadłby w sobotę. Całe szczęście że te leki w kroplówce działają na Ciebie biedaczku, odpoczniesz trochę i się zregenerujesz

kate_p7, ja nie miałam robionej ureo i myco, za to przed transferem miałam robiony wymaz z kanału szyjki macicy na bakterie tlenowe i beztlenowe i chlamydię.

Aisa79, widocznie młodemu potrzeba kapusty, bardzo się cieszę beta piękna

andzia.m, ależ się uśmiałam, no handlować nie będę, ale bardzo cieszę się że tyle ich jest, może coś z tej liczby będzie któreś pięknie się połączą i ładnie podzielą no i zostaną z nami na zawsze.

Anulla28, pięknie maluszek rośnie, niech tylko matki nie straszy :tak:

Luize, ja już trzymam kciuki za Ciebie, a punkcję mam na 7:15, wyjątkowo tak wcześnie bo anestezjolog musi szybciej skończyć pracę, może dzięki temu pójdę pierwsza

Lilu19, do crio miałam 3x1 duphaston 10mg, zadzwoń do doktorka albo do położnej, najwyżej się zapyta i oddzwoni.

Lilia, to ja trzymam kciuki za dobre wyniki posiewu, przynajmniej ze spokojem podejdziesz.

yplocka1, bardzo ładne amh, wynik Ci nie wzrósł, po prostu jest wykonany innym standardem, najważniejsze że jest powyżej 0,7 i łapiesz się do refundowanych leków. Ja też byłam w szoku moje amh miało 2.9 a teraz mam 8.9 i to po dwóch stymulacjach. Trzymam kciuki za pomyślne wieści.

inka26, jak będziesz mogła todaj znać jak się czujesz po histero

Tola, gratuluję egzaminów no i teraz życzę Ci żeby wszystko zaczęło się układać po Twojej myśli, kciuki za szybkie i owocne podejście.

WRZESIEŃ

17: Luize - punkcja

17: yplocka1 - wizyta
17: dorotav - punkcja
18: Asia_77 - wizyta przed transferem
18: liskka - wizyta serduszkowa

18: Blake - spotkanie przed operacyjne
19: dorotav - transfer
23: Lilu19 - udany criotransfer
24: kate_p7 - wizyta przygotowanie do ET

24: Anulla28 - wizyta serduszkowa
25: kasik36 - badania prenatalne
26: Olusia7982 - badania prenatalne

26: kwiatuszekq20 - wysoka beta !!
30: kasik36 - wizyta u doktorka

PAŹDZIERNIK

01: Agulla84 - genetyk
04: Jazzabell - usg genetyczne

16: gos1512 - podglądanie podczas antyków

21: inka26 - immunolog
Ladygodiva - criotransfer
dlugowlosa - criotransfer

Komóreczka - criotransfer

LISTOPAD

Migotka25 - criotransfer

andzia.m - stymulacja
mmm - wizyta przed stymulacją

Blake - criotransfer

Ostatnia edycja:
Tola gratulacje :tak::-) Z takim dyplomem będziesz świetną mamą :tak:

kate chyba nie ma takich statystyk co do zarodków, każdy przypadek jest inny, to nie matematyka :sorry2:

yplocka
super AMH, a Ty się martwiłaś czy się załapiesz na refundację leków :-D;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny macie może kontakt z GizaS? Nie odzywa się długo, mam nadzieję, że nic złego się u niej nie dzieje a wręcz przeciwnie, może zaskoczy nas baaaaaaaaaaaardzo dobrą nowiną :tak: Tego jej życzę z całego serducha :-)

Aisa79 gratuluję przyrostu !

joM
przykro mi :(

Luize, dorotav
trzymam kciuki za piękne komóreczki :)

Olusia ty nadal w szpitalu ?

Ja już w domu ale nie wiem czy coś usunęli jak wychodziłam lekarza już nie było a wypis dopiero jutro :( Straszny chaos dziś w szpitalu, już myślałam że do jutra na histero będę musiała czekać.

reklama
Aisa piekny przyrost :tak:

Lilia super ze masz juz wynik, tak tak wyszlam wczoraj ze szpitala... z zaleceniami oraz czopkami bo nie wiadomo jak na tabletki zaaraguje,..w szpitalu mialam kroplowki i leki dozylne a teraz jestem na czopkach i jest juz inaczej...

dorotav gratuluję ilości pęcherzyków i trzymam kciuki za punkcję :tak:
Anulla gratuluje pecherzyka ;-)

yplocka1 no no ladnie podrosl wynik AMH ;-) super...

Tola no no gratuluje zdania egzaminu... :-)
inka26 jak bedziesz miala ochote napisz co i jak poszlo... :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry