reklama

Kto po in vitro?

ladygodiva ma racje, kariotypy są podstawą w przypadku ivf i wydaje mi się ze lepiej je zrobić przed niż wydac 13tys i się przekonać ze nawet PGD nie pomoże, bo są takie translokacje gdzie szansa na ciąże będzie bardzo niska.. poza tym zly kariotyp M będzie odpowiadał za degeneracje zarodków po 3 dobie, natomiast w przypadku kobiety do 3 dobej, jednak geny same mutują i dlatego nasze zarodeczki się nie rozwijają np.pojawiaja się trisomie..dużo by o tym pisać;-P

kwiatuszek kciukasy zaciśnięte ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
kwiatuszek, kciuki zaciśniete
Ja tez uważam, że należy zrobić genetykę. Co więcej, nalezy robić PGD. Ja wiem, że to kosztuje mnóstwo kasy, ale.......
Ja i mąż mamy kariotyp ok, a zarodki (robiłam 5 chorób genetycznych) z 12 tylko 6 było ok. To były mutacje odpowiedzialne za poronienia i jeden za chorobę Turnera.
Teraz przy podejściu kolejnym zrobię diagnostykę 24 chorób.

yplocka to mnie dobilas,a robilas sobie panel poronien? jesteś zywym dowodem na to ze warto robic PGD;-) nawet ja się teraz zastanawiam, tylko na 4 zarodkach będzie ciężko;-(

Ostatnia edycja:
w sumie sa kraje w których się wykonuje takie badania jako kolejny etap ivf. Z drugiej strony sa wskazania do tego rodzaju badan, bo uszkadzają zarodki, u nas w invikcie gin stwierdził ze niema potrzeby. Jak zawsze zdania są podzielone;-)

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia, już mi lepiej, zajęłam się pracą i staram się nie przyciągać złych myśli. Dla poprawy nastroju wymyślam nazwę dla mojego nowego Salu fryzjerskiego, może jakieś podpowiedzi?

hejka dziewczyny jestem juz w 3paku:-) 2 kropki juz w domciu hihi
jestem zadowolona bo po rozmrozeniu dobrze rokowaly jeden dostal 100% drugi 80% wiec dobra wiadomosc.
6 pazdziernika testowanko..
Anulla ciesze sie ze juz jest lepiej, oby tak dalej! trzymam & za wysoka bete!
kwiatuszek
beta bedzie wysoka!!
Jo.M. jak sie czujesz? jak beta?
pozdrawiam dziewczyny i dzieki za kciukasy, teraz to tylko te czekanie ah....

reklama
Dziewczyny po ilu dniach powinno się powtórzyć betę? Robiłam wczoraj a dzisiaj dzwoniłam do kliniki i kazali zrobić w środę :crazy:
Tak się teraz zastanawiam czy mnie dobrze zrozumieli i jednak nie powinnam powtórzyć jutro...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry