reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny nie bylo mnie pol dnia i tyle do nadrobienia...
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

Jo.M. jak ja poronilam to okres mialam bolesny i trwal ok 2 tyg, ale nie lecialo zemnie jak z kranu.. 3 pierwsze dni mialam obfite a potem juz na spokojnie.... kiedy juz przestalo to na kolejny @ czekalam 2 miesiace....takze moze lepiej pojdz na kontrole czy sie wszystko oczyscilo....;-)

Migotka25 faktycznie chyba rekordzistka z ciebie... a estradiol faktycznie ogroooomny... ;-)

Asia_77 na pewno bedzie multum plemniczkow.. nie zalamuj sie... glowa do gory!;-) a wynik dobry....

No ja jestem po lekarzu i nie jest dobrze, dalej slychac szmery, mam lezec, brac antybiotyk, mowil bym postawila sobie banki...pic herbate z cytryna i sokiem malinowym... lub herbate malinowa... pic syrop i leki na gardlo.... mama mi dzis przywiozla prawdziwy malinowy sok... i zawiozla mnie do lekarza, wrocilam do domu taka zmeczona jakbym pracowala 12h... taka slaba, ech...

p.s jutro wizyta u lekarza gina.... na 15 - trzymajcie kciuki !

DorotaV Ja jestem obecnie w 7 dc czy mam pić od nast. miesiąca olej lniany czy mogę jeszcze w tym miesiącu zakupić i popróbować:angry: no i w jakich ilościach się go spożywa???A ananasa to chyba zakupie pod koniec listopada bo pewnie wtedy będę miała crio.Dużo go trzeba jeść??Nie bardzo lubię bo jest dla mnie ciut za słodki:szok:

sykatynka, oczywiście że nie jest za późno na zwiększenie dawki, twój kropuś dopiero zaczyna się zakopywać więc prg dopiero będzie mu potrzebny, poza tym w krwi wychodzi tylko duphaston, a bierzesz też luteine.

mizanka1, jasne że możesz zacząć go pić wcześniej,nawet lepiej, ja piłam 2 łyżki stołowe wieczorem na raz inaczej bym go nie wypiła ani bym niczego do jedzenia nim nie zniszczyła. Co do ananasa to je się go 2-3 plastry dziennie i to świeżego a on wcale taki słodki nie jest jak ten z puszki.

Lilia, jak stan w koszyku ?

PAŹDZIERNIK

17: Olusia - podglądanie bliźniaków
17: dorotav - podglądanie cudu

18: Lilia - podglądanie pęcherzyków
20: Hess - wizyta kwalifikacyjna

20: sykantka - wysoka beta !! (II weryfikacja)
21: Luize - wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
21: inka26 - immunolog

21: Aisa79 - podglądanie maluszka
21: GizaS - wizyta kontrolna w czasie antyków
22: sykantka - wysoka beta !! (III weryfikacja)
23: gos1512 - podglądanie podczas antyków
23: Anulla28 - wizyta kontrolna
28: mavi - wizyta planująca kolejne podejście
28: liskka - badania prenatalne
30: kasik36 - podglądanie juniora

31: calineczkaa - podglądanie pęcherzyków
dlugowlosa - criotransfer

Komóreczka - criotransfer

LISTOPAD

01: djazzpora - rozpoczęcie stymulacji
04: Migotka25 - criotransfer
05: Aisa79 - wizyta u prowadzącego
05: kate_p7 - wizyta przed crio
05: liskka- wizyta z juniorem
06: Anulla28 - badania prenatalne
10: Aisa79 - badania prenatalne
17: djazzpora - punkcja
19: djazzpora - transfer
andzia.m - stymulacja
mmm - wizyta przed stymulacją

Blake - criotransfer
Asia_77 - criotransfer AZ

inka26 - criotransfer
Quinnie- transfer

GizaS - udana stymulacja
yplocka1 - criotransfer

kikifish87 - stymulacja

djazzpora - stymulacja
mizanka1 - wizyta przed stymulacją
Ladygodiva - criotransfer

Ostatnia edycja:
Do tej pory brałam lutinus 100 mg 3 x 1 dopochwowo. Teraz mam zwiększyć do 3 x 2 i do tego luteina pod język (której do tej pory nie brałam) 3 x 4 tabletki....
Już poprosiłam męża, żeby po drodze odebrał receptę na tę luteinę i wykupił... a jak nie zdąży to mogę na wieczór duphaston wziąć (mam gdzieś jakieś zagubione opakowanie)? Tylko sobie sprawdziłam, że dupha ma 10 mg a luteina 50, więc musiałabym wziąć... 20 tabletek? żeby wyszła ta sama dawka?
Oczywiście już zaczęłam panikować :(

Olusia - trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :) to tylko kontrolna?

Ostatnia edycja:
sykatynka, duphaston z luteiną tak się nie przelicza, ale też dokładnie nie wiem jak, nie panikuj, dzisiaj zwiększ tego lutinusa, a jak nie dostaniesz tej luteiny teraz to jutro weźmiesz, ja duphaston biorę 3x1 tab a luteiny100 mg 3x1. Zadzwoń do lekarza może i dowiedz się, powiedz że masz w domu duphaston i czy ewentualnie możesz go wziąć zamiast luteiny podjęzykowej.

Witajcie dziewczyny

dorotav, Olusia - jutro Wasz wielki dzień. Zaciskam kciuki wszystkim co mam, odprawiam tańce hulańce za same pozytywne wiadomości :-)

Asia_77 - ilość chłopaków do badania napewno jest wystarczająca. Trzymam kciuki za dobry wynik :tak:

Ja po wizycie, za dużo się nie dowiedziałam, byłam u dr, który nie jest wylewny :baffled: Pęcherzyki rosną, największy ma 15 mm, estradiol 1000, prg 0,352. W sobotę kolejne podglądanko i mam nadzieję, że będzie decyzja, kiedy punkcja. Za chwilę zmykam do mojego osobistego pielęgniarza, żeby mi, aż 3 zastrzyki wbił ;-)

Lilia, super jajka rosną i estradiol też ładny, ale masz dobrze z tym swoim osobistym pielęgniarzem, hm chyba zazdraszczam, ;-) mój to się nie tyka zastrzyków, sama muszę sobie robić, no a dzisiaj fraxiparina mi nie wyszła, bolało jak diabli będzie następny siniak do kolekcji.

sykatynka wiesz 2 tyg mialam wizyte i lekarz chce mnie jutro znow widziec... i mysle ze mniej wiecej co 2-3 tyg bede u niego... no chyba ze sie cos bedzie dzialo to wtedy na oddzial gdzie pracuje...:tak: bede spokojniejsza jak je jutro zobacze... tym bardziej ze choroba,wymioty, goraczka, antybiotyk i chce je zobaczyc...

Lilia kochana moja to pecherzyki pieknie rosna... oby tak dalej.. a estradiol masz juz super.. !!;-)na pewno duzo pecherzykow bedzie dobrych..a o jakich 3 zastrzykach mowisz? cetrotide i gonal i menopur?

Dorotka jutro nasz dzien... przynosimy dziewczyna same dobre wiadomosci, innych opcji nie ma... !! a ty w szczegolnosci !!:-D

reklama
Do góry