reklama

Kto po in vitro?

Asia_77 - miałam 7 dojrzałych komórek, 4 się zapłodniły, transfer w 5 dobie. Jestem przerażona, mam nadzieję, że chociaż 2 zarodki dotrwają do soboty:-( Wolałabym, żeby mi podali w 3 dobie, no ale cóż... Osiwieje do soboty :-(

reklama
Lilia♥ a czemu nie podaja u was w klinice w 2-3 dobie? czemu czekaja do 5 doby? wiadomo ze w brzuszku u mamy najlepiej jest... to ze np nie dotrwa do 5 doby nie oznacza ze w brzuszku nie dotrwalby... dla mnie to akurat jest dziwne.... trzymam kciuki !!:-D

Olusia powiedz mi bo napisałaś że odstawiłaś metformine po pozytywnym teście ciążowym, rozmawiałam z moją endokrynolog i Ona stwierdziła, że powinnam odstawić ją zaraz po transferze, ale mam to jeszcze skonsultować z moim ginekologiem tylko wizytę mam dopiero za tydzień. Teraz dostałam tabletki na miesiąc, po transferze mam wizytę u endokrynolog i bez względu na wynik transferu będę systematycznie do niej chodzić... czyli najlepiej byłoby zrobić tak jak Ona mówi? bo stosowanie metforminy w ciąży nie jest zgodne z prawem z tego co się orientuję, tzn nie w Europie...
A jakie jeszcze leki brałaś przed i po transferze?
Ta endokrynolog stwierdziła, że branie Encortonu przy moich wynikach glukozy i insuliny to błędne koło... w szczególności, że moje przeciwciała ANA wyszły ok.
Byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego, dostałam receptę na dwa opakowania kwasu foliowego 15mg i nawet wzięłam już 1 tabletkę. Zapytałam o heparynę, czy w razie ciąży mogłabym uzyskać od nich receptę na zastrzyki to pani dr odpowiedziała, że tego rodzaju leki może przepisywać jedynie ginekolog, oni nie mogą... to prawda?

genna , olusia tak myślałam że to całkiem coś innego ale przy kariotypach można stwierdzić poważne choroby i tak się zastanawiałam czy Detekcja 2 mutacji w genie CFTR też w tym jest.

Genetyk powiedział że już nic nie może dla nas zrobić a widzę że są jeszcze inne badania. U męża właśnie są kiepskie parametry nasienia i chyba wykupie mu jeszcze te badania.

Hess na pewno będzie ok ;-) nie napisałam tego złośliwie, tylko po to żebyś nie martwiła się ilość bo przy pco zazwyczaj nie ma problemu z pozyskaniem jajeczek. Biorę przykład z moich stymulacji też mam pco. Przy pierwszej stymulacji pobrali mi 23 ale tylko 12 dobrych przy 2 stymulacji 15 i 12 dobrych przy 3- 13 z tego 12 dobrych więc wnioskuję że im więcej tym są gorszej jakości. Dlatego napisałam że akurat ilością nie musisz się martwić.

Asia_77 - miałam 7 dojrzałych komórek, 4 się zapłodniły, transfer w 5 dobie.
To i tak jest super wynik, u mnie pobrali 8 komórek, do badań wzieli 6 a zapłodniły się tylko 2 :szok: ale cały czas powtarzam sobie słowa lekarki, że czasami lepiej 2 typu A niż 3 typu C ale to i tak mi nie poprawia humoru :-(to czekanie mnie wykończy :-(co tu robić, żeby o tym nie myśleć ;-)boże czemu my kobitki musimy tak bardzo się stresować :-)

Migotka25 lekarz rodzinny może ci wypisać jeśli ginekolog zaleca branie zastrzyków, ja po transferze dostałam rozpiskę z lekami tam pisało o fragminie wystarczy to pokazać rodzinnemu, twojej lekarce pewnie chodziło o to że ona ci ich na własną rękę nie zaleci.

calineczkaa, Asia_77, Olusia, bunieczek - to w której dobie podadzą zarodek zależy od tego jaki on jest w 1 dobie. Jak jest słabszy w 1 dobie to go podają w 3 dobie, a jak jest silniejszy to podają go w 5 dobie. Ciesze się, że moje zarodki wykazują chęć rozwoju, ale wolałabym, żeby mi podali w 3 dobie. Ja chyba zwariuję do soboty :-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry