reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kto po in vitro?

Hess - mi wczoraj ten lekarz, co się wygadał na temat wytycznych, jakie dostali, między wierszami zasugerował, że nie można po prostu się przyznać, że to ciąża po in vitro... W sumie dr Pałka (Calineczka - podoba mi się ksywka) mnie też pytał czy w karcie ciąży pisać, że to po in vitro, ja powiedziałam że nie, ale to bardziej dlatego, że chciałam mieć na pamiątkę, a o in vitro wiedzą tylko mąż i moi rodzice, nikt więcej...
Moja mama też była u jednej swojej lekarki i ona powiedziała, że następnym razem mogę przyjść do niej, na tzw. "uszko" powiedzieć jej, że jestem po in vitro, ale ona do papierów tego nie wpisze...
Chociaż powiem ci, że jak będę miała to szczęście być jeszcze raz w ciąży, to nie pójdę do lux medu tylko do przychodni przy św. Zofii... będę bulić za wizyty i badania, ale mam to gdzieś...

reklama
coleta ja pomiędzy 1-3 dc cyklu brałam antyki 2 tyg potem odstwialam antyki i wchodzil gonapeptyl 2 tyg i potem gonapeptyl plus menopur jeszcze z 8 dni..

sykatynka moje przygotowanie do crio 1-3dc robią usg jeśli jest czysto dostajesz estrofem potem 11dc zjawiasz się na ogladanko jak endo u mnie było już 8mm wiec na 14dc było odmrożenie jajec i zapłodnienie i od 14dc włączasz luteinę u mnie hodowlabyla do 5 blastki wiec po 5 dniach transfer. U Ciebie pewnie odmrożą w 19dc (czyli po 5 dniach luteiny) zarodki przed samym transferem, a potem jak zwykle... :-)

Milka - ja do końca nie wiem, co powinnam wg mnie brać... wiem, że prof. Jerak mówiła, że zastrzyki... a endo mówili o clexane, że przeciwzakrzepowe... nie wnikałam czy to jest z heparyną czy jak, będę wnikać przed transferem ;) ale to już pójdę do jrzeak, ona mnie pokieruje...

Asia_77 - nie wiem jak to u Ciebie w klinice jest, ale w mojej lekarz daje rozpiskę wydrukowaną z komputera - w formie tabelki i są tam konkretne daty i jakie leki brać i jaką dawkę. Tak więc, ja po każdym dniu odhaczałam, że wszystko wzięte.

sakatynka - acha, czyli się nie przyznawać. No tak, a chciałabym iść do mojej endo, do której wieki nie chodziłam w lux medzie i jej powiedzieć? Jak myślisz? Chociaż jak jej powiem, że podchodzę do in vitro to wpisze w papiery i potem każdy zobaczy.....eee, zły pomysł, hehe. Kurde.....kombinowałam z pakietem w lux medzie, żeby nie płacić u doktorka, który mnie prowadził przed in vitro, ale widać, że chyba jednak do niego się pofatyguje. Choć spróbuję najpierw w luxie. A Dr Pałka to Pałaszewski, tak?

Hess mam rozpiskę , ale mam zacząć od 2dc. Problem z tym ,że nie wiem co zrobic jak nie dostanę @. Wizytę mam 11 go , a to już będzie 10 dzień bez antyków.

Asia_77 - nie martw się na zapas. Na razie mieścisz się w normie. A w razie czego zadzwoń do lekarza i zapytaj kiedy masz zacząć brać, skoro @ jeszcze nie masz.

reklama
Do góry