• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kto po in vitro?

Też mi się wydaje, że to może być wina stymulacji złej. Jak raz byłam na wizycie u Szpetnarowej, to powiedziała, że teraz jest marnie, ale przynajmniej następnym razem będą wiedzieli jak mnie stymulować......to chyba wykrakała.

calineczkaa - ciekawe, czy mnie Pałka pozleca jakieś badania jak Tobie.

reklama
Kochana, jak nie zadzwoni do 15, to może weź spróbuj do nich zadzwonić i poproś o NATYCHMIASTOWY telefon, może nastrasz ich, że jesteś już prawie umierająca od tych bóli, tracisz przytomność, to może szybciej zareagują!!!!:wściekła/y:

Hess nie wiem jakie badania można zlecić, ale żadna z was nie robila inhibiinyB

Obok oznaczeń AMH, pomiar inhibiny B jest najbardziej prognostycznym parametrem w ocenie rezerwy jajnikowej. Stężenie inhibiny B odzwierciedla liczbę i jakość pęcherzyków jajnikowych, liczbę uzyskiwanych oocytów i nasilenie odpowiedzi jajników na stymulację.

ja przed stymulacja musialam zrobić AMH i inhibineB. Ja bym na twoim miejscu zrobiła panel bezpłodności... nie zaszkodzi a przynajmniej będziesz pewna że to wina stymulacji.

calineczkaa nie da się poprawić ale będzie wiadomo w czym tkwi problem..jeżeli lekarz nie zlecił takich badan to może nie ma sensu..ja miałam, chociaż wcześniej miałam AMH 3,5 a teraz mam 6,5 po stymulacji więc nie wiem ile warte są te badania:-D panel bezpłodności to badania genetyczne ale ja bym poczekała bo u Ciebie się dzielą zarodki ale są kiepskiej jakości. Co tez może wynikać z zlej stymulacji, moim zdaniem te wasze długie stymulacje, to nie jest dobry pomysł...ja miałam 8 dni i za duże dawki hormonów i chyba poproszę doktora o podobna stymulacje jak za pierwszym razem..

Hess, przykro mi bardzo. Kurczę, może rzeczywiście to ta stymulacja, bo była trochę nieudolnie przeprowadzona. Myślałam, że ja miałam najdłuższą stymulację - 15dni, ale u Ciebie to trwało jeszcze dłużej. I na początek dali Ci chyba za małą dawkę leków. Ja od razu brałam duże dawki. Następnym razem bierz na poprawę komórek tabletki i może akurat zadziała i stymulacja lepiej pójdzie:)

Kochana, ale ja stymulowałam się tylko 10 dni i to bardzo małymi dawkami:happy:Więc już sama nie wiem, moje zarodki przestały się dzielić po 2 dobie, także coś z komórkami nie tak. Qurcze nie mam pojęcia co może być przyczyną, cukier chyba eliminuję narazie, czekam na wyniki badań genetycznych, bo może mam problem z przyswajaniem kwasu foliowego, czyli to jest mutacja w genie MTHFR, ale jeśli komórki na oko embriologa jak to oni opisują są dojrzałe, to chyba wina tkwi w materiale genetycznym, bo w czym innym?

reklama
Kochana ale ja tez mam tę mutacje i jak widać dramatu nie ma...co do dawek hormonów to doszłaś do takich jak ja i nie nazywali tej stymulacji lekką, tylko średnią..

Dziewczyny przeczytałam właśnie prezentacje jakiegoś embriologa odnośnie jakości oocytów co na nią wpływa:
poziom E2
poziom prolaktyny
PCOS
poziom homocysteiny
kwas asparaginowy:confused:

a tutaj link
http://reproductive-medicine.exceme...ocyte-quality-when-and-how-to-measure-it.html

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry