reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

mmm....zrob bete,możliwości jest kilka jak widzisz, a tylko wynik bety prawdę Ci powie:tak:

dorotka to 3mam kciuki za badania:-)

kikifish ja od razu po punkcji tez miałam "nieprzyjemności" przez antybiotyk i doktorro przepisał mi pimafucin(chyba), wiec powiedz a oni zrobia już z tym porządek:tak:

reklama
mmm...zrób jutro betę dla swiętego spokoju :tak: a może jednak :-)

a właśnie przeczytałam odpowiedź lekarza na mój post odnośnie skoku progesteronu w trakcie stymulacji. odpisał ,że powinna przebiegać dalej, pobrać komórki ,zapłodnić i transferować w innym cyklu. Ale jak się ma to do rządówki? :confused:

Ja przy pierwszych 3 ivf dostawałam @ pomimo brania leków i to w sporej ilości a w dniu planowanej bety to już mnie krew zalewała na maksa:baffled:dopiero ostatnim razem udalo mi sie bez plamień i @ dobrnąć do bety i tak wierzyłam że się udało a tu znowu była dupa:zawstydzona/y:

mmm chyba jednak warto zrobić betę, ja robiłam ją zawsze, nawet jak wiedziałam że to @ sie rozkręca ale chciałam z czystym sumieniem odstawić leki.

Kiki powodzenia jutro na punkcji, oby było dużo dobrych pęcherzyków. Ja też jutro będę w klinice ale dopiero na 13:30 bo przełożylam z godz 10. Tak może byśmy sie spotkały:tak: Dr M może dac Ci pfumacin na infekcję ale koniecznie powiedz o niej.
Asia nie chciałam wczesneij pisac o tym ale pytałm też swojego dr o taką sytuację, sama w sumie miała podobną bo prg miałam chyba blisko 2 ale spadł do punkcji i stymulacja dobrnęła do końca i miałam transfer bo śluzuwka była podobno idealna:confused: może można było u Ciebie dokończyć stymulację i zamrozić zarodki i zrobić crio. Ale mądry polak po szkodzie.... straciłaś podjeście z rządówki czy refundacje leków?

GizaS no to mnie zdziwiłaś wydawało mi się to nie możliwe :happy2:

Asia_77 głupio jakoś wyszło z tą stymulacją..:sorry2:Może mało pęcherzyków było i lekarz musiałby przesuwać tę stymulację a wtedy może coś by Ci groziło..bo w innym wypadku to faktycznie przerwanie stymulacji było bezzasadne:confused:ehhh kwalifikacje tych lekarzy....

agulla84 wzrost estrogenów w II fazie cyklu powoduje zatrzymanie się wody w organizmie, witaminy z grupy B zawarte w femibionie wpływają na produkcje hormonów płciowych:-) a jeśli to nie to, to nie wiem:happy2:

Gizas wg tego co pisała któraś z dziewczyn na zakwalifikowanych to straciłam tylko refundację leków na jedną stymulację , ale na szczęście zostało mi jeszcze i lekarka nie pozwoliła wyrzucić .

Kate myślę ,że przyczynił się do tego również niski estradiol , czyli całe 150 w 5 dniu stymulacji.

Tak czy siak następnym razem nie pozwolę aby przerwała, będę upierać się na doprowadzeniu do końca . najwyżej zamrozimy zarodki....a pingwinki w zimie jak znalazł ;-)

mmm... A ile zaeodkow/blastusiow miałaś podane? Wiem co czujesz, bo przechodziłam to samo z krwawieniem niedawno i niestety zakończyło się to porażka. Mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie inaczej. Zrób betę mimo wszystko. Jesteś mega dzielna, tule mocno :* i trzymam kciuki!

reklama
U mnie @ się rozkrecila, musiałam na szybko zapisać się do invicty i niestety jedyny wolny lekarz w poniedziałek to pani dr Sz... Ale mam nadzieję że będzie wiedziała co robić.... Więc poproszę o wpisanie mnie do kalendarzyka na 5 stycznia przygotowanie do criotransferu :) z jednej strony cieszę się że @ się rozkrecila ale z drugiej boję się ze to co pałka zinterpretowal jako pecherzyk mogło się okazać jednak torbiela... No bo jak to możliwe żeby @ się pojawiła w 3 dni po owulacji?

Do góry