reklama

Kto po in vitro?

reklama
Acard biorę od dwóch miesięcy bo mam dwie mutacje heterozygotyczne w genotypie MTHFR i dr wie że biorę. Odstawiałam teraz na punkcję i transfer ale od jutra znowu biorę. Wiele dziewczyn bierze jedno i drugie. W zaleceniach mam np kwas foliowy 0,4 a przeciez ja ze względu na mutację muszę go brac więcej i bardziej przyswajalny niż zwykły:sorry2:ale zalecenia z klniki są uogólnione. Jak będę w ciąży to fragminu nie odstawię do konca choć już wiem jak brzuch będzie wyglądał i bolał ale to najmniej istotne, ważneaby spokojnie dotrwać do rozwiazania

Olusia kochana, spróbuj jeszcze raz, a potem jak się nie odezwie i nie będzie lepiej to może na IP sie wybierz? Może to nic takiego, ale przecież lepiej dmuchać na zimne...
Giza - kup sobie femibion natal 1, tam jest kwas foliowy w formie metylowej, łatwiej przyswajalnej dla osób z mutacją. Albo jeśli masz możliwość wydać więcej kaski, to zamów sobie na stronie Nutrilabo preparat B12 Folate- zawiera zarówno kwas foliowy w formie metylowej, jak i wit. b12 w formie metylowej, ja do tego dokupiłam jeszcze b6 w formie metylowej i betainę (wszystko na stronie nutrilabo).
Do tego wyczytałam na bb, że warto przed zajściem w ciążę, a podobno wg jerzakowej i na początku ciąży, przyjmować ACC, że to poprawia przepływy, wspomaga zagnieżdżenie się zarodka itd....

dziewczyny tak jak pisałyscie zrobiłam w piatek wynik na Homocysteine. i mam wynik 17,80 przy normie 5-15. Jak myslicie co teraz zwieksza mi dawke kwasu foliowego?? czy jakos inaczej sie to leczy ? wyniku Bety jeszcze nie mam. tata po oeracji na ojomie,nie wpuszczaja do niego nic nie wiemy po 17 lekarz ma wszystko powiedziec.teraz najwazniejsze zeby serducho jego zaczeło wspópracowac z reszta np nerkami, mózgiem itp.....trzymajcie kciuki prosze. Kiki ja sie denerwuje twoja beta na maxa , Zuza co u ciebie ???

Jolka - homocysteina nieciekawa, większa niż ja mam ;) zobacz mój wpis sprzed paru minut - to są sposoby na obniżenie homocysteiny właśnie, w takim wypadku moim zdaniem powinnaś zrobić badanie pod kątem mutacji (na stronie invicty, panel niepłodność żeńska).
Kiki - kciuki mocno zaciśnięte za betę, dawaj szybciutko znać, ale na pewno będzie wysoooooka!
Jolka - za tatę też trzymam kciuki, wierzę, że będzie dobrze!

reklama
Jolka, a masz stwierdzone mutacje w genie MTHFR?
Sykatynka napisała, jak zredukować poziom homocysteiny.
Sykatynka, tylko jest napisane, aby to ACC nie brać dłużej niż 4, 5 dni.
Mam nadzieję, że te witaminy Tobie pomogą!!!!!Myślałam nad kupnem betainy, ale i tak biorę dużo tego wszystkiego, więc zostanę przy żywieniu burakami, a raczej sokiem z buraków;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry