reklama

Kto po in vitro?

Kate p7 chlamydia ok a reszta nie robiona. Przy wyniku była adnotacja, że są podwyższone leokocyty, androlog dał antybiotyk i badania hormonalne, które wyszły ok. Powiedział, że wynik podwyższony ale nie tragiczny a że reszta parametrów zawsze powyżej norm to raczej uspokajał. Mój dr mówił o separacji i powiedział, że wpisze to w sugestie ale decyzja należy do embriologów. Chociaż ja się zastanawiam czy nie lepiej w takim przypadku klasyczne ivf ze względu na mniejszą ingerencję?
Przykro że Twój P8b nie dał rady, ale daje to trochę nadzieję że jest szansa..

Annemarie u mnie po dwóch transferach prawie cały czas były bóle podbrzusza, niestety dwa nieudane ale to nie reguła.

reklama
AnneMarie teraz to tylki pizistaje Ci duzo odpoczywac Ja tez mialam caly czas uczucie jak na @ jajniki pobolewaly kulo gniotlo. Trzeba czekac. Jadlad ananaska?

Matko bosko;-) co ja bym bez WAS zrobila,jestescie moja encyklopedia wiedzy,w jedynym wydaniu,z przypisami ktorych nie znajde nigdzie.Ananaska je,druga reka pisze i ciesze sie ze klawiatura mi jeszcze dziala bo tez je ananaska,i sie letko lepi.A co z wanna??? mozna ,bo boje sie ze mi cos wyplynie:happy::happy::happy: CUDNIE ;ZE JESTESCIE!!!!!!!

annemarie ja miałam dwa transfery jeden nieudany i bolało mnie wszystko do tego miałam hiperke, więc myślałam że przy crio będzie lepiej. Mimo że crio miałam na niiskich dawkach estrofemu i lutinusa to bolał mnie brzuch, fatalnie się czułam niby lepiej niż po punkcji więc i tak sukces. Ale miałam problemy z żołądkiem, ból brzucha taki świdrujący. Moim zdaniem będzie nie przyjemnie bo to są hormony.
Więc wszystko jest dobrze bierz paracetamol i nospe, możesz magnez lagodzi skurcze macicy.
dpt- dzień po transferze.

szkrabek u nas było tak 23 komórki z czego poprawnych 17, zapłodniliśmy dwie podano P8B i 16B w 4 dobie, chcieliśmy w 5 dobie, coż...podali w 4 dobie. Resztę zamroziliśmy z 15 oocytów odmroziły się tylko 2 z tych dwóch do 5 doby przetrwał jeden który podano P8B. Więc właściwie nic nie wiemy, no może tyle że wszystkie 3 w dobie były 8B co prawda to nie A ale raczej są przeciętne. Nigdy nie mieliśmy blastki pewnie przez nasienie M. mroziliśmy oocyty zamiast zarodków bo w grę wchodziły dylematy moralne. Dodatkowo statystki naszej kliniki to 80% odmrażanych komórek, ale to chyba nie w PL:-D Teraz w MZ zapłodnimy 6 oocytów i mam nadzieję że będzie jakaś blastka...bo u nas jak widać....

kosmi ureoplasme warto zrobić bo powoduje poronienia albo zarodki się nie implantują. Jeśli dostał antybiotyk to dobrze zrobić posiew bo antybiotyk mógł być nie wcelowany, dlatego przy posiewach i wymazach jest antybiogram. No i pytanie po jakim czasie fragmentacja była robiona bo zapalenia wszelakie no i sam antybiotyk uszkadza chromatynę. Po antybiotyku powinno być super, pod warunkiem że się żołnierze zregenerują, czyli 74dni.
Z zarodeczków taki jak twój kobiety rodzą dziei, kiedyś lolitka pisala ze mają porównywalny współczynnik implantacji do wczesnych blastek. Mam nadzieje że nic nie pokręciłam.

suykatynka ja bym nie robiła, teraz to nie ma sensu. Po 2 poronieniach na NFZ można zrobić kariotyp a że u nas to jest obowiązkowe badanie, więc więcej nie potrzebujecie moim zdaniem.
Później robi się przeciwciała na magiczny zespół antyfosfolipidowy, i na końcu limfocyty z NK.

Szkrabek-a moze opowiedz o tych fundamentalnych bledach ,podziel sie swoja wiedza.

no właśnie to było moje pytanie, bo ja nawet na tym etapie nie wiem jakie mogłabym błedy popełnić. Ja po prostu nawet nie wiem jakich błedów podstawowych się wystrzegać np. czy powinno mi się zapalić czerwone światło jak lekarz mi zaproponuje (bądź może co gorsza nie zaproponuje) jakieś badanie, lek czy coś innego...? nie wiem. Stąd moje pytanie :-)

z góry dziękuję za odpowiedź.

Kate p7 antybiotyk wg.androloga o szerokim spektrum unidox i jeszcze dostał przeciwzapalne. Dzień przed badaniem M miał mała jelitówkę, może to miało wpływ na leokocyty? Za tydzień powtarzamy ogólne badanie nasienia. Złych form po antybiotyku podobno się pozbędą:-)

reklama
dariaa tego nie da się tak wyliczyć. bierze się 2 tyg gonapeptyl w trakcie ostatniego tyg powinna być miesiączka to będzie początek cyklu, jednak dopiero po 14 dniach gonapeptylu zaczynasz stymulację.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry