reklama

Kto po in vitro?

HI DZIEWCZYNY.
kasia_30 - trzymam kciuki za wysoka betke:-) Odpoczywaj i nie denerwuje sie.
Asiiek - Co tam u Ciebie ?
eweli1982 - Czy za pierwszym razem Ci sie udalo ?
Meg - Jak samopoczucie kochana ? Na jakim protokole podchodzilas,dlugim czy krotkim ? Czy jestes juz po USG ?

reklama
Cześć dziewczynki!
Zaciążonym gratuluje, a za testujące nieustająco trzymam kciuki, za majowe transferzystki oczywiście tez ( bo sama jestem w ich gronie) :)
Oraz bardzo dziękuję wszystkim dziewczynkom, które wysyłają ciążowe wiruski!!!

Mi mi - moj lekarz w uk, dal mi taki plan na przygotowanie do criotransferu. Dzien 21 usg sprawdzajace czy nastapila owulacja i zastrzyk Prostap. po dwoch tygodniach i skonczonej @, usg i Oestrogen 2 mgm ( jedna tab, przez pierwsze 5 dni, dwie od 6 do 9 dnia), 8 dnia usg sprawdzajace czy rosnie endo, od 10 do 14 dnia 3 tab dziennie. 12-go dnia znowu usg. od 15 dnia trzy tab + 2 czopki (cyclogest). Transfer jest zwykle 17-go dnia. Plan jest taki, ale jak pokazuje życie moze byc inaczej. Ja jestem na poczatku drogi i juz mam kilkudniowe przesuniecie... wiec mam nadzieje, ze taraz to juz pojdzie z gorki. W poniedzialek ide na kolejne usg i mam nadzieje w koncu zaczac brac tabletki. Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania, to się nie krępuj :)

Magisterka88 - jak Ci interesuje IVF robione w UK - to ja tez sie zgłaszam do ankiety.

Dziewczynki,a mnie się zrobił stan zapalny,piecze i śwędzi,że masakra:szok: jutro jade do lekarza, martwię się tylko,zeby taki stan nie przeszkodził w zagnieżdzeniu sie fasolki.

Dziewczynki,a mnie się zrobił stan zapalny,piecze i śwędzi,że masakra:szok: jutro jade do lekarza, martwię się tylko,zeby taki stan nie przeszkodził w zagnieżdzeniu sie fasolki.

kochana, ja na początku też miałam stan zapalny, najprawdopodobniej po luteince dowcipnej, i jak widać nie zaszkodził fasolkom,więc pędź do lekarza i nic się nie martw ;-)

matylda
bardzo dziekuje za informacje :))))) wsumie podchodzimy podobnie bo ja 21dc tez mam sie wstawic na usg i zastrzyk potem mam czekac na @ jechac znowu na usg i lekarz tez mi cos mowil o lekach wiec to pewnie bedzie na endo ale wszystkiego dowiem sie 24maja bo wtedy jade na wizyte, napisze co i jak :))))) buziolki i trzymam kciuki :)))))

Ostatnia edycja:
Eweli1982 dzięki za poradę:-) tak się martwiłam,podejrzewałam,ze to przez luteine,bo przecież dba sie o higiene a ja nigy nie miałam stanu zapalnego,to mój pierwszy raz,dlatego tak się wystraszyłam,że jest coć nie tak.
Eweli widze w opisie,ze miłaś transfer 2 zarodków,kto o tym zadecydował ty czy lekarz?
ptencer tobie rownież dziękuje za wsparcie

HI DZIEWCZYNY.
kasia_30 - trzymam kciuki za wysoka betke:-) Odpoczywaj i nie denerwuje sie.
Asiiek - Co tam u Ciebie ?
eweli1982 - Czy za pierwszym razem Ci sie udalo ?
Meg - Jak samopoczucie kochana ? Na jakim protokole podchodzilas,dlugim czy krotkim ? Czy jestes juz po USG ?
alaT - moje samopoczucie średnie. Chyba lepsze jest fizyczne od psychicznego póki co. Ja miałam długi protokół.
Chodzi Ci o USG po zabiegu?? To jeszcze nie miałam.

reklama
ewli1982-> kiedy kolejna wizytka?

następna wizytka 16 maja i już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć czy z maluszkami wszystko w porządeczku:-D

Kasia o ilości zarodków zadecydował lekarz. Pewnie jakbym się uparła na 1 to byłby 1 ale wiedziałam że szanse powodzenia są małe, więc chciałam 2. 3 zarodki podają baaaardzo rzadko, bo jednak jest duże prawdopodobieństwo trojaczków a wtedy jest to straszne obciążenie dla organizmu. Trzymam za ciebie mocno, żeby wszystko było ok:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry