reklama

Kto po in vitro?

reklama
Agula o której wynik bety? Trzymam kciuki żeby Cię miło zaskoczyła:tak:
Kiki życzę udanego spotkania z maluszkiem:sorry:to już masz wizytę u lekarza prowadzącego?
Calinieczka mam zlecone całą wirusologię, alloprzeciwciała, VDRL, USR, HBS, HCV,HIV, różyczka p-ciała IgM, IgG, toxoplazmoza p-ciała IgM, IgG, CMV p-ciała IgM, IgG, morfologię, glukozę i badanie moczu ogólne. Nie wiem czy to glukoza tylko z krwi czy też po obciążeniu-pijąc te pyszności:baffled: Jutro pojade zrobić je rano. Może zrobię jeszcze APTT, INR i PT z racji brania acardu i fragminu

Glukoze mierzy się na czczo i po obciążeniu, czyli wypiciu pysznosci - bleh. Jest to ważne - ja przeszłam cukrzycę ciazowa - nic fajnego i tylko dodatkowy stres o malucha :/

To oznacza że coś z Twoja trzustką jest nie tak, bo za mało insuliny produkuje. Może tak być że dostaniesz glukometr i dietę. Kilka razy dziennie mierzy się poziom cukru pó posiłku i prowadzi dziennik, co i o której się jadło + poziom cukru. Upierdliwe, ale da się przeżyć.
Zgłoś to od razu lekarzowi i zapytaj co robić. Ja byłam od razu skierowana do dietetka.

reklama
Ja tak mam zawsze, podwyzszoną glikemię na czczo. Ale po obciążeniu jest prawidłowa. A która wartość bardziej się liczy?
To od razu to zgłoszę lekarzowi za dwa tyg.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry