reklama

Kto po in vitro?

calineczkaa, jeżeli się źle poczułaś i coś Cię zaniepokoiło to ja bym pojechała do lekarza by mnie zobaczył. Wiadomo, ze nie trzeba panikować, ale też bez przesady, to co piszesz nie jest standardem i może powinnaś poleżeć w domu zamiast jeździć do pracy?

reklama
Szkrabku i chyba tak właśnie zrobię, pojadę na IP zobaczę czy mnie przyjmą. Tam od razu może wszystkie badania zrobią.
Niby w ciąży serce ciężej pracuje i mogą wyjść różne jego choroby, ale czy aby w tak wczesnej też coś może wyjść?

Blue wiem że słowa każdej z nas nie poprawią Twojego samopoczucia:zawstydzona/y:jeszcze jest światełko nadziei. Powiedz mi czy nie ma opcji AZ pięciodniowych? przy 3 dniowych nie ma gwarancji że one dobrną do stadium blastocysty, statystyki są bardzo pesymistyczne nawet u zdrowych par:zawstydzona/y:
Calineczka masz prawo czuć sie inaczej, mi tez sie inaczej oddycha, szybciej się męczę przy sprzątaniu. Zrób jak uważasz ale na IP nie potraktuje Cię poważnie tylko z małym osłabnięciem. Szczerze to uważam że jesteś przerważliwona i chcesz ciagle wykonywać badania i jak powiesz że jesteś w ciaży to wykonają Ci usg. Jeżeli nie boli, nie kuję Cię w sercu to zostaw to na karb objawów ciążowych, tym bardziej że robiłąś badania kardiologiczne i nie masz żadnych nieprawidłowości. Zawsze możesz iść na l4
Hess masz inne niż znane mi jednostki progesteronu ale chyba na moje to powyżej 2 ng/ml czyli faktycznie jest ryzyko przeprowadzenia transferu a raczej obniżona jego skuteczność:dry:róźnie lekarze do tego podchodzą, jedni ryzykują na podstawie dobrego obrazu endometrium inni uważają że okienko implantacyjne zostalo przesunięte i odwołują transfer

A mi zostało 4 dni do spotkania z maluszkiem:sorry2:i 13 dni do prenatalnych po których mam nadzieję że choć trochę odetchnę znowu:sorry2:

Kiki a Ty miałaś juz prenatalne? bo chyba przegapiłam kalendarz:dry:jakie wrażenie, wszytsko dobrze? Ciekawa jestem czy dostaniemy też skierowania na prenatalne w 20 tc z kliniki

Ostatnia edycja:
Hess chyba estradiol 2770 a progesteron 3,55:confused: Tak czy siak, jeżeli estradiol to estradiol to dużo komorek będzie i będzie z czego wybierać:-p

Madziulek
doczytałam gdzieś na forum ze ty asz blastkę 4AA i jakieś inne piękneisie odmrażają nosy w lodówce, to dobrze rokuje:-)

Madziulka ja rowniez mialam blastke 1BB co prawda niezostala zemna....ale mam 3 jeszcze takie same i wierze wnie mocno:) jakby niepatrzyl blastusie blizniaki bo takie same ;)

podchodze do crio jeszcze wtym miesiacu....wizyta 20.03 piatek:)

hess- wg mnie lepiej przeczekac bo prg masz chyba za wysoki. i lepiej poczekac niz niepotrzebnie tracic zarodek

calineczka- poprostu objawy ciazowe, mnie tez czasem zakołacze serce, szybciej sie mecze, a ze raczej jestem gruba to i juz sie ruszam jak słoń

gizas- kochana ja jutro mam prenatalne. boje sie i to baaaardzo. zobaczymy ale wydaje mi sie ze te w 20 tc nie beda nam przysługiwac. teraz bo to okolo 12 tc i dla potwierdzenia i dodania udanej ciazy do statystyki. tak mysle

dzis zmarła ciocia z rodziny meża. nie wiem jak u was jest ale w mojej rodzinie wierzy sie ze kobieta w ciazy nie powinna isc na pogrzeb. ale moja szwagierka(ktora jest w 39 tc) w takie cos nie wierzy i ona pojdzie na pogrzeb. a ja nie. i zas wyjde na te gorsza

reklama
Hess blue ma racje:-) endo żle przyrasta nie ma sensu,wiem ze to kolejny cykl opóźnienia ale nie patrz tak na to bo może tak właśnie ma być....

A ja zrobiłam bete dzisiaj bo nie wytrzymałam do jutra mimo ze piątek 13ego trudno. No i mam nadzieje że przełamałam złą passe bo jest beta 46.6, prg 58, a że bete już miałam pozytywną a potem przyrost się popsuł to czekam na następne weryfikacje.

Pytanie do ciężarnych:
właśnie zauważyłam zależność, za każdym razem gdy beta jest pozytywna 2 dni wczesniej jest mi zimo, mam dreszcze, zimne ręce stopy no i kicham, mam katar, czuje się jak na grypę czy to normalne czy może tarczyca mi szfankuje? zawsze była w normie jakoś TSH = 1,6. Może cos powinnam przebadać?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry