reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja już w domku :-)

blue, sham - strasznie mi przykro :-(
Hess, trzymam kciuki za wizytę i wynik egzaminu - super że udało Ci się to pogodzić i że egzamin dobrze poszedł! :tak:

MARZEC

13: Hess - podglądanie pęcherzyków
13: Olusia7982 - ostatnia wizyta przed rozpakowaniem się!
14: kate_p7 - wysoka beta!
14: szkrabek - punkcja

14: kikifish87 - badania prenatalne
16: sham - badania
16: blueskye - druga wysoka beta!
17: Gizas - spotkanie z maluszkiem - USG :)
17: sykatynka - udany criotransfer
17: calineczkaa - USG serduszkowe
18: szkrabek - transfer
19: Fusun - USG serduszkowe
26: GizaS - badania prenatalne
26: agulla84 - wizyta kontrolna
28: Olusia - się rozpakowuje!

Dorotav - początek stymulacji
Ying - Ying - udany criotransfer

KWIECIEŃ

Yplocka1 - udany criotransfer
Annemarie - początek stymulacji

Witajcie :-)
dziś mój 3 dpt i zastanawiam się kiedy można robić pierwsze badania ? czytałam gdzieś ,że dobrze zrobić 6 dpt ??
Podpowiedzcie proszę , jest to mój pierwszy transfer , a 2 próba .....

Madziulka u mnie w klinie robi się trzy weryfikacje:
(oczywiście komercyjnie jak najbardziej, ale w MZ ich nie ma)

I weryfikacja 3dpt
bhcg
progesteron(PRG)
estradiol(E2)

II weryf. 6dpt
bhcg
prg
e2

III weryf. 10dpt
bhcg
prg
e2

nie wiem po co robia bete w 3dpt, bo na pewno jeszcze nie wyjdzie pozytywna . Natomiast w w 6dpt, to beta powinna wyjsc dwucyfrowa najlepiej:-p ale róźnie to bywa, czasem tak nie jest i pojawia się dopiero 10dpt Zatem możesz zrobicbete w 6dpt,ale jak nie wyjdzie zawsze jest szansa ze pojawi się w 10dpt. Robi się prg, i e2 jeśli za niski jest lekarz dzwoni i mówi o ile zwiększyć leki, najbardziej przydatne po crio (cykl sztuczny)bo nie mamy ciałka zółtego i nie produkujemy w ogóle prg.

Ostatnia edycja:
Kate dziękuję Ci bardzo za odpowiedź , mi powiedziano ,żeby zrobić 14 dnia tylko , ale czytam ,że kliniki również każą zrobić tak jak piszesz lub co najmniej 2 razy ,że to tez może coś powiedzieć ..... w poniedziałek może się odważę i zrobię , to będzie 6 dpt ... Jakoś jestem nastawiona negatywnie , szkoda tylko ,że to był mój najlepszy maluch , zostały 3 słabsze , które nie wiadomo czy się odmrożą :-(
Dziękuję jeszcze raz za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie

Dziewczyny,
Dziś z samego rana myślałam, że zasłabnę w autobusie, wogóle tchu nie mogłam złapać, serce jakoś nierówno może mi bije, albo za szybko?
Wcześniej miałam robione EKG, echo, Holtera, a w szpitalu enzymy sercowe i nic nie wykazało.
Myślicie, że ciąża, tak wczesna może wpływać na serce?
Boję się, że coś jest ze mną nie tak. I zastanawiam się czy nie jechać na IP do Bielańskiego, aby mnie przebadali.

reklama
Hess, ja się nie znam, ale nie trać nadziei, może lekarz zawyrokuje inaczej. A czemu nie ma szans? Jakie powinny być granice hormonów by było zielone światło do transferu?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry