reklama

Kto po in vitro?

Kate dzięki kochana. Tyto jesteś jednak nieoceniona! Mam nadzieję, że moje jajniki powoli się budzą a ten prg sztucznie podawany a nie wykryty w krwi działa i kropeczki lub kropek są już na miejscu i beta to będzie tylko formalność :tak: Muszę i wierzę w to bardzo mocno!
Annemarie gratki.
Trochę się zagubiłam w tych postach ale dzisiaj chyba Daria ma transfer - trzymam kciuki mocno. Ogólnie za Was wszystkie trzymam kciuki żeby się wszystko poukładało po Waszych myślach.
Gdzieś znalazłam w necie. Pewnie kiedyś wcześniej było ale zamieszczam.
Ściąga co się dzieje z zarodkami po transferze:

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli

2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodek jest juz zaimplantowany
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle dużo, ze można spokojnie

Jeżeli tansferowano 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Dzisiaj jestem 7dpt 3 dniowych więc już powinien być zaiplementowany i teoretycznie od jutra produkcja hcg.

reklama
a witam witam takkkkkkkkkkkkk dzisiaj ja zabieram swoje szkraby do domku :)!!! ogolnie zero stresu ani ze tak powiem przezywania jakos bardzo mysle ze dlatego ze to niejest moj pierwszy raz ....wszystko na luzie ;) mam nadzieje ze tym razem mały wojownik zemna zostanie na wakacje i na świeta a potem juz na cale zycie :)!!! 3majcie kciuki kochaneee :)!
transfer o 12.40:)!

Daria - trzymam kciuki i super ze masz pozytywne nastawienie

Kate - ale masz wiedzę, dobrze wiedzieć

A ja dziś w południe mam wizytę, dowiem sie jak moje wyniki kwi i powinnam dostać hormony. Trochę lekki stresik jest ale mam nadzieje ze zle nie bedzie.

No to Daria sie wlasnie transferuje wiedzialam kiedy sie zalogowac :p
A mnie udalo sie w rannych godz oddac krew wiec czekam z przerazeniem na 18... wtedy mam dzwonic i bede wiedziec na 100% . Jestem przerazona :eek:

reklama
Niestety u mnie jakis inne metody leczenia :( I jesli jednak sie wszystko uda , to nie bede miec powtarzana bete jak u Was w Polsce co kilka dni ,tylko za tydz na usg, wtedy wszystko sie tez okaze, ile jest zarodkow i czy sie rozwijaja. Lekarz twierzi ze wszystko juz wtedy bedzie widac , wiec beta kolejna nie potrzebna , zwlaszcza ze te badania sa 100% platne :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry