reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

Ann wróciłaś już ze szpitala? trzymam kciuki :*
Kinga nie przejmuj się tak bardzo tym progesteronem zwiększysz dawkę i już za kilka dni będzie wysoki beta zresztą też &&&:tak:
Agitek ja od początku miałam brązowe upławy i tak jest do dziś też nie każą się denerwować ;-) po cichu gratuluję i czekam na III werkę:-)

reklama
Kinga ja biore progynowe to tez jest estradiol od 2dc do teraz 3xdziennie:) Nie wiem na co to ale spoko:-)

Almek (i wszystkie dziewczyny co korzystaja z KD) powiedz czy mozesz dostac komorki ze wskazania?? Bo ja tak mysle, oczywiscie nie wyszlo bo mialam zla stymulacje ale zakladam ze drugie podejscie bedzie lepsze i bedzie wiecej komorek, chcialam oddac te ponad programowe 6 i czy moglabym oddac parze ktora np znam??

Cześć dziewczyny, bardzo dziękuje za informacje o aptekach właśnie wracając z Wałbrzycha do bielska zajechałam do Bytomia i nabyłam wszystko co potrzebowałam, faktycznie apteka na Olimpijskiej i ta w Krakowie wyszły najtaniej, tyle że w Krakowie nie było Gonalu F(450), a ja póki co mam taki w 5dc będzie decyzja co dalej, więc teraz chyba pierwszy raz w życiu nie mogę się doczekać @.

A Was pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. Trzymam mocno kciuki za pozytywne wieści, bardzo Was wszystkie dopinguje i nadrabiam jak tylko się dorwę do internetu ale przy moim trybie pracy czasami to nie jest łatwe.

A no i ja jestem tym przypadkiem, który nie miał ani jednego podejścia do ivf, to będzie pierwsze i na pewno jak Wy wszystkie marzę, żeby było ostatnim i udanym. No dobra może nie ostatnim bo bardzo bym chciał 2 dzieci, mogą być razem lub osobno;)

Bziumelka moja siostra robi IVF z KD i dziej się to wszystko u nas w podobnym czasie, leczymy się u tego samego dr i on wprost zapytał mnie czy nie chcę oddać siostrze moich komórek. Także dawstwo ze wskazaniem jest jak najbardziej możliwe- myślę, ze jeśli u mnie w klinice jest możliwe to wszędzie powinno być tak samo. Możliwe jest nawet odwrotne wskazanie np. wszystkim tylko nie rodzinie itp.

dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie lutki i duphastonu :) już jedna z nas do mnie na priv się odezwała. Wprawdzie dawka luteiny mniejsza ale w opakowaniu sporo tabletek więc sobie wyrównam dawkę choć do wizyty, a później gin zdecyduje co robimy dalej i ewentualnie wypisze receptę ;) Ratujecie mi życie bo mój gin tak obładowany pracą że od 8.30 do 21 pracuje codziennie i 2 tyg naprzód wszystko zajęte, nawet nie ma szans przesunąć wizyty dlatego tak mi zależało żeby choć do wizyty mieć co aplikować. Niestety ale chyba na refundację luteiny nie załapię się(chyba że się mylę i któraś z was mnie sprostuje), bo w klinice jak wypisywali mi leki to mówili, że przy programie na refundację nie mogą recept ze zniżkami wypisywać, tylko pełnopłatne więc i tej luteiny pewnie mi nie wypiszą. Jak podchodziłam za pierwszym razem do in vitro i płaciliśmy wszystko z własnej kieszeni to np zastrzyki z clexane miałam po groszu, a teraz sporo za nie zapłaciłam.

bziumelka

ja podchodzilam do transferu 29.10 wiec nie wiem czy tak dawno.... :) niczym się nie przejmuj brak objawów niczego nie przesadza . mowilam Ci juz ze równo ze mną podchodzila ze mną kobietka i się zaprzyjaznilysmy. ona nie miala absolutnie żadnych objawów a tez bete miala . w 10 dpt prawie 100. wiec niczym się kochana nie sugeruj mam dobre przeczucia i zobaczysz ze się udalo :) nie mogę się doczekać Twojego wyniku chociaż jestem pewna ze się udalo :)

trzy mam kciuki

Bizumelka- u mnie możliwe jest dawstwo ze wskazaniem, ale trzeba przejeść wizytę u psychologa (para+dawczyni)

Dorotav- oczywiście napiszę jakie badania.

lenkabar- czy Twoja siostra startuje pierwszy raz z KD?

Elleni - kochana dzisiaj lub wczoraj ktoś pisał, że ma do odsprzedania luteinę jakąś ( 2 opakowania chyba nawet). Przeglądnij historię to będziesz wiedziała co i jak. Ja niestety nie pomogę. Mi się też kończą leki przez zwiększoną dawkę i emek musi jutro jechać z receptą do czech. Ps. Już wiem kto pisał oprócz minni27 pisała dzidzius118 tak o godz.14.58 na tym forum jest jej wypowiedź z dzisiaj.

Ostatnia edycja:
reklama
almek Tak, po raz pierwszy. Ma za sobą jedno nieudane podejście ze swoją komórką, ale nasz Dr na samym początku, ok 2 lata temu jej powiedział, że ze względu na wiek (wtedy 40 lat) + bardzo niska rezerwa jajnikowa nie daje jej żadnych szans bez KD. Ale ona ma dwoje dzieci poczętych zupełnie naturalnie, więc się uparła. No a teraz już planuje z KD

Do góry