reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

reklama
PAŹDZIERNIK

08: Ladygodiva - udany criotransfer
08: kasik36 - wizyta u genetyka
08: Aisa79 - wizyta u prowadzącego
08: Migotka25 - wizyta u endokrynologa
09: kikifish87 - wizyta
09: yplocka1 - wizyta
09: Quinnie - scratching endo
10: mizanka1 - wysoka beta !!
13: Juhasek87 - wizyta pęcherzykowa
13: mavi - wysoka beta !!
14: Ladygodiva - wysoka beta !!
15: liskka - wizyta u prowadzącego gin.
17: Olusia - podglądanie bliźniaków
21: inka26 - immunolog

23: gos1512 - podglądanie podczas antyków
23: Anulla28 - wizyta kontrolna
Ladygodiva - criotransfer
dlugowlosa - criotransfer

Komóreczka - criotransfer

LISTOPAD

Migotka25 - criotransfer

andzia.m - stymulacja
mmm - wizyta przed stymulacją

Blake - criotransfer
Asia_77 - criotransfer AZ

inka26 - criotransfer
Quinnie- transfer

Migotka25 nie poddawaj się ! :*będziesz w ciąży, zobaczysz ! wszystkie tu będziecie ;)
Nie trzeba tracić nadziei bo powodzenie zależy od problemu danej pary. U nas poszło sprawnie bo z mojej strony wszystko jest ok., a jedynie nasienie męża bardzo słabe. Nie ma co zazdrościć kochana bo wszystkich dziewczyn, które tu są/były ten problem dotyczy/ł w mniejszym lub większym stopniu. Trzeba walczyć ! (Don’t give up – dzięki tej walce i drodze którą musiałam przejść to hasło będzie moim tatuażem niedługo.) Wszystko komplikuje się kiedy to kobieta ma problem bo zanim porobi badania, zanim dojdzie do dobrego lekarza który pokieruje w odpowiednią stronę, zanim poprzyjmuje leki to trochę mija… a na samym końcu musi zmagać się jeszcze z In vitro

hej dziewczyny, i niestety test negatywny i tel. z kliniki ze jednak beta tez:no::-(
no i po zludzeniach... smutno to byly ostatnie mrozaczki:-(

trudno ...chyba nie nasz rok, nic nie wychodzi! ale nie ma co gadac trzeba zbierac kase i wszystko od nowa zaczynac!
Nie jest latwo , no ale nie nikt nie obiecywal ze bedzie...
Trzymam kciuki za wszystkie przyrosty, za kolejne udane transfery!!!

Olga i Lilu, bardzo mi przykro, zbierajcie siły nie poddawajcie się

yplocka1, pytałaś się o rtg klatki, ja bym nie robiła, promienie mogą mieć negatywny wpływ na komóreczki.

Olga i Lilu, bardzo mi przykro:-( ale nie poddajcie sie !!

yplocka1 ja bym sie z tym wstrzymala... promienie redgenowskie moga uszkodzic komoreczki... no chyba ze musisz cos konieczne zrobic bo jest to tobie potrzebne... moze zapytaj gina? hmm;-)

Dorotka- bardzo mocno trzymam kciuki. Jak żołądek?

Migotka- a byłaś może w Krakowie w Parensie u dr Przybycienia? Cudowny lekarz z otwartym sercem i umysłem.

Cześć dziewczyny.Tak czytam co mi napisałyście i chyba jestem w błędzie.Po pierwszym transferze w klinice mam jeszcze dwie próby i chyba na nie nie musze czekać pół roku jeśli teraz mi się nie uda tylko mogę od nast. cyklu podchodzić od nowa prawda?A jeśli trzy próby in vitro się nie powiodą to wtedy trzeba chyba odczekać te pół roku.Czy ja dobrze myślę bo sama się zakręciłam

reklama
Mavi mnie też pobolewał brzuch po transferze więc może to być dobry objaw. Oby dni do wysokiej bety minęły jak najszybciej. Na każdą z nas przyjdzie kolej, tylko trzeba być cierpliwym i się nie poddawać.

Dorotav doskonale wiesz, że ciąża to nie matematyka. Wystarczy, że zrobiłaś kilka godzin wcześniej betę i już wynik będzie inny. Zresztą te bety co 72 h się zazwyczaj nie sprawdzają, nie wiem dlaczego ale co 48 h lepiej robić. A tak w ogóle to robiłaś w tym samym labo? I tak jak pisze genna może to mieć związek z drugim kropkiem, który nie dał rady. Zresztą różnica jest tak niewielka, że można zaliczyć ją do błędu statystycznego. Będzie dobrze, MUSI BYĆ!!!

Lilu przykro mi ale może jednak zrób betę dla pewności przed odstawieniem leków.

Mizanka ja miałam raz 3 cykle a drugim razem 4 przerwy między stymulacjami i tak naprawdę zależało to ode mnie a nie od lekarza więc nie w każdej klinice jest tak jak piszesz. Może chodzi o kasę, którą dysponują i kolejki. Mój doktorek mówił, że jeden cykl przerwy teoretycznie wystarczy ale ja chciałam się podtuczyć suplementami diety. Do crio można podchodzić już w kolejnym cyklu ale do kolejnej stymulacji radziłabym odczekać 3 cykle.

Kate każda stymulacja zmniejsza naszą rezerwę jajnikową ale menopauza jest dopiero wówczas gdy mamy zerową rezerwę więc nie martw się.

Yplocka ja na Twoim miejscu nie robiłabym rtg podczas stymulacji. Już wtedy komórki rosną więc lepiej dmuchać na zimne. Zawsze możesz powiedzieć lekarzowi, który wypisuje skierowanie, że nie wiesz czy nie jesteś w ciąży i tyle.

Migotka czekamy na relację z wizyty. Masz bardzo ładne blastki na zimowisku więc głowa do góry. Niestety lekarze mają takie procedury. Mój doktorek też po pierwszej nieudanej punkcji po której żadna komórka się nie zapłodniła powiedział, że jeszcze jest za wcześnie na szukanie przyczyn. Powiedział, że wskazaniem są 3 nieudane transfery ale jeżeli oczywiście chcę mogę zacząć robić badania już teraz. Jemu chodziło o to, że badania są bardzo kosztowne a niepowodzenie mogło być czystym przypadkiem. Ja jednak zaczęłam robić badania po pierwszej porażce, po drugiej zrobiłam już wszystko co się dało i niby coś wyszło bo brałam encorton, który możliwe pomógł mi zajść w ciążę.

Olga przykro mi, trzymaj się, masz już jednego synka więc rodzeństwo też będzie, tylko musisz być cierpliwa i się nie poddawać.

Do góry