reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Witam serdecznie! Bardzo proszę o pomoc. Dostaliśmy wiadomość z kliniki o rozwoju zarodków w 3 dobie :
1 -3/10c
2 -3/2
3 -3/8
4 -3/6 fr30%

Kryteria oceny:

1/ Pierwsza cyfra to ocena jakościowa zarodka.
Skala 1-4 gdzie zarodek z oceną 1 jest najlepszy, 2 dobrej jakości, 3 średniej jakości, 4 zarodek zatrzymany w rozwoju.
2/Druga cyfra to liczba komórek w zarodku.
3/Litera "c" oznacza że zarodek kompaktuje (usiłuje przejść do następnego etapu rozwoju,moruli). Zjawisko to podnosi jakość zarodka.
4/ "fr x %" jest to określenie stopnia fragmentacji zarodka, zjawiska niekorzystnego, obniżającego jakość zarodka. Im wyższy odsetek fragmentacji tym jakość słabsza.
5/Zarodek oceniony jako "x/M" to morula. Skala ocen: 1 najlepsza, 2 dobra, 3 średnia, 4 słaba jakość.

Wszystkie są średniej jakości :(mamy jakie kolwiek szansę?
Było tu na forum wiele przypadków że dziewczyny miały bardzo słabe zarodki a z nich są dzidzie... także głowa do góry!
Będzie dobrze ;);) :*

reklama
Dziewczyny ...jutro Cudotwórca...no właśnie boję się,że pokładam zbyt duże nadzieje...
i ,że jak nie wyjdzie to bęęęęędzie baaardzo żle....

ale ! miałam byc dobrej myśli :)

Aśka-znajdę Cię ja tam? :D
Tylko się ni chowaj po kątach :D
@Murawa trzeba iść... zobacz Pasikonik ilu już pomógł... miejmy nadzieję że szybko znajdzie dla Ciebie plan działania i dzięki niemu teraz to kolejne podejście będzie szczęśliwe :)

Kurcze dziewczyny jak mi ta beta nie wyjdzie jutro ladnie to ja nie wiem. Tak mi "jezdzi" bulgocze w brzuchu rano i wieczorem ze no zaczne sie martwic jesli to nie oznaka pieknej ciazy heheh;) trzymajcie kciukaski:)
@Koniczyna82 to juz jestes bardziej spokojna po becie? Czy odetchniesz dopierl jak serduszko uslyszyszysz? :):)
Ja marze o tym dzwieku:)
Uspokoiłam się na tyle ze na razie się nie kuje. Ale trafił się termin na wtorek do mojego lekarza gina z Medicover to pójdę, pecherzyk podejrze. To będzie 5+1

Jesssu ale ty masz szczęście do niego:-) :) pamiętaj jak nie drzwiami to oknem, powinien chłopina wiedzieć że baby nie powstrzyma, z tym instynktem jeszcze nikt nie wygrał:rolleyes:
Oj ja już myske ze on o mnie myśli ze ja jakaś nie tegas:( ile można już dzwonic ,pisac i przypominać się ciagle mu już mam dość :mad: już bym coś robiła z sobą a tak w plecy nam tyle czasu nie dość ze przez niego to po ostatnim transferze minęło już tyle czasu

reklama
IMG_1662.JPG
dziewczyny chce Wam przedstawić mojego Małego Okruszka Zosię. Postanowiła wybrać się na świat 5 tygodni wcześniej. Urodziła się 14.05.2018 roku o godzinie 21:18 i ważyła 2230g. Jest całym moim i męża światem! Walczcie bo warto!

Załączniki

• IMG_1662.JPG
    IMG_1662.JPG
    425,4 KB · Wyświetleń: 588
Do góry