Moim zadniem poczekaj z tydzien teraz, jak betka rosnie to nie ma sensu tak czesto powtarzac. Wiem, ze to uspokaja:-), ale robilas juz 3 razy wiec na pewno jest dobrzeWitam niedzielnie. U mnie dzisiaj 18dpt i samopoczucie super. Pogoda piękna, nastraja bardzo optymistycznie dlatego szykuję obiadek, i biorę M na jakiś spacerek
.![]()
Podpowiedzcie mi kochane, kiedy powinnam zrobić następną betkę? robiłam w 12,14 i16dpt. a 15 jadę na kontrolę do kliniki.
Pozdrawiam gorąco i życzę wszystkim udanej niedzieli![]()
reklama
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
dorocica
my lowimy dorsze.....
nie patrz czy estradiol dobry czy zly - wazne ze masz ladna ilosc pecherzykow i ze bierzesz juz ovitrelle. czekamy na ilosc komorek teraz. na rowerze to ty nie jezdzij - zle wplywa na ukrwienie narzodow rodnych
my lowimy dorsze.....
nie patrz czy estradiol dobry czy zly - wazne ze masz ladna ilosc pecherzykow i ze bierzesz juz ovitrelle. czekamy na ilosc komorek teraz. na rowerze to ty nie jezdzij - zle wplywa na ukrwienie narzodow rodnych
dodora
Fanka BB :)
wera - tak , te bombelki to własnie pierwsze ruchy dziecka
)) ja tez na poczatku nie byłam pewna czy to to ale teraz juz sa wyraźniejsze i jestem pewna. Zobaczysz jak szybko zmieni się to na takie małe , wyrazne kopniaczki
dosłownie kilka dni i nie bedziesz miała wątpliwości co tam sie rusza
)) Trzymam kciuki za dzidzię , jesli pragniesz dziewczynki to tego ci życzę - choć to pewnie wszystko jedno oby dzidzia była zdrowa. Wyszło by w sumie smiesznie bo ten sam dzien ciąży mamy , może obie będziemy miały dziewczynki no i kto wie....może w tym samym dniu urodzimy hahaha
mi-mi - nie, nie brałam encortonu , ciesze się , ze sobie radzisz , najwazniejsze to własnie pozytywne nastawienie
))
dorocica - imienia jeszcze nie mamy bo wydaje mi sie , że jak wybierzemy coś to zapeszymy , ech...wiesz jak to jest , jak sie tyle czeka i walczy to człowiek boi sie cokolwiek planować. W sumie coś tam sobie myślę w głowie ale nic konkretnego - może podsuniecie jakies pomysły
?
Dziewczynki dziękuję wam za gratulację i życze wam wszystkim słodkich maluchów , wiem doskonale co przezywacie więc przesyłam wam ciążowe fluidki
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

mi-mi - nie, nie brałam encortonu , ciesze się , ze sobie radzisz , najwazniejsze to własnie pozytywne nastawienie
dorocica - imienia jeszcze nie mamy bo wydaje mi sie , że jak wybierzemy coś to zapeszymy , ech...wiesz jak to jest , jak sie tyle czeka i walczy to człowiek boi sie cokolwiek planować. W sumie coś tam sobie myślę w głowie ale nic konkretnego - może podsuniecie jakies pomysły
Dziewczynki dziękuję wam za gratulację i życze wam wszystkim słodkich maluchów , wiem doskonale co przezywacie więc przesyłam wam ciążowe fluidki
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
dodora
jutro już na 100 % powinnam poznać płeć (mam taką nadzieję) , a od wczoraj już czuję te bąbelki takie mocniejsze i do czasu do czasu jakby takie pykanie, nie wiem jak to określić , ale myślę że to dzidzia :-)
no fajnie by było gdybyśmy urodziły tego samego dnia, ja mam w ogóle termin na 20 sierpnia, ale zobaczymy jak to będzie :-)
odezwę się jeszcze
buziaki
jutro już na 100 % powinnam poznać płeć (mam taką nadzieję) , a od wczoraj już czuję te bąbelki takie mocniejsze i do czasu do czasu jakby takie pykanie, nie wiem jak to określić , ale myślę że to dzidzia :-)
no fajnie by było gdybyśmy urodziły tego samego dnia, ja mam w ogóle termin na 20 sierpnia, ale zobaczymy jak to będzie :-)
odezwę się jeszcze
buziaki
myszka28
tak mi przykro, wiem co czujesz, ale nie wolno sie poddawac a cuda czasem sie zdarzaja... jestem z toba i mocno tule
dodora
a wczesniej jak podchodzilas do transferu to bralas encorton???? przepraszam ze tak cie mecze ale lapie sie wszystkiego co mozliwe
)))
tak mi przykro, wiem co czujesz, ale nie wolno sie poddawac a cuda czasem sie zdarzaja... jestem z toba i mocno tule
dodora
a wczesniej jak podchodzilas do transferu to bralas encorton???? przepraszam ze tak cie mecze ale lapie sie wszystkiego co mozliwe
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Dziewczyny mnie sie znow nie udalo.....koniec tego wszystkiego....musze sie pogodzic ze nigdy nie bede mama:-(
a dlaczego masz nigdy nie zostac mama? tak postanowilas ze juz nie bedziesz podchodzic?
jednym ciaza przychodzi latwo, dla innych droga do macierzynstwa jest dluzsza - dluzsza nie znaczy gorsza. trzeba trwac w marzeniu a nie sie poddawac
Dziewczyny mnie sie znow nie udalo.....koniec tego wszystkiego....musze sie pogodzic ze nigdy nie bede mama:-(
Tak mi przykro. Nie załamuj się bo każdy ma swój czas. Niestety czasami trzeba poczekać.
Wiem jak jest Ci trudno, też to przechodziłam i pamiętam bardzo dobrze to straszne uczucie rozczarowania i bezsilności. A ile masz zarodków?
mimi ja biorę encorton. Ale raczej ze względu na poronienia. Chociaż wiem że wielu lekarzy zleca po transferach. Ja biorę teraz 20 różnych tabletek dziennie + zastrzyki. Tzw żelazny zestaw. Zobaczymy czy pomoże. Myślę że warto spróbować z encortonem jeśli wcześniej się nie udało...
dodora dzięki za wiruski, mi na pewno się przydadzą...
dorocia rozumiem, że Twoje zarodki będą 2 dniowe? Bardzo szybko ten transfer...
U mnie dziś 3 dpt i całe wieki przede mną. Dobrze, ze jutro już do pracy...
Czarny kot naprawdę miałaś tak szybko objawy???
Ostatnia edycja:
reklama
klara81
ja juz bylam na encortonie tylko ze nic mi nie pomodl i nie rozumiem tego czemu jednym go przepisuja a drugim nie, a mozesz mi wypisac mniej wiecej jakie leki bierzesz... ostatnio do criotransferu podchodzzilam na cyklu bezowulacyjnym ale wyczytalam ze wieksze szanse na owulce wiec teraz chce zeby mi ja wywolali zastrzykami i zobacze czy cos da czy nie... dla mnie stymulka to latwizna wytworzylam 30jajeczek wiec nie mialam z tym zadnych problemow gorzej z zagniezdzeniem
((((((
ja juz bylam na encortonie tylko ze nic mi nie pomodl i nie rozumiem tego czemu jednym go przepisuja a drugim nie, a mozesz mi wypisac mniej wiecej jakie leki bierzesz... ostatnio do criotransferu podchodzzilam na cyklu bezowulacyjnym ale wyczytalam ze wieksze szanse na owulce wiec teraz chce zeby mi ja wywolali zastrzykami i zobacze czy cos da czy nie... dla mnie stymulka to latwizna wytworzylam 30jajeczek wiec nie mialam z tym zadnych problemow gorzej z zagniezdzeniem
Podziel się: