reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

kubek niekapek

Juz chyba zapomnialas jaka uszczypliwa potrafilas byc jak mialas poprzednie konto ja dobrze pamiętam ..nie wiem co teraz grasz
I po drugie sama sie wyszukujesz różnych rzeczy musze sie zasmucic ze nie w mojej wypowiedzi nie byla przeslanka o kp nawet tego na mysli nie mialam na mysli :-)
Wiec nie mysl za mnie i wyluzuj trochę :-)
Traktuj innych tak, jak Ty byś chciała być traktowana. ;)
Jestem sobą, nie gram mozesz być o to spokojna;)
Tu każdy potrafi czasami, komuś słownie przydzwonić...
Absolutnie nie będę za Ciebie myśleć, możesz być spokojna.
Wszelkie Twoje uwagi, kieruj na PW anie zasmiecasz wątek;)

reklama
dziewczyna pyta o konkretny kubek niekapek, który się sprawdził i co w nim dawać do picia. Więc dawajmy konkretne przykłady i tyle. Ja od siebie dodam, że mnie się np bardziej podobał philips avent z twardym ustnikiem (z pingwinkiem) ale niestety jak już mały posmakował miękkiego ustnika to twardego nie chciał ruszyć. W przypadku podawania stałych pokarmów warto dopajać bo zmienia się struktura kupki, nawet jeśli kp dalej jest głównym posiłkiem. Zamiast niekapka można spróbować z kubkiem doidy. Na pewno będzie łatwiej nauczyć dziecko z niego pić jak nie sprobowało niekapka :p

Ja jestem zwolenniczką bidonów. Mój syn nie chciał wcale z kubków niekapków pić, dopiero jak kupiłam bidon to jakoś poszło. Może to będzie dobre rozwiązanie?

Dziewczyny czemu wy znowu nie na temat? To już któryś post z kolei gdzie toczy się dziwna duyskusja!

My mamy również phillips avent z pingwinkiem, mamy tez kubek 360 (munchkin- ale działa tak samo jak ten lovi), u nas akurat synek szybko załapał picie z kubka 360, tam trzeba mocno pociągnąć żeby płynęło. Plus tego kubka jest na pewno taki, ze łatwo go dobrze umyć, i faktycznie nic się nie wylewa. Trzeba mocno rzucić na podłogę żeby się to udało [emoji6]

Poza tym mamy kubek doidy i zwykły plastikowy z ikei i tez z nich pije, tylko wiadomo, z pomocą mamy.
Kubki z rurka tez się u nas sprawdzały.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry