reklama

Kwiecień 2009

reklama
Gabi, przypomniałaś mi o czymś.
U mnie zbliża się nieuchronnie spotkanie moich rodziców z przyszłymi teściami. Zapowiada się nieciekawie i wolałabym na nim nie być. Teściowa odwróciła kota ogonem i cała akcja spadła na moich rodziców, my jako studenci nie bardzo mamy jakieś finanse, a mieszkanko nam się tworzy za ich kredyt (wiecie, jak trudno teraz o kredyt?!), kiedy teściowa wyleguje się drugi miesiąc w sanatorium (nie, żeby jej coś dolegało...). Boję się tego spotkania jak cholera, bo zupełnie inne poglądy na życie mają moi rodzice a inne rodzice mojego M :crazy:
To już za tydzień :dry:
My, na szczęście, nie jesteśmy uzależnieni w żaden sposób od naszych rodziców. Niestety ja nie mam najlepszych relacji z teściową, zbyt duża różnica charakterów i poglądów na różne tematy. :-p Na szczęście z resztą rodziny mojego M bardzo dobrze się dogadujemy. :tak: Moja teściowa nie trawi mojej rodziny i vice versa. Poza tym nasze rodziny mieszkają dość daleko od siebie i Święta zawsze spędzamy z tylko jedną rodziną, jednego roku u mojej rodzinki a następnego u mojego M.

Nie przejmuj się i nie dajcie wejść sobie na głowę, bo potem będzie tylko coraz gorzej. Najważniejsi jesteście Wy i wasze dziecko. :tak:

U nas oczywiście rodzice i teście się spotykają na różnych uroczystościach naszych i wszyscy żyją.
No,ale wiecie wigilia to co innego.Ale to nie na wątek otwarty:-p
Gabi masz racje, że lepiej takie rozmowy prowadzić na wątku zamkniętym. Nie daj Bóg jakaś teściowa to przeczyta. ;-)

Alka,hm są ludzie i prapety.
My na majówkach po wielu przejściach piszemy tylko na zamkniętych wątkach właśnie.Sama nie lubie na otwartym pisać.
Tu też mamy zamknięty,może się przeniesiemy i już będzie dobrze.Różne rzeczy się tam działy,ale na szczęście kilka osób które mieszały,przestało się udzielać i jest spokój.Przecież miłe towarzystwo się zrobiło.Może pora przenieść się na zamkniety i swobodnie rozmawiać?Nie musisz znikać.:-)
Pewnie, że lepiej by było pisać na zamkniętym, ale tam swego czasu bywało nieprzyjemnie, nawet główny wątek zniknął. :-(

Witam sie z wami po przerwie i żegnam...

odchodze z forum bb miło sie pisało ale...ktos czytał co pisze podczytywał i szpiegował dlatego nie chce juz pisac o tym jak znosze ciąże, czy jak sie czuje- ta osoba pewnie i to przeczyta i niech wie, że nie ma wglądu w moje życie!

życzę wam wszystkiego dobrego odchodzę definitywnie na dniach adminka skasuje mój profil
Szkoda gadać, są ludzie i ludziska. :wściekła/y: Trzymaj się Alka. :-)

A jeśli chodzi o wątek zamknięty, to może jest taka możliwość, żeby go przenieść tutaj do forum "Kwiecien 2009"? Łatwiej byłoby nam się poruszać między otwartym a zamkniętym, bez przeskakiwania do albumu rodzinnego. Widziałam, że na innych miesiącach tak mają. Co Wy na to? I jak to wogóle można zrobić?
Ja też popieram. :-)

Hejka!!!

No wieści są mogę powiedzieć, że dobre. :tak:
Tzn nie do końca, ale moja położna bardzo mnie uspokoiła, powiedziała, że tylko dla mojego spokoju wysyła mnie do szpitala na jakieś specjalistyczne USG.
To USG będę miała we wtorek.

Powiedziała,że na tym etapie rozwoju dziecka, to nie jest nic niepokojącego, ale trzeba to sprawdzić i się upewnić na 100% żebym nie dostarczała dzidzi stresów.

Przy okazji posłuchałam jeszcze raz dzisiaj serduszka maluszka.... ale tak uciekał i się wypiął kręgosłupem, że aż mi troszkę brzuch zniekształcił. :-D

Więc dziewczyny jestem już spokojniejsza i idę coś zjeść bo od rana nie mogłam nic przełknąć. :happy2:

Buziaki!!!!
Bardzo się cieszę, że jesteś już spokojniesza, to i dla Ciebie i dla Twojego synka najważniesze. Trzymam kciuki za wtorkowe USG.:-)

Ja dzisiaj wypuściłam się na miasto za prezentami gwiazdkowymi i już prawie jestem na finiszu. :tak: W weekend zamierzam zrobić ostatni prezent i zastanie tylko pakowanie, a to chyba najbardziej lubię. Kupiłam też dla synka dwa pajacyki, cztery body i spodenki.

Dziewczyny pisząc o jedzeniu litości nie macie, czytając Wasze posty zaraz mam na to wszystko ochotę. ;-) Gdyby nie moja silna wola, to pewnie na porodówkę musialiby mnie ciężarówką zawieźć.

aha83 ciesze sie, ze dobre wiesci przynosisz i ze troche spokojniejsza jestes:-)

a u mnie remont na finiszu:-) sciany pomalowane, tapeta polozona i tylko takie wykonczeniowe prace im zostaly:-) kurde ale jestem szczesliwa:-)

nio i musze wam powiedziec, ze faktycznie tym pisaniem o jedzeniu smaka robicie;-) mnie wlasnie zlapala ochota na kinder bueno i chyba sie do sklepu przejde.. a i tak z psiakami musze wyjsc, choc mi sie nie chce:baffled:
nio a tak ogolnie to chyba mnie jakies chorobsko lapie, bo gardlo mnie cos znowu boli:baffled: ale moze sprobuje tej inchalacji z soli, skoro piszecie ze to pomaga..
a co do watku zamknietego to fakt, latwiej by bylo, gdyby byl tu na miejscu, a nie trzeba do niego przeskakiwac.. popieram Margaret, ze tak byloby nam wygodniej a pozatym mi tez sie wydaje, ze u innych miesiecy tak widzialam, tylko teraz niewiem u ktorych..

Aha ciesze sie ze jest wszystko dobrze:-)
malutka zrobiłas mi smaka na to kinder bueno przeszukalam barek i znalazłam:-D
a jesli chodzi o album zamkniety to poskakalam troche po miesiacach i marcowki takie cos maja ze album zamkniety na stronie swojego forum

a ja wlasnie skonczylam prace zostawilam se faktorki na wieczor i juz sie uwinelam zaraz ide spac, a pochwale sie mezus zrobil mi kolacyjke bylam w szoku bo byl u lekarza i chory jest i to ja chcialm jemu zrobic kolacje a tu niespodzianka:) oczy mi sie juz zamykaja trzymajccie sie dzieczyny milego weekendu ja mialam jutro do zielonej do kina jechac zobaczymy co z tego wyjdzie, a i powiem wam co kupilam mezusiowi na mikolaja zestaw adidasa ciekawe czy zapach sie spodoba:-) no i oczywiscie szczesliwych mikolajek dla wszyystkich buziaki :-)

Hehe, moja teściowa to całkiem fajna kobitka jest, tylko mamy znaczną różnicę poglądów rodzinnych. Tak, to jest wątek otwarty :-D

Ja dzisiaj cały zień spędziłam przy piernikach. Najpierw zakupy: przyprawy, lukrowe pisaki itp., później ciasto, które stawiało straszne opory, a potem wycinanie i pieczenie. To moje pierwsze pierniczki, ozdabiałam je 3 godziny!! :baffled:
Mam nadzieję, że zmiękną, tak jak to jest napisane w przepisie, że za 2 dni :-p
W smaku pyszne, szczególnie te oblane czekoladą :tak:
A teraz idę grzecznie spać, Dobranoc!!! :-)

kurcze, ale mnie zgada dopadla:baffled: ciekawe po czym:confused: ale troche dzisiaj namieszalam.. a jeszcze przedchwila zlapal mnie smak na odsmazane ziemniaki i chyba tym sobie doprawilam.. nio ale ogolnie ostatnio mnie do slodkiego ciagnie, a z tego co slyszalam to niektore kobiety w ciazy po slodkim odrazu lapia zgage:baffled: zona mojego taty tak miala np, najpierw zajadala batonik a potem odrazu renne tak na wszelki "w":-) hi hi
aniolek20k ja kinder bueno zjadlam dzisiaj 3 opakowania:-D hi hi cos mnie ostatnio smak na nie bierze..
niop i ja zycze juz dzisiaj wszystkim radosnych mikolajek i duzych prezentow pod poducha:-D hi hi

Witam wszystkich późną porą
Ja dziś taka zalatana, ostatnie przygotowania do jutrzejszej uroczystości, miało być skromnie, (bo w czerwcu ślub kościelny, który ma być bardziej huczny), a tu niezła ,,bibka” się szykuje…, Ale najważniejsze jest by wszystko się udało i przyszły mężuś ucieszył się z ,,bucikowej niespodzianki”
A ja coś spać nie mogę ciągle rozmyślam jak to jutro będzie….
Jeszcze trochę poszperam w necie i spróbuję zasnąć
Życzę słodkich snów mamusie, wam i fasolką

reklama
dzien dobry:-)
ja wlasnie wrocilam z badan, popijam herbatke i tak sobie tu zajrzalam, ale widze, ze cos pusto tu dzisiaj.. mam nadzieje, ze pozniej sie rozkeci troche..
dzisiaj mam mase rzeczy do zrobienia i niewiem kiedy sie ze wszystkim wyrobie:baffled: najperw to chyba za sprzatanie kuchni sie musze wziasc, bo szczeniaki mi tu mala demolke urzadzily:baffled: maja prawie 4 tygodnie i rozrabiaja jak niewiem co:-D hi hi ale przynajmniej mi sie nie nudzi i mam sie z czego posmiac, jak zaczynaja biegac niezdarnie po kuchni i szczekaja przy tym na swojego tatusia:-)
nio i musze sie ruszyc za reszta prezentow na mikolaja, nio bo wczoraj nam sie nie udalo wszystkiego kupic.. narazie brakuje mi natchnienia na chodzenie po sklepach, nio ale jak trzeba to trzeba..
milego dnia wszystkim zycze:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry