reklama

Kwiecień 2011

reklama
Może to ten wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku paciorkowca. W ostatnich tyg. ciąży sie go robi. Ja miałam pobierany we wtorek.

mi lekarka mówiła że robi się go dopiero po 35 tyg chodzi o wykrycie paciorkowca typu b którym przy porodzie może zarazić się dziecko- ten paciorkowiec wywołuje min zapalenie płuc i opon mózgowych. Jeśli go wykryją podają w czasie porodu antybiotyk dożylnie dziecku i matce

a moj maz sie wlasnie pyta czy go puszcze na tydz w delegacje do starogradu ( ok 80-90km od domu) na tydz od 15-stego marca. i sie chyba zgodze a mowilam rano ze nie!!! i zrozum tu kobiete w ciazy. Ale tesciowa mam blisko rodzicow w sumie tez. No niewiem

ale mój post powyżej jest nieskładny i nielogiczny, ale to dlatego, że M. mnie zagadał, a do tego mała znów ma czkawkę i nie mogłam się skupić, na tym, co piszę :-D:-D:-D

nati puść go, a co, niech jedzie ten ostatni raz :) przecież w 15 min nie urodzisz jak by coś- zdąży przyjechać :tak:
mitaginka ważne że wiemy o co kaman :-) komórki nasze szare jeszcze jakoś ciągną:-D

a moja mała właśnie zasneła. a minutę temu, mówiła; mamo, nie matrw się nie będę chora..... tia.......

Margola, Herbatita cieszę się, że wizyty udane, teraz potrzebne nam takie pozytywne wieści :)

Na wymaz dostałam skierowanie i mam zrobić sobie w 37 tyg. tuż przed następną wizytą, a co do toxo to Ja miałam robione na początku i było bezpłatne, a drugi raz zlecają jak coś wychoodzi nie tak za pierwszym razem, albo jak ma się kontakt z kotami, tak mi mówił lekarz.

baby ja słyszałam, że bdanie na toxo powinno się powtórzyć, jeśli wynik był ujemny...zwłaszcza, że toxo zaraża się nie tylko od kotów, ale też od mięsa...nie wiem, ja pewnie zrobię dla świętego spokoju. I tak znów będę robić morfologię, więc co mi tam ;)

reklama
nati puść go, a co, niech jedzie ten ostatni raz :) przecież w 15 min nie urodzisz jak by coś- zdąży przyjechać :tak:
mitaginka ważne że wiemy o co kaman :-) komórki nasze szare jeszcze jakoś ciągną:-D

a moja mała właśnie zasneła. a minutę temu, mówiła; mamo, nie matrw się nie będę chora..... tia.......
no niby tak. Czy zdazy? nie wiem bo to jednak z 2 godz jazdy bo smochodu nie mamy :-(. 13-scie lat temu sama sobie poradzilam to i teraz poradze :) ale i tak przed 1 kwietnia nie rodze juz to z corka przegadalam :):):)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry