reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
a co do rozmiaru piersi to ja na ostatniej wizycie mówiłam gince, że mam wrażenie że mi się skurczyły a ona że są w porządku i rosną sobie powoli :tak:. Ale teraz mi za dużo nie urosły :dry: z 34/75 B na rozmiar 36/75 B :szok: poprzednio nosiłam o tej porze miseczkę C/D :szok:

reklama
To ja jestem załamana moim rozmiarem.. Miałam zawsze 70B teraz mam 75D. Zdecydowanie za duże. W pierwszej ciąży skończyło się na 75C.

Dziewczyny, które macie więcej staników z Alles mama... Ja mam jeden 75D i jest super wygodny. Czy pozostałe modele mają identyczne rozmiary czy róż nia się miedzy sobą? Zamówiłabym sobie na allegro z 3 staniki, ale boje sie, że właśnie będą mniej wygodne.

Aaa... pokazywałam ostatnio mężowi jak "działa" ten stanik. Młody to widział i teraz wszystkie mi próbuje otworzyć :D

bakteria my sobie celowo zostawiamy poznanie płci na salę porodową:-D

Anka4 to dobrze, że tylko tak sie skończyło, uważaj na siebie:tak:

zozzolka w ciązy puls jest podwyższony, bo wiecej krwi do pompowania ma nasza pikawka. U mnie normą jest ok. 90, ale bywało, że miałam ni z tego ni z owego 110 i wtedy czułam sie masakrycznie zmęczona. Tak bywało w 2 tymestrze, często krótko po wstaniu, teraz na szczęscie już tak nie mam.

Tasia
no w końcu 5 lat studiów mam + 3,5 roku aplikacji (specjalizacji), to muszę być kumata;-):-D

magdalenia1984 witaj!
oj, to jestem zaskoczona, że tak poważnie do tego podeszli u ciebie, bo ja mam teraz wrażenie, że te moje wzrosty pulsu zostały zlekceważone:dry:

kasiek23 teraz skurcze to takie bardzie okresowe twardnienie brzucha, ewentualnie takie bóle jak na okres.
Te właściwe (porodowe) robią się zdecydowanie mocniejsze i regularne, tzn. trwają chwilę, mijają a po jakimś czasie pojawiają się znowu i znowu. I tak to trwa czasami dzień, pół dnia, aż będą w miarę częste i zaczną się robić mniej znośne. Jak już nie będziesz mogła skupić się na rozmowie w trakcie skurczu - to już to - licz odstępy na zegarku. A kiedy będą co 5-10 min. pora do szpitala:tak:

zozzolka mleko modyfikowane jak jest potrzebne, to w szpitalu dają.

Felidae to mleczko w buteleczkach jest bardzo drogie, to już chyba lepiej kupić puszkę sypkiego mm.
hmm, chyba że to chodzi o butelki do mleka...:-D bo mi sie skojarzyło z takim szpitalnym mm, które jest od razu rozrobione w buteleczkach:-D

smile :-D świetny pomysł na wykorzystanie letnich ciuszków po Antku - popieram:-D

te staniki alles mama powinny być w miarę równe, chociaż ja mam teraz i 75D i 75E. Jeden 75E lekko mi się marszczy (model Cubana) ale myślę, że dlatego, bo miękki.
Te usztywniane pewnie w obu rozmiarach wyglądałyby na mnie na dobrze, ale to zasługa tego usztywnienia.

Nef - ja juz wakacje planuje od września. W sumie wypadałoby polecieć ze trzy razy żeby nadrobić stracone wakacje jesiennie i wiosenne :P

Z tym mlekiem w proszku tzn. takim do rozrobienia to u nas w szpitalu robili problemy. Mało sterylne/ zarazki szpitalne mogę się tam gdzieś wmieszać.. itp itd.. A same położne to mleko mieszały właśnie z proszku i przelewały do tych małych, wcześniej wyparzonych buteleczek ^^.
Te malutkie w sumie nie są az takie drogie jeżeli się je kupi tylko na pobyt w szpitalu... 2-3 dni

NAN Pro 1 w płynie 90ml | Żywność dla dzieci \ Mleka modyfikowane \ Mleka modyfikowane początkowe 1 Mleka modyfikowane | aptekadziecka.pl - wyspecjalizowana apteka dla dziecka i mamy

http://www.aptekadziecka.pl/product...ml-mleko-w-plynie-gotowe-do-spozycia-RTF.html

smile to u mnie w szpitalu było to mleczko NAN, ale oryginalne. M sprawdzał ceny to coś mi świta,że były po ok. 9 zł buteleczka - starczała na jedno karmienie noworodka.

Z tym mlekiem w proszku tzn. takim do rozrobienia to u nas w szpitalu robili problemy. Mało sterylne/ zarazki szpitalne mogę się tam gdzieś wmieszać.. itp itd.. A same położne to mleko mieszały właśnie z proszku i przelewały do tych małych, wcześniej wyparzonych buteleczek ^^.
Te malutkie w sumie nie są az takie drogie jeżeli się je kupi tylko na pobyt w szpitalu... 2-3 dni

NAN Pro 1 w płynie 90ml | Żywność dla dzieci \ Mleka modyfikowane \ Mleka modyfikowane początkowe 1 Mleka modyfikowane | aptekadziecka.pl - wyspecjalizowana apteka dla dziecka i mamy

Bebiko 1 90ml mleko w płynie, gotowe do spożycia RTF | Żywność dla dzieci \ Mleka modyfikowane \ Mleka modyfikowane początkowe 1 Mleka modyfikowane | aptekadziecka.pl - wyspecjalizowana apteka dla dziecka i mamy

Gdy Filip się urodził i okazało się, że jednak nie będę mogła karmić, a nawet chwilę przed to też położne robiły problem, żeby go nakarmić mm. Boję się, co będzie teraz, a jeszcze dodam, że gdy w końcu podały Filipowi mleko, było to właśnie w takich buteleczkach, ale był to Bebilon Pepti. Podejrzewam, że Karolę też będę musiała Pepti karmić, ale tego nie ma w zwykłym sklepie, a tak kupiłabym sobie zapas do szpitala i już.

dziewczyny a jak u was jest z czkawką. Bo mała ma 5-6 razy czkawkę dziennie pamiętam że w pierwszej ciąży też czułam czkawkę małego ale nie 6 razy dziennie czy to normalne bo zaczynam myśleć że może jest owinięta i się przydusza:baffled:, u was też tak często są te czkawki bo nie chcę wyskoczyć u gina z głupim pytaniem.

reklama
Nef - ja wkleiłam linki wyżej.. NAN po niecałe 3zł. U nas dawały pierwszą buteleczkę oryginalnie zamkniętą, a później kazały przynosić do wyparzania i mieszały. Widzisz piszesz, że 90ml starcza na 1 karmienie. W szpitalu dawały np. 30ml bo tyle dziecko wypija w określonej dobie podczas jednego karmienia ^^. Mój wypił 30ml i się darł po 5 minutach.. A pokarmu nie było. To mnie najbardziej w szpitalu denerwowało. Nie wszystkie położne takie były, ale większość. Nacisk na karmienie piersią sie kłania.
W innych krajach podejmuje się decyzję w szpitalu.. karmię piersią albo butelką i koniec.

Aneta - u nas też był Bebilon Pepti. Ciekawe czy w aptece można kupić pepti na receptę w tych buteleczkach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry