reklama

Kwietniowe mamy 2016

Martita po tym fenoterolu nie czuje skurczy zmniejszyli dawkę jak dalej będzie spokój to odstawia i oby nie wrócily i chca mnie z porodówki przenieść na zwykly oddział. Cale szczęście bo tu co godzinę dziecko sie rodzi i te kobiety rodzące <szok>

reklama
Martita pokaż co tam masz na tej liście. Patrzałam na stronie szpitala to mają taką ogólną listę zamieszczoną, ale jak później rozmawialiśmy na szkole rodzenia to część z tych rzeczy jest w szpitalu więc chyba nie będę tego pakować. Czekam aż na szkole rodz. będzie temat poród to wtedy będzie dokładnie omawiana torba do szpitala no ale to jeszcze z 3 spotkania :/

Mikulinka, na pewno sytuacji nie poprawia fakt, że wszystko spadło Ci na głowę w jednym - trudnym - czasie :( Na pewno wiele stresów związanych z remontem jeszcze przed Tobą, ale z jak będziesz widzieć efekty, to na pewno humor Ci się poprawi. Co do córki, to chyba żadna z nas tego nie przeskoczy... Ja byłam podobna z tym, że moi rodzice nigdy nie pytali a tego bardzo mi brakowało. Ale wyszłam na ludzi :) w gimnazjum ledwo dawałam radę i zdałam na 2 i 3 - chyba taki głupi wiek... W technikum były 3 i 4, a na studiach już same 5 - zmieniłam towarzystwo i doszło do mnie, że robię to tylko dla siebie, a nie dla rodziców.
Alexia, trzymam kciuki za Twoje wyjście! Cieszę się, że jest już lepiej :) :) :)
Aniu, jak wygląda sytuacja u Ciebie? Wszystkie trzymamy kciuki :*
W końcu wstawiłam pierwszą część prania dla maluszka - już się suszy :)
Kitki, hurrrra!!!!

Ania - tylko cie stresuja na tej porodowce, mam nadzieje ze szybko przeniosa cie na patologie ciazy☺. Ja tez tak mialam po tym fenoterolu, mialam kolatania i czerwona bylam na twarzy pozniej przechodzilo. Ja dostalam do domu leki ktore bralam co 6h i one ten sam skutek mialy, jak wzielam to musialam sie polizyc bo dreszcze i ogien na twarzy i serce walilo ale po kilku dniach organizm przywyknal i bylo wiare ok.
Najwazniejsze ze u Ciebie dzialaja kroplowki i ze zmniejszaja dawke wiec jest chyba lepiej prawda? I ze dali sterydy na plucka. Bedzie dobrze mamuska ☺.
Co do zgagi to przed samym snem wypilam jeszcze raz szkl mleka i nie wiem czy to to pomoglo bo wczesniej nie pomagalo czy samo przeszlo, rano wstalam bez zgagi

Rsz - to dobrze ze boli choc troszke mniej, lez i odpoczywaj jeszcze tylko pare tyg i luuuz

Ostatnia edycja:
Martita tak te twardnienia co miałam zawsze. Tylko wczoraj mialam co 3-5min na ktg i troszkę mocniej bolały.
Kitki tak teraz nie czuje tych skurczy no oby.
Oczywiście tesknie juz za córcia :'(
Ale w tej sytuacji czuje sie bezpieczniejsza. Bo w domu znowu bym leżała i mysla ze to niegroźne twardnienia.

WP_20160216_09_25_55_Pro.jpg

Lusinda proszę bardzo, tylko ze mój szpital wymaga żeby mieć ze sobą wszystko, a na pewno tak było 4 lata temu bo lista jest z pierwszej ciąży ;)

Załączniki

• WP_20160216_09_25_55_Pro.jpg
    WP_20160216_09_25_55_Pro.jpg
    293,3 KB · Wyświetleń: 65
Ja się wlasnie obawiam tego, ze te twardnienia mogą się już niedługo zmienić w takie co skracają szyjke. Tym bardziej, ze tak jak Ania pisze nie roznia się one jakos dużo bardziej od tych niegroźnych twardnien.

Co do tych warsztatow to u mnie sa 23 lutego i tak się zastanawiałam czy nie pojsc.

Ania a oni chcą Cie trzymac do samego porodu w szpitalu?

Jak skurcze ustąpią to pewnie wypiszą, za dużo niewiem. Zobaczę jak mnie przeniosą na oddział. Chociaz nie ciągnie mnie :( bo się boje w domu i z każdym skurczem mam jechac 80km? :\

reklama
Ania - rozumiem ze tesknisz ale tak bezpieczniej dla Ciebie i chlopcow. A jak corcia, dzielnie to znosi?
Moja to by ryk odstawila i co chwila dzwonila i pytala kiedy wroce i ze teskni ze kocha itd. Ja ja powoli nastawiam ze roznie moze byc, tlumacze ze z nia w brzuszku tez kilka razy bylam w szpitalu, ze czasami mamy musza pojsc na kilka dni polezec i ze wracaja, ze bedzie w tym czasie z tata i babciami, ale jak grochem o sciane...nie, nie chce, chce z toba, bede grzecznie tam siedziec, zabierz mnie itd. Niby duza a tak teskni bo ja wiem ze to z przywiazania i tesknoty a nie z samolubstwa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry