reklama

Kwietniowe mamy 2016

Nie. Oddajesz wozek na chwile do pielegniarek
Poza tym te 1os najczesciej sa wypasione i z lazienkami wiec mozna na upartego ze soba wstawic ten wozeczek
U mnie niestety bez lazienki w pokoju, gdyby byla to dla niej samej chyba bym wykupila 1 os ;)
A z pielegniarkami - tez o tym myslalam ale ja i bez ciazy co 5 min latam jak opetana do wc wiec chyba Mala musialaby u nich zamieszkac :P poza tym moze szukam dziury w calym ale jak np trafie na jakas zmiane niemilych pielegniarek to pewnie bede sie jak glupia stresowac kazdym komentarzem. Niby same mile osoby spotkalam w szpitalu ale roznie to bywa ;)

A przy okazji - jest u mnie w miescie jeden szpital po remoncie z super warunkami i wc w pokojach i wiecie co? Zdarza sie ze kobiety normalnie leza na korytarzach bo jest tak zapchany oddzial...

reklama
Sweetka Ty się martwisz że się nie rusza a ja mam głupie mysli bo rusza sie prawie bez przerwy. Chyba już tak jest że wszystko wywołuje panikę. Też boję się cesarki. Mój maluch jeszcze się nie obrócił i boję się że nie zdąży, niby ćwiczę te kocie grzbiety itp no ale póki co nie czuję żeby się obrócił. Trzeba zacisnąć zęby i jeszcze wytrzymać kilka tygodni

Na szczęście pod tym względem u nas w szpitalu są sale dwu osobowe i każda ma osobną łazienkę i prysznic. Odwiedziny zazwyczaj na stołówce przy wejściu na oddział ale jak pamiętam z czasów porodu siostry to w pokojach też można było przyjąć gości

ImageUploadedByForum BabyBoom1455747663.780068.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1455747703.366941.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1455747716.173468.jpg
kącik w naszej sypialni ...chce cos nad łóżeczkiem dać ...znalazłam naklejkę duża w kształcie drzewa z gałęziami ..chyba ja zamówię ;)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1455747663.780068.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1455747663.780068.jpg
    73,1 KB · Wyświetleń: 479
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1455747703.366941.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1455747703.366941.jpg
    67,8 KB · Wyświetleń: 456
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1455747716.173468.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1455747716.173468.jpg
    69,7 KB · Wyświetleń: 458
Kitki, ja od dłuższego czasu też golę się na czuja, albo kombinuje z lusterkiem ale albo ono paruje, albo ja już nie mam siły na to kombinowanie i niestety zawsze czuję, że nie ogoliłam się najlepiej :( No trudno, jeszcze trochę :)
Ale masz stare opisy pogody :P Śniegu to chyba po kostki napadało :D

Sweetka, doskonale Cię rozumiem. Miałam już cc, ale było nieplanowane i robione na szybko tak więc nie miałam się kiedy stresować, a teraz czeka mnie planowane cc i sama się wkręcam ile to rzeczy może się stać - np. że znieczulenie nie zadziała :/ Ale to na pewno tylko i wyłącznie głupie płatanie figli przez hormony ciążowe. Przecież na sali będzie cały sztab specjalistów, którzy będą wykonywali rutynowy zabieg. Wiem, że to nie jest zbyt grzeczne cieszyć się cudzym nieszczęściem, ale ciesze się, że nie tylko ja mam takie obawy, bo chyba bym zwariowała, albo jeszcze coś gorszego sobie wkręciła :/

Marzenka, śliczny kącik dla synusia!

Co do szpitali, to tak jak wspomniała Kitki, ja będę rodziła w szpitalu z salami dwuosobowymi. Wydaje mi się, że jest to dobre rozwiązanie, bo nie będzie tłumu i zawsze można się kogoś poradzić czy poprosić o popilnowanie malucha na czas siusiania :) W sali jednoosobowej chyba bym się zanudziła :)

Moja córusia od kilku dni jest chora, jutro czeka nas maraton po lekarzach, bo tak naprawdę nie wiadomo co jej jest. Chyba zapalenie ucha :( Biedna od trzech dni ma gorączkę i dzisiaj cały dzień musiałam ją nosić na rękach, bo tak się źle czuła, że nawet na chwilę nie mogłam odejść - zaraz się zanosiła płaczem. Całe szczęście przyjechały do mnie przyjaciółki i zrobiły obiad i wsparły troszkę dopóki mąż nie wrócił.

Zdrówka życzę wszystkim mamusiom :*

reklama
Ania ..ojej kochana jestes pierwsza !..wszystko bedzie dobrze dzidzie sa juz na tyle rozwinięte ze bedzie dobrze ...ojej ale emocje..jestem z toba kochana!!!! Napewno przy dzisiejszej wspólnej wieczornej modlitwie wspomnę o twoich maluszkach ...Całuje i czekam na wiesci

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry