reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dziewczyny takie już uroki kobiet w ciąży, te hormony... :rolleyes2:
Dobrze że mamy to forum, bo przynajmniej tutaj wszystkie się rozumiemy.

Alunia trzymaj się dzielnie. Informuj nas na bieżąco z tym szpitalem. Trzymam kciuki za Was.

Ja byłam dzisiaj u okulisty na badaniu dna oka. Na szczęście wszystko jest OK.

Wczoraj na warszatatach przedporodowych położna opowiadała nam o kąpieli noworodka. Miała ze sobą wanienkę (do której nalała wody), ręcznik, myjeczki, lalkę i pokazywała jak trzymać niemowlę, jak myć i ogólne porady nt. kąpieli. Naprawdę bardzo chwalę sobie te warsztaty.

reklama
A ja jakoś mało emocjonalna, chyba przeszło na mojego m, bo cały dzień chodzi i zrzedzi o remont. Zachowuje się jak jego pierd.... Ojciec z którym własną żona nie może wytrzymać.
Mnie ostatnio nawet nic nie kłuję, nie boli. Nie chodzę do pracy i jest o niebo lepiej. Mała tylko próbuje od wczoraj dokonać mi się do pęcherza, straszne uczucie.
Jutro ktg, usg w poniedziałek

Milady ja ostatnio zrobiłam awanturę bo moj maz nie wiedział jak kalafior ugotować a pozniej bo bułki tartej nie mógł znaleźć :)cholera do wszystkiego mnie wola jak mały chłopiec...a jeszcze jak siedzę na sedesie to wszyscy akurat czegoś ode mnie potrzebują ..nawet pies przychodzi i piszczy ze chce na dwór !czasem az mną telepie tak sie złoszczę ..hormony:(

Marzenka - heh ale sobie pore wybieraja na pytania;)

Aniabuu- a jaki to lezaczek do kapieli? Wstaw fotke :)

Alunia - nie strasz z tymi bolami, ja oprocz klucia w pochwie to wszystkie inne mam a brzuch tez mnie czesto pobolewa. W pn mam wizyte to zobacze co i jak ale mi stracha troche napedzilas. I motywacje tym wieksza mam zeby w week wszystko kupic do konca

Ja w wanience, zastanawiałam się nad stelażem ale nawet on mi nie wejdzie niestety do łazienki. Pierwsze tygodnie to chyba sobie będę szykować w sypialni kolo łóżka żeby się nie schylac i nie nosić Małego bo też nie mam jak go ubrać w łazience ale to pierwszy okres potem już w łazience. Kupiłam tez wkładkę taka dla niemowlaka niby pisze +0 ale to chyba tez tak na potem co? Czy można już noworodka w tym trzymać jak myslicie? Mi się wydaje ze tak po kliku tyg dopiero...

Renia - wlasnie ja tez nie mam za bardzo gdzie tego strlarza do wanienki w lazience rozlozyc. Dlatego albo wanienka bedzie stala w wannie i niestety bede myc kleczac na kolanach albo w sypialni na lozku tylko ciezko wanienke z woda tak nosic. Dlatego pytam o ten lezaczek

reklama
Ja zakupiłam wanienke w Ikei, będę ja stawiac na stole w pokoju bo w łazience mamy mało miejsca. A to wiaderko to chyba dla starszego dziecka.

Alunia trzymaj się w szpitalu! Moja ginka już kilka tygodni temu mowila, ze mala naciska na szyjke, kazala mi więcej lezec ale o szpitalu nie wspominala, zresztą jak szyjka jest oki to ja się na pewno nie będę pchac ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry