• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Ja dostawalam takie sniadania jak Alunia po urodzeniu dziecka, masakra... Ciekawe czy cos się zmienilo w tej kwestii przez te lata w szpitalu gdzie chce rodzic bo jak nie to maz mi chyba będzie kanapki w domu robił ;)

Myślę że nam, ciężarnym, dają lepsze jedzenie niż na innych oddziałach.

w moim gierkowskim szpitalu były tak na sniadanie:
- kajzerka + serek topiony - 1 trójkacik
-kromka chleba + pasztecik malutki
-kromka chleba i jakies liche szynkopodobne coś
-kajzerka + jogurt owocoy ( to niby był wypas)

czyli same "zdrowe" produkty, skład, że heej:D

To tutaj dzis byly 3 kromki kwadratowego chleba. 2 kulki jak po lodach twarogu i kawaleczek masla. Do tego kawa. Pewnie jakas inka. Ale pytali czy chce kawy. Herbaty nie bylo ale to mam swoja i sobie robie gdy tylko chce

3 pokoje obok leży dziewczyna w 36 tc z podejrzeniem mnóstwo wad genetycznych u dziecka :-( Mówiła że w 30 tc wykryli pierwsze wady serduszka i tak co tydzień coś nowego, kolejne wady serca, główki i innych narządów wykrywają :-( Dzisiaj dopiero podpisywała odpowiednie dokumenty i mieli zrobić jej zabieg polegający na pobraniu do badania wód płodowych. Boże :-(

Oj Beata straszne to :/ szkoda dziewczyny:(

Co do jedzenia to pewnie od warunków szpitala zależy bo kolezanka jak przysłała mi zdjęcia swoich potraw to.nie zachecaly i do tego wszystko mało słone podobno. Chociaż ona dietę cukrzycowa miała i dostawala co innego niż kolezanka z sali chociaż tamta nie raz miała jeszcze mniej.apetyczne potrawy:)

Beata - o matko. Ale co to teraz da jak na wyniki amniopunkcji tez sie czeka a ona zaraz rodzi. Kurcze a gdzie byli wszyscy wczesniej.
Ta laska ode mnie tez ma jutro amnio wlasnie

reklama
Beatka to jie zazdroszczę koleżance, bardzo pozno się za to wzięli bo tak naprawdę to nic z tym nie zrobią...

Co do jedzenia to ja mam oczywiście swoje i sobie dorabiam a to pomidorek a to ogoreczek, ale ogólnie nie jest źle.
Na stronie na fb "posilki w szpitalach" widziałam duuuuzo gorsze rzeczy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry