reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Ja dostawalam takie sniadania jak Alunia po urodzeniu dziecka, masakra... Ciekawe czy cos się zmienilo w tej kwestii przez te lata w szpitalu gdzie chce rodzic bo jak nie to maz mi chyba będzie kanapki w domu robił ;)

Myślę że nam, ciężarnym, dają lepsze jedzenie niż na innych oddziałach.

w moim gierkowskim szpitalu były tak na sniadanie:
- kajzerka + serek topiony - 1 trójkacik
-kromka chleba + pasztecik malutki
-kromka chleba i jakies liche szynkopodobne coś
-kajzerka + jogurt owocoy ( to niby był wypas)

czyli same "zdrowe" produkty, skład, że heej:D

To tutaj dzis byly 3 kromki kwadratowego chleba. 2 kulki jak po lodach twarogu i kawaleczek masla. Do tego kawa. Pewnie jakas inka. Ale pytali czy chce kawy. Herbaty nie bylo ale to mam swoja i sobie robie gdy tylko chce

3 pokoje obok leży dziewczyna w 36 tc z podejrzeniem mnóstwo wad genetycznych u dziecka :-( Mówiła że w 30 tc wykryli pierwsze wady serduszka i tak co tydzień coś nowego, kolejne wady serca, główki i innych narządów wykrywają :-( Dzisiaj dopiero podpisywała odpowiednie dokumenty i mieli zrobić jej zabieg polegający na pobraniu do badania wód płodowych. Boże :-(

Oj Beata straszne to :/ szkoda dziewczyny:(

Co do jedzenia to pewnie od warunków szpitala zależy bo kolezanka jak przysłała mi zdjęcia swoich potraw to.nie zachecaly i do tego wszystko mało słone podobno. Chociaż ona dietę cukrzycowa miała i dostawala co innego niż kolezanka z sali chociaż tamta nie raz miała jeszcze mniej.apetyczne potrawy:)

Beata - o matko. Ale co to teraz da jak na wyniki amniopunkcji tez sie czeka a ona zaraz rodzi. Kurcze a gdzie byli wszyscy wczesniej.
Ta laska ode mnie tez ma jutro amnio wlasnie

reklama
Beatka to jie zazdroszczę koleżance, bardzo pozno się za to wzięli bo tak naprawdę to nic z tym nie zrobią...

Co do jedzenia to ja mam oczywiście swoje i sobie dorabiam a to pomidorek a to ogoreczek, ale ogólnie nie jest źle.
Na stronie na fb "posilki w szpitalach" widziałam duuuuzo gorsze rzeczy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry