reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kitki obiadek wygląda smacznie :-D
Alunia śniadanko wygląda zabawnie, ile masła :-D
Marciosz jej zdrówka dla ciebie
Beata jej biedne te mamusie :-(
Annika super ze wszystko ok
Schauma, Bluelovi też mnie tak boli czasami że aż mam łzy w oczach, ja w poprzedniej ciąży tak nie miałam
Aniu super ze chłopaczki rosną, są zdrowe i wszystko z nimi jest dobrze. Trzymam za was kciuki :-*
Mikulinka ja mam po córci butelki aventu dwie lovi dwie i nuka dwie kupie tylko nowe smoczki :-D
Bluelovi najważniejsze że mały zdrowy, ułożeniem się nie martw :-*
Mi też pobierala w poniedziałek na wizycie wymaz wyniki będą na następnej wizycie, wczoraj byłam z mezusiem w kinie i na pysznym jedzonku, tego nam było trzeba ;-) dziś od rana posprzatalam w domku ale później zaczął mnie boleć brzuch nie za mocno ale tak jak na @ położylam się i przeszło na jakiś czas wzięłam luteine i przed chwila znowu tak mnie bolało teraz leżę i się martwię bardzo :-(

reklama
Bluelovi jak byłam na gimnastyce ostatnio to dziewczyna pytała fizjoterapeutki o ćwiczenia na obrocenie i ta jej powiedziała żeby się nie denerwować bo widziała wiele przypadków w szpitalu ze przy przyjęciu do porodu maluch jest w poprzek a po chwili już główką w dół. Wiec nie ma żadnej granicy do kiedy musi się przekręcić i chyba faktycznie skurcze w tym pomagają.

Ja miałam wczoraj skurcze przepowiadajace co 5minut o średnim nasileniu bo lekkie to to nie było.. no ale dało się przeżyć i ze takie regularne aż się zmartwilam ale dzięki Bogu przeszły po ok 30 min. Myślę że to moze przez zmniejszona dawkę progesteronu bo tak akurat ok 17 a zawsze ok 15 brałam druga dawkę potem o 19 wzięłam tak jak mam brać teraz co 12 godz i juz cisza na szczęście.

Ja od kilku dni mam bolesne twardnienia brzucha i wcale po lezeniu jakos nie przechodzą. Jutro musze isc do swojej ginki po zwolnienie ale pewnie nie dowiem się nic ponad to, ze mam odpoczywać i brac magnez.

Bluelovi nospy nie brałam bo nie brałam w czasie ciąży jeszcze nigdy, ginekolog kazała mi luteine brać jak będzie ból silniejszy itd
Reniu dobrze ze przeszły ci te skurcze, ja bym się przestaszyla jakby były tak częste...
Martita oby u ciebie tez przeszły i żeby nic się nie działo
Milka leżę boję się wstać ;-) na razie mogę leżeć bo córci nie ma wraca koło 17 od dziadków :-)

klaudynka leż leż :) dziś zrób sobie dzień lenia :)

renia no to super, że dziś jest spokój! :* masz rację, takie skurcze to już w sumie normalna sprawa na naszym etapie :)

reklama
renia to może Ty mi wytłumaczysz bo ja dalej nie wiem, czym roznia się skurcze przepowiadające od zwykłych twardnien brzucha? Tym, ze sa bolesne? A skurcze porodowe z brzucha to takie jak skurcze przepowiadające tylko regularne i bardziej bolesne? :P
Pytam bo ja się na skurczach z brzucha nie znam, z porodu pamiętam krzyżowe, ale jestem dobrej myśli ze może tym razem może mnie omina bo podobno sa bardziej bolesne niż te z brzucha....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry