reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Mikulinka to kciuki za sprawne remonty, moja córcia też ma teraz bunt ale dwulatka ;-)
Milady smacte można w ciąży pić, już mi nie raz pomogła bo w tej ciąży dość często mam problem z tym...

córcia na szczepieniu była dzielna tak uważam mimo tego, że bardzo płakała a ja prawie razem z nią, dobrze, że mamy to za sobą, dostała nagrodę i zaczęła się uśmiechać to najważniejsze :-) przez ten stres zasnęła w 10 min, ja coś zjem i też się położę bo zmęczona jestem.
A i mam ochotę na coś niezdrowego typu "czipsy" ehh.... ;-)

Mikulinka powodzenia!

Miladyy nie mam pojecia jak to ze stoperanem, chyba lepiej jak podpytasz lekarza.

Tak sobie mysle o tych badaniach tsh co Kitki pisalas, ze u nas to raczej nie przejdzie, tyle kobiet ma problemy z tarczyca, a u nas takie przrmial na porodowkach to nie mieliby miejsc w koncu zeby kazda cztery dni trzymac. A to nie jest ta krew co z pietki pobieraja, na drugi dzien?

Milady ja na biegunke wegiel bralam 3 razy po 2 tabletki bo tak mi lekarz kazał i cos jeszcze ale nazwy nie pamietam. Najlepiej w aptece.pytac, one powinny wiedzieć co mogą sprzedać ciężarnym.

Mikulinka powodzenia w remoncie. Ciężki czas przed Tobą:)

Z piety krew pobieraja na mukowiscutoze itd. To na pewno nie to. Ale zapytam w pn jeszcze gina no znow mam wizyte. Ostatnio wystawil mi zwolnienie tylko na tydzien bo nie wiedzial co bedzie ze mna dalej i teraz znow musze isc:(

Martita tez slyszalam ze lepiej zaczac pic wczesniej bo to pare tygodni trzeba regularnie stosowac :)

Ja slyszalam o namoczeniu tampona w ojeju wiesiolka i zaaplikowniu go na noc ,podobno pomaga zmiekczyc szyjke ale to juz blizej terminu oczywiscie ,slyszala ktoras cos?/:)

bluelovi juz doczytalam, faktycznie ta herabte mozna wczesniej. To zaraz sobie zaparze :D
O takiej aplikacji nie slyszalam, ale nie bede probowac bo w tej ciazy jestem bardzo podatna na infekcje :(

Annika na cc juz????

Nie wiem dokładnie kiedy będą ciąć. 7 marca mam się zgłosić na patologię ciąży, a ponieważ to już będzie 37/38 Tc, to mogą kroić w kazdej chwili. W szpitalu o tym zdecydują. Więc odliczam dni do 7.03 i martwię się jak moja dwulatka zniesie rozstanie. Tym bardziej, że nie wiem ile mój pobyt tam potrwa...

Witajcie, nazywam się Zuzia i jestem mamą prawie 3 letniego marcowego malucha. Jestem studentką 2 roku studiów mgr fizjoterapia. Mam do napisania pracę dyplomową na temat kobiet w ciąży i czynników środowiskowych. Wiem, ze parę osób znalazło błędy w ankiecie jednak taką wersję zaakceptowała moja szkoła i nie mogę jej zmienić. Czy mogłabym Was prosić drogie mamy o pomoc i wypełnienie tej krótkiej ankiety?
Bardzo mi to pomoże.

Link do: Kobiety w ciąży i wpływ czynników środowiskowych na rozwój płodu - ankieta z Ankietka.pl

Życzę Wam szczęśliwego i bezbolesnego rozwiązania,.
Za każdą wypełnioną ankietę jestem Wam ogromnie wdzięczna.

reklama
Annika ....wow to już na dniach :) Dziś właśnie rozmawiałam z koleżanką że chyba najłatwiej jest nam przetrwać w pierwszej ciąży pobyty w szpitalach ... W kolejnych już tak lekko nie jest gdy się zostawia dziecko / dzieci w domu serce rozdarte jest mocno .. Niby wiesz ze musisz ze to na chwilę , ale myślami jest się w domu przy tych którzy tam zostali .... ( ja tak miałam ostatnio ... i obawiam się ze podobnie może być i teraz )

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry