reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Bluelovi cudownie ze wszystko u was tak fajnie się układa :)

Schauma gratulacje, może będziesz następna na podium?

Dobrze ze poruszylyscie temat szczepień. Dzięki za wszystkie opinie. Ja jeszcze nie potrafię się zdecydować co zrobić. Przerażają mnie szczepienia w pierwszej dobie tym bardziej ze po planowanym cc to w sumie nie wiadomo do końca czy dziecko jest juz dojrzałe do wyjścia. .. nie daje się mu szansy "dać sygnału "... A później chyba chciałabym szczepić ale nie skojarzonymi szczepionkami. I zastanawiam się nad rota - sama w dzieciństwie chorowałam i przeszłam to bardzo ciężko.

Uff a z milszych tematów, jak spędzacie dzień kobiet? :)

Bluelovi gratuluje szczęśliwego rozwiązania :)
Shauma, piękna hemoglobina, ja mam 10 :/
Co do szczepien to miałam wahania poprzednim razem, ale teraz juz wiem ze będę szczepić na wszystko tak jak starszego synka, 5w1, rota, pneumo, ospa. Bardzo dobrze znosił szczepienia, nigdy nie miał jelitowki ani żadnej poważnej infekcji. Mam nadzieje ze z drugim synem bedzie tak samo. Tylko chyba wykupie engerix do szpitala, zamiast euvaxu.
Pozdrawiam brzuchatki, szczęśliwych rozwiązań ;) i samych donoszonych dzidziusiow :*

Fenika dzięki :) Paseczek mój mówi, że poród może odbyć się w każdej chwili, ale ja jakoś tego nie czuję, w ogóle mam wrażenie że nie jestem jeszcze gotowa i że w domu nic nie gotowe. Chyba przez to że prawie nic z wyprawki nie kupowałam, bo wszystko po córce i nadal w użyciu. Przewijak ten sam, wózek też, fotelik też, łóżeczko mąż przywiezie od teściów dopiero jak się mały urodzi i jakoś w ogóle nie widać że nowy osobnik ma się do nas niedługo wprowadzić :) Pokoik małej jest urządzony neutralnie więc nie muszę nic zmieniać, a na początku maluch i tak będzie z nami w sypialni.

W ogóle jakoś dziś oczu nie mogła rano otworzyć i nadal nie mogę dojść do siebie mimo, że spałam 8h.

Kasia P-p brałam tardyferon przez miesiąc, wcześniej miałam 11,5. A Ty coś bierzesz z żelazem?

Beatka a Ty jak się czujesz? Rozumiem, że polegujesz?

Bluelovi nie wierzę, że jesteście już w komplecie a jeszcze parę dni temu pisałaś, że chciałabyś już urodzić ;d

Fenika, ja nie szczepiłam na rotawirusa, bo położna pytała czy u nas w rodzinie zdarzały się choroby wywołane tym wirusem. My nie mamy z tym problemu, ale jeżeli Ty sama chorowałaś i przeszłaś ciężko, to ja bym była skłonna zaszczepić. Ale wszystko sama musisz przemyśleć.
Bluelovi, ale masz cudowne dzieciaczki - całą trójkę!
Marzenka, ale Ty będziesz miała świetnych pomocników, skoro już się tak cieszą na braciszka :)
Schauma super, że dobiłaś już do bezpiecznego terminu, teraz niech się dzieje wola nieba :) u mnie 38 tydzień zaczyna się w czwartek, już nie mogę się doczekać, bo to taka magiczna data ;)

Bluelovi gratuluję ślicznego synusia! Zazdroszczę szybkiego porodu:)

Co do szczepionek to ja szczepię tym co obowiązkowe tylko tymi nieco lepszymi szczepionkami, natomiast na wzw b szczepię engerixem.

Dziewczyny czy Wam puchną stopy? Od wczoraj mam wielkie kulfony, a nie stopy, ciśnienie w miarę w normie, po nocy wcale opuchlizna nie zeszła, wymoczyłam nogi w zimnej wodzie, położyłam się z nogami na ścianę i jest ciut lepiej, ale już nie pamiętam czy na tym etapie to była norma czy nie.

To ja jestem daleko w tyle za Wami, dzis skonczylam 33 tydzien dopiero. Z jednej strony fajnie bo niby mam wiecej czasu na podomykanie wszystkiego, ale ze wzgledu na szyjke juz wolalabym byc wyzej w tygodniach, czulabym sie bezpieczniej. A tak to zarzadzam przygotowaniami z poziomu kanapy ;)

Bluelovi super, ze rodzenstwo tak przyjelo braciszka, niesamowicie milo czyta sie takie wiadomosci! Oby tak dalej :)

Shauma no wlasnie nic nie biorę i musze chyba przycisnac moja lekarke bo to dziwne ze nic mi nie dała. Z poprzednim synem tez brałam tardyferon juz od hemoglobiny 11, a przecież im bliżej porodu tym bardziej sie przyda mieć lepsze wyniki bo przecież poród czy to cc czy sn to tez utrata krwi.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry