reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Schauma, Renia u mnie dzisiaj serwują to samo ;)

Kitki trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i wyniki. Moja teściowa mówiła, że kiedyś wyszły jej bardzo złe wyniki w ciąży, a w innym labolatorium były dobre :/ Sprawdzili jeszcze raz i okazało się, że w pierwszym labolatorium zrobili jakąś pomyłkę :/

Martita, bluelovi za wsze wizyty również trzymam kciuki ;)

Martita ja ten syrop z buraka często robiłam Majce, jak brało ją jakieś paskudztwo, zawsze pomagał :)

Ufff... udało mi się nadrobić zaległości na forum.. :)
Odnośnie szczepionki przeciw krztuścowi - coś mi się ostatnio obiło o uszy, zastanawiałam się nad nią, doczytywałam to i owo, ale widzę, że to aktualnie jakoś mało popularne. Żaden lekarz też mi o tym nie wspominał.
Biedna Kitki - masz przeżycia z tymi dziadkami za kółkiem. O mały włos a na moich oczach para dziadków zabiłaby 4-osobową rodzinę. Na szczęście kierowca okazał się mężczyzną o stalowych nerwach i bezbłędnym refleksem - odbił na chodnik (na szczęście niski) i zmieścił się między słupem lampy a płotem. Po dogonieniu dziadka i zapytaniu czy widział, co się stało, ten z miną przerażoną, że nie wie co się dzieje i on nic nie widział. Także uważajmy Dziewczyny na drogach jak tylko możemy na każdym kroku ;) Dobrze że się u Ciebie wszystko dobrze skończyło!!

Współczuję wszystkim Mamusiom, które mordowały się w nocy, u mnie w miarę noc przespana, tylko od kilku dni mnie boli w pachwinach, chyba mi się tam wszystko rozciąga, a chodzę jak szeryf na dzikim zachodzie :D

Życzę zdrówka wszystkim niedomagającym ! W przypadku jakiś problemów nosowo - gardłowych dotychczas pomagała mi herbatka owocowa z surowym, wkrojonym imbirem. A na ból gardła to stosowałam też mieszankę, która śmierdzi jak bąki (niestety...;)), ale jest skuteczna i przynosi ulgę w bólu gardła. (Jak macie blender, to myślę, że spokojnie można zrobić w blenderze taką papkę ;) , a jak macie wyciskarkę do soków, to zróbcie soczek). Składniki: 2 gruszki (wygniazdowane ze skórką) (500g) 1 cal korzenia imbiru (obrany ze skóry) (20g), jeden plaster białej rzodkwi (obrana ze skóry) (150g), jedna pomarańcza (również bez skóry :)) (340g). Mi już po pierwszej "dawce - ok 200 - 250 ml przynosiło ulgę.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty lekarskie! Sama pamiętam, że te pomiary usg są kurde średnio dokładne, ale lepiej że dmuchają na zimne, bo przynajmniej czegoś nie zaniedbają ! Mi ostatnio gin robiła pomiary główki i Dzidziuś najpierw ułożył się tak, że miał główkę mniejszą o tydzień, a potem z innej strony kobitka zrobiła zdjęcie i zmierzyła i wyszło, że wszystko czasowo. Także nie martwcie się Kochane na zapas, bo pomóc nie pomoże, a zaszkodzić może (stres). Zróbcie coś przyjemnego dla siebie - dobroci do jedzenia albo ulubiony film/serial i odpoczywać :) !

Moja córunia zadziwia mnie od dwóch dni :) Wczoraj zauważyłam, że zaczęły jej wychodzić dolne piątki i przebiły się już prawie w połowie. Wieczorem Maja przytuliła się do poduszki na naszym narożniku i zasnęła po 19. Dzisiaj powtórka z rozrywki. Wykąpałam ją, zjadła kolację i za 10 minut miałam iść przeczytać jej bajkę na dobranoc, ale coś mi się za cicho zrobiło. Patrzę na narożnik, a Maja śpi sobie w najlepsze w samym szlafroku :) Udało się nam ją przebrać i już jest u siebie w łóżeczku :) Myślałam, że przy piątkach to będzie histeria, gorączka i wymioty, a tutaj mamy wolne wieczory :)

Ja mam na 13:40 dopiero, chyba ze zwolni się jakas wizyta wcześniej bo tak by mi bardziej pasowalo. Sama wizyta, usg miałam dwa tygodnie temu. Ale musze zapytać mojej ginki czy przewiduje jeszcze jakies usg bo w szpitalu przed porodem to raczej mi nie zrobia :/

No ja tez tylko wizyta ,moja gin cos pobakiwala ze by chciala jeszcze z jedno usg zrobic ze wzgledu na ta moja operacje czy maly sie prawidlowo rozwija i rosnie bo mial juz oststnio malo miejsca no ale zobaczymy .

reklama
Martita a dlaczego przed porodem w szpitalu Ci USG nie zrobią? Myślałam, że to rutynowo jak przyjmują na porodówkę to robią USG żeby chociaż wagę ocenić i położenie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry