reklama

Kwietniowe mamy 2016

schauma przed pierwszym porodem nie mialam usg w szpitalu, wiec domyslam sie ze tym razem bedzie tak samo. Ostatnie usg w pierwszej ciazy mialam robione w 36 tc ale nie pamietam czy dostalam skierowanie od mojego lekarza czy zrobilam je dodatkowo, musze jutro zapytac lekarki bo w sumie chcialabym znac orientacyjna wage do porodu.

reklama
U mnie robili USG przed wejściem na salę porodową i potem po porodzie i zważeniu małej lekarka się jeszcze śmiała, że tylko o 10 g się na USG pomyliła. Myślałam, że zawsze tak robią właśnie orientacyjnie żeby wiedzieć jak poród prowadzić bo przecież przy dużej wadze dziecka to może być istotne.

Ania zdrówka :-*
Sweetka zmienia grupę z ciążowej na mamy dzieci urodzonych w kwietniu :-)
Kochane jak po wizytach? Ja dziś od rana u dziadków później zakupy,później w domku m złożył lozeczko ja pralam jeszcze z jedną praleczka wyjdzie i od jutra chce prasowac bo m rano komode złoży to będzie gdzie ciuszki pochować. Miłej nocy :-)

schauma moze cos sie zmienilo do tej pory, ale wtedy na pewno nie mialam. Teraz z ciekawosci patrzylam na kartke, ze spisem dokuemntow potrzebnych do porodu i tam jest wpisane, ze trzeba miec ze soba wynik usg po 36 tc, tylko ze ta kartka jest z czasow jak rodzilam corke ;) moze gdybym wtedy nie miala to by mi zrobili, ale nie chce tego sprawdzac wiec porozmawiam o tym jutro na wizycie.

Dzień dobry :) jak tam nocki minęły? U mnie pół nocy zgagi w 100% na własne życzenie. Zachciało mi się ostatki zaswietowac McDonaldem ehh ;) przynajmniej na bank nie będzie mnie już kusić :)

Hey ! U mnie w szpitalu robili usg przed porodem. Akurat mnie nie, bo ja 2 dni wcześniej miałam usg u mojej gin i patrzyli na te pomiary . Natomiast cały czas byłam podpięta pod ktg

U mnie robili usg jak przyjechałam do szpitala ze skurczami. Stwierdzili bezwodzie i musieli mnie przyjąć na porodówkę mimo tego, że w rejestracji powiedzieli, że ktg nie wykazuje skurczy i mogę sobie jechać do domu (3h później miałam skurcze parte).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry