reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
An Jeremi jest pikny :tak:
złapałam troche doła :dry: musze isc do sklepu kupic troche kosmetyków dla dziecka i tak sobie pomyslalam ze w koncu naloze jeansy i kurteczke a tu duuuuu paaaaa :crazy: wszystkie jeansy za male :wściekła/y: :szok::crazy::angry: musze nalozyc ciążowe :baffled: a i kurteczki przykrótkie bo material z ciążowych widać, tylko jedna bluza dobra :wściekła/y: ehhh kiedy schudne? i co ja do tej pory bede nosic? :dry:

Iwonka Twoja Natka też cudna:-):-)
Wszystkie kwietniowe dzieciaczki są najwspanialsze:-D:-D:-D

Co do ciuchów to ja muszę przywiec dopiero od teściowej bo na 30 metrach nie da rady wszystkiego pochowac, a i zazdroszczę Wam że już normalnie funkcjonujecie, ja wciąż poleguję niestety:-(, ale w weekend zamierzamy iśc na spacer najwyżej popękam a co:-)

Co do wagi to ja już prawie wróciłam do swojej zostało mi chyba tylko 4 kg, jak mnie brat z bratówką zobaczyli to stwierdzili że w ogóle nie widac że byłam w ciąży:-):-)a ja i tak widzę ze nie do końca wszystko jeszcze pospadało a najbardziej brzuszek choc prawie płaski jest.

a propo brzucha od kiedy można nosic pas?

a mi rośnie mały terrorysta...taki był grzeczny a od tych kolek to się zaczał robić taki urwis że 5 minut nie poleży sam tylko krzyk....no to super....

AN jeremi jest piękny i ma cudowną fruzurkę....

Wróciłyśmy :))

Pati omal przespała wizytę u doktorki, potem spacerek i teraz nadal lula słodko :) Co ja mam z tym śpiochem, aż się boję czy się będzie prawidłowo rozwijać bez bodźców z okresu, gdy powinna być aktywna a ona śpi.
Ale jeśli idzie o wagę to rozwija się aż nadto dobrze hehe. Waga urodzeniowa - 3750, a 3 tygodnie później - 4730, czyli prawie kilo więcej. No to niech dalej sysa cucyszka 10 minut, widać jej to służy.
Pani doktor kazała co jakiś czas przekładać ją na drugą stronę łóżka, bo ma tendencję do przechylania głowy na jedną stronę i na szyjce mięśnie z jednej strony się przykurczają. I moje maleństwo podczas badania zrobiło pierwsze kroki :) Czy Wasze dzieci też były badane czy mają odruch chodzenia>?
A kropelkę D kazała bezpośrednio to buźki, bez łyżeczek...

Lene - mój synek 8-letni też myślał że ta ciemna linia biegnąca przez środek brzucha to taki wskaźnik to cięcia, żeby lekarze mogli tamtędy dziecko wyjąć :)) Dzieciaczki są tak fajnie naiwne :)

Kachurek - ja nie tylko mam świecące oczka.... Za każdym razem jak ją karmię to mam motylki w brzuszku :)) Ale dziękujemy z Pati za wszystkie komplementy....

Ale Jeremiaszek ma bujną czuprynkę :) Czy oba zdjęcia są z tego samego okresu, czy to drugie jest aktualne?

No i pisanie posta się przedłużyło bo obudziła się, znowu głodna jak wilk hehe, mój słodki łakomczuszek :) A teraz najedzona i szczęśliwa leży w łóżeczku i głuży sobie do przytulanek :)) uciekam do niej, buźka, papa.

Kachurku ja z kapsulki wyciskam prosto do pyszczka....

Adus----Kachurku---An----slodziaki te Wasze dziociatka :)moze zalozmy jakis nowy dzial gdzie wklejac bedziemy foteczki naszych pociech jeju....no nic to tylko moja proopozycja :)

Ja dzis mialam urwanie glowy myslalam ze jestem bardziej zaradna a jak widac dupa ze mnie do kwadratu nie mam nawet kiedy co ugotowac ... maly tyle na czuwaniu nawet ponad 3 godziny potrafi byc i zalapuje sie na drugie karmienie a sam nie wylezy za cholere nawet pieciu minut....wszystko na mojej glowie dom Dominik i Sebcio a gdzie czas dla mnie? kurna nie mano ale teraz weekend majowy tazke meza bede miec przy sobie :)i moze pomoze tylko w czym? cyca mu swojego nie zapoda masakra....

Jeju te oczko tak mu ropieje isc do lekarza z tym czy jeszcze poczekac???? przemywac mu dalej tą sola fizjologiczna?

jeju ja chyba z wagi nie zejde spadlam dopiero 12 kilo a gdzie osiem jeszcze? nie wiem jak to zgubie jak mi sie cos chce ciagle jesc....

Powiedzice mi jeszcze czy sok z marchwi oczywiscie wyciskany w domu mozna pic?????? ja juz nie wiem co mi wolno a co nie zapominam sie non stop....odruchowo szukam w szafie cos slodkiego jakiejs czekolady albo cos innego i jak w pore sie opamietam to przezuje i wypluwam hahahah tak tylko by smaczek poczuc hahahaha wariatka wiem wiem zierebi mnie na stare lata... to samo wczorj z cola wzielam lyk jeszcze nie zdazylam polknac haha i se mysle nie no nie moge takie wyrzuty sumienia sie obudzily...i wyplułam przepukalam sobie tylko nia gardlo hahhahahahaah....

Patrycja Twojaj lala tez slodka ajjjjjjjjjjjjjjjjj:-)

Witam wszystkie Mamuśki i śliczne dzieciaczki,

Zaskoczę Was że ja nadal razem z Maryśką więc maj jak nic.

Wczoraj byłam u mego lekarza a dziś w szpitalu na ktg i usg. Wszystko w porządku i pod kontrolą. Więc nadal czekamy na tego leniuszka.

Lene moja mała waży 3800 g więc też całkiem spora lalunia. Ale ja raczej wysoka i duża baba jestem więc lekarz patrząc lubieżnym wzrokiem na moją miednice powiedział że dam radę. A też już zaczynałam myśleć o CC...

Zdjecia wszystkich dziedziaczków są cudowne i dziewczynki i chłopczyki!!!

Lene trzymaj się. To kiedyś na pewno musi się skończyć ...

Laski w Dwupaku jeszcze !!!!

Trzymam za Was Kciuki dacie rade my dalysmy to i Wam pojdzie !Powodzenia jakby co!:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Ok to ja juz mykam bo maly zaczyna sie krecic i mąż po mnie pojechal ze nazekam ze nie mam czasu nawet pierdnąc a na kompa mam czas hahaha

Buziole!!!

Lene i Aga ja przenosiłam 6 dni i znam Wasz ból, już potem chce sie tulić malleństwo a tu nic sie nie szykuje do porodu

Dziewczyny ja po spacerku !!! sper i mała cały czas spała, jak przyszliśmy na 20 minut do cyca, potem wielką kupkę walnęła i poleżała w łóżeczki i przysnęła - a ja sie jak dobrze czuje , był mi spacer bardzo potrzebny. Jak bedzie pogoda jutro idziemy na godzinę całą rodziną:-)

reklama
Dziewczyny

Korzystając z okazji że mam jeszcze "wolne" i kilka aukcji i przelewów mogę załatwić czy możecie mi pomóc w kilku kwestiach:
  1. pościel do wózka z poduszką - potrzebna, przydatna zwłaszcza że teraz coraz cieplej?
  2. co do biustonosza do karmienia to jak zmienił Wam się rozmiar po uruchomieniu laktacji, o ile w górę?
  3. jak często przebieracie maleństwa w ciągu dnia (ja kupiłam bardzo mało ubranek...)?
  4. leżaczek, karuzela, mata - to pozostawiam jako opcję prezentu ale rozumiem że na razie akcesoria nie przydatne?
Czy jest coś co ułatwiło Wam bardzo życie i bez czego nie mogłybyście funkcjonować a o czym nie wiedziałyście lub pamiętałyście przed?

Z góry dzięki za pomoc ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry