reklama

Kwietnióweczki 2008

Aga ja przykrywam Małego na noc kołderką , a poduszka służy mi do podpierania boku, bo niemowlę podobno powinno spać na boku.. Więc pościel się przydaje.

Biustonosz kup lepiej dopiero po porodzie, bo ja jak kupiłam to teraz okazał się za duży pod biustek, i miseczka też za duża bo wcale mi tak cycki nie urosły (małe b), chociaż mleka ful.

Ciuszków musieliśmy dokupić bo brudzi się to szybko i pranie mam praktycznie codziennie. To cioś przesikane, to zrobi kupę na przewijaku itp.. Ja na przewijak kładę pieluszki flanelowe, mam ich 8 i starcza to na 2 dni.. Body najlepiej na długi rękaw. Ciuszki 62 bo chociaż w pierwszym momenci wydaja się ogromne to po 2 tygodniach są dobre.

Karuzela się przydała, koniecznie z pozytywka i o intensywnych barwach. Mały w wieku 2 tygodni sie w nią wpatruje. W ogóle to zauważ głownie rzeczy o intensywnych barwach, np. czarny pilot do telewizora- rewelacja!, oraz świecące.

reklama
Hej Aga ja Ci poradze jedno nie kupuj dużo małych ubranek!, Moja mała miała 3800 jak się urodziła i miała 57 cm, ja uszykowałam sobie na początek rozmiary 56 i 62 - i niestety dzisiaj odłożyłam te ciuszki bo okazały sie za małe i ubieram ją w rozmiar 68. Mam też ciuszki z rozmiarówka od 0 do 3 i one sa w wiekszości ok - jeden pajacyk za mały, nie ma kupowac małych ubranek - myśle że zawsze lepiej dokupić niż potem odłożyć nie noszone.
1, do wózka włożyłam poduszke z łóżeczka - w łóżeczku mała śpi płasko, i przykrywam kocykiem
2. myślałam ze sie zmienia ale nie, ale to moje 2 dzicko i po pierwszym mam duże cyce
3.trudno powiedzieć, zależy od dnia, na szczeście jest ciepło i rzeczy szybko schną na balkonie, teraz po karmienu kłade małej śliniak żeby nie ulało sie jej na ciuszki
4.myśle że na to przyjdzie czas później -leżaczek, karuzela, mata
zbyt dużo bodźców też nie dobrze, leżaczek chyba polecaja od 3 m-ca, karuzeli nie chciałam, a mate i karuzele mam od znajmych

Uff bylam sobie na spacerku do tesco :sorry2: jak zniknelam to na 2,5 h :zawstydzona/y: na szczescie moja księżniczka byla grzeczna i tylko babci zrobila kupeczke :rofl2::-p ale bosheee jak ja za nia tęsknilam :szok::-D:-) jak wlazlam do domku to mala od razu wyczula i na cyc :-D:-) kochane słoneczko :-) teraz smacznie chrapie i pewnie jak sie obudzi to bedzie kąpanko, cyc i spaaa :-) a ja mam nadzieje powtulać sie w męża ;-)
nie wiem czy moge brac kąpiel? w poniedzialek polozna zdjela mi szwy a do tej pory to ciągle prysznic i jakąś mam blokade ze może mi sie coś rozleść jak tak bede sie pluskac w wannie :dry: a jak u was?
Aga - moja kruszynka mimo prognoz lekarzy urodzila sie tyciusia wiec na szczescie mialam kilka body dla wczesniakow wiec w nie ubieram, narazie nawet 56 za duże ale zaraz pewnie bedzie dobre :tak: wiec moim zdaniem kilka sztuk wystarczy :tak: cycuszki podskoczyly mi o rozmiarek :happy: Natalke przebieram zazwyczaj 2 razy, jakos mala sie nie brudzi :-) jeden dzien tylko robila mi psikusy na przewijaku wiec musialam chyba z 10 razy przebierac :-p lezaczka nie mam, tesciowa mowi ze nie potrzebny ale ja chyba wypatrze jakis na allegro i kupie :-), karuzelka wisi mala lubi sie na nia patrzec ale narazie tylko jak lezy na przewijaku, bo jak w lozeczku to zazwyczaj ma glowke na boczku :sorry2: troszke przeszkadza we wlkadaniu malej do lozczka ale da sie przezyc :laugh2: mate bede miala od bratowej ale to tez dopiero za jakis miesiac-dwa

Mój szkrabek właśnie papusia....boshee żeby tylko w nocy spał ale coś wątpie no nic dostanie Viburcol.....jakoś sie przemęczymy we dwójke...łeb mi pęka dziś.....mam ochotę na spacer chyba zaraz pójdę się przejść...

Hej, hej :-)

Dawno mnie tu nie było ;-)
1.Co do pościeli do wózka, to ja nie mam... Wkładam płaską poduszeczkę z łóżeczka i przykrywam kocykiem
2.Cycki mi zmalały o jeden rozmiar niż miałam w ciąży, więc lepiej kupić biustonosz jak już urodzisz...
3.Co do przebierania... Wieczorem kąpanko i wtedy ubieram w świeże ubranko i jak się nie obkupka, albo nie obsika, to nosi je do następnego kąpanka... Chyba, że idziemy na spacerek, to wtedy ubieram coś wyjściowego, ale po powrocie przebieram w śpiochy z powrotem...
4.Leżaczek już mamy i używamy :tak: Alanek sobie leży i patrzy na pałąk z zabawkami i czasem w nim zasypia :-) Moim zdaniem fajna rzecz... Karuzelkę będziemy mieli w przyszłym tygodniu, też myślę, że przydatna, a mata, to jeszcze za wcześnie...

Lady, ja soczek z marchwi czasem piję, piję też jabłkowy :tak: Co do wagi, to ja spadłam już 16 kg :-) Zostało jeszcze 4, ale brzuchol jeszcze duży i uda też nie są takie jak powinny... Ale trochę ruchu i spadnie :tak:
I ja też jestem za założeniem wątku ze zdjęciami Naszych Maluszków :tak: Masiu ?? Co Ty na to ??

My dziś 4 godzinki na spacerku, pogoda cudna, suuuuuuuuuper :-) Ale niestety dokarmiam Małego :-( Chwilkę possie z cyca, napije się i nie chce, wypluwa, a butlę doi do cna :-( Trudno... Przecież się z tego powodu nie załamię :zawstydzona/y::sorry2:

Laski, chciałam więcej napisać, ale Alanek właśnie się obudził.

Buźki

Super wskazówki. Ogromne dzięki. Nic na razie zatem nie dokupuje. Wszystkie ubranka mam na 62 więc powinno być OK. A zresztą poczekam i w ramach potrzeb poczta będzie dostarczać ;-).

Silka, Kachurek czy wy wogóle coś jecie? Tyle kilogramów w 2-3 tygodnie to super wynik. Gratulacje!!!
Też już nie mogę się doczekać aż zrobię się lżejsza...

Miłej nocki dla wszystkich mam i maluszków.

Asia, piekna niunia!!!
Laski, macie pozdrowienia od Lucy, nie odzywa się bo mąż złamał nogę- a wiadomo facet chory gorszy niż 10 noworodków, ale wszystko u niej i jej synka w porządku.
Ja zmykam kąpiu i spac, bo opuchnieta jestem niemiłosiernie, najgorzej, że nos mi puchnie i nie mogę oddychać. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Aga-kiedy te nasze uparciuchy zdecydują się w koncu na jakąś ugodę z nami i wyskoczą z brzuszków?

reklama
LENE trzymam kciuki jestem z Tobą....kurczę a ja już zapomniała jakie to uczucie jak kulałam się z brzuchem dziwnie tak szybko się zapomina....życzę ci tego....

SILA gratuluję spadku wagi:-)....ja nie wiem coś mi spadło bo spodnie przed ciążowe wchodzę...ale brzuchol mi odstaję ale to dobrze póki co bo by mi spodnie opadły muszę se kupić wagę....i muszę zabrać mojego na zakupy jakieś.....coś se kupic muszę do ubrania....póki moja mama jest i mam z kim małego zostawić...

ASIU piękna córeczka:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry