reklama

Kwietnióweczki 2008

Kuźwa byłam na szczepienu....aż chce mi się płakać za każdym razem co innego ostatnio mi peditra powiedził 3 razy dziennie woda po 50ml teraz dostał opiepsz dlaczego podaje wode że to za dużo że starczy 3 razu dzienni po 20ml a wi,ecej mleka że je za mało ***** je 6 razy dzienni po130 mam dawać więcej mam doła już sama nie wiem co robić i gupieje idę bo mam nerwy jak ciul....

reklama
Hej laski ja juz po obiedzie za wczesnie no nie?? ale od dzis nie jem nic po 12 wiec musialm juz to zjesc Iza sorki hihi..szczerze mowiac zjadlabym sobie ciasto biszkoptowe z bita smietana i troskawkami i galaretka mniam mniam.....Lene ja mam witamine d3 w kapulkach jakas nowa firma to wprowadzila jak i witamine k ale ja podaje tylko d3 bo witamine k mam w mleku modyfikowanym wiec nie trzeba....Masiui co sie dzieje? czemu do szpitala skierowanie???Adus zszokowalas mnie normalnie...nasze malenstwa sa w podobnej dacie i inaczej jedza a lekarz cie ochrzanil za takie male dawki jedzenia? a co ja mam powiedziec jak moj je o polowe mnie od Ciebie i chyba nie ma 6 karmien nawet...:/a przybiera Ci na wadze?????? bo jak tak to chyba je ok....co do pojenia to moja lekarka kazala bardzo duzo poic miedzy karmieniami bo upaly i maly potrzebuje tego picia jak my,.... a moj pije malo bardzo malo dzis od rano tylko 30ml wypil herbatki i co ja mam zrobic jak on nie chce pic??psss Kachurku fajny lezaczek podobny ktos chyba juz sobie kupowal z nas tylko nie pamietam kto...ja to poluje za takim czyms co iza ma dla malej swojej tylko takie zabawki drogie buuuu :)Moj mąz kurde jedzie dzis do krakowa o 17 wyjezdza i wraca jutro kolo 9 rano a moze 10..i potem idzie napewno po podrozy w kime i co ja bede robic???chyba wieje do rodzicow na jeden dzien hahahaha czemu ja nie umiem sama usiedziec w domu?wszedzie i zawsze mnie gdzies nosi....masakra P:)Kiri fajne maluszki :0i jakie rozne:)

ALUNIA powiedziała niby prawidłowo przybrał ale nie jest pulchny ***** mać....i on je 130ml teraz 6 razy dziennie a kazła dawać 8 razy dzienni no ja pierdole nawet na opakowaniu jets napisnae 6 razy dziennie poewidz mi alunia jaką dawke wody kaząła ci pediatra dawać ile makismum powiedz mi proszę....bo mi za każdym razem co innego sama nie wiem co robić aż mi się chce płakać....

Aduś - a to ta sama lekarka mówiła? Czy dwie różne?

Ala - to zapraszam do mnie bo akurat tak sie składa że mam w lodówce biszkopta z truskawkami, i galaretką, a bitą śmietanę przywieź ze sobą i bedzie gucio :) a ja postawię jeszcze kawusię :))

No i znowu się zanosi na przespanie karmienia, co za śpioch z tej Patulinki.... Pewnie dlatego tak rosnie bo non stop śpi.

Chyba przesadza skoro Amirek dobrze przybiera na wadze to go nie futruj niepotrzebnie. Dziecko to nie maszyna i ma swoje potrzeby... nie przejmujcie się dziewczyny, dzieci sobie nie dadzą krzywdy zrobić, jak będą niedojedzone to Wam wrzaskiem dadzą o tym znać. A skoro dzieci szczęśliwe, spokojne i jedzą tyle ile chcą to chyba nie trzeba sobie rwać włosów z głowy... i słuchac jakiś nawiedzonych lekarek co chcą by dziecko jak prosiaka utuczyć. A potem będzie " po co pani to dziecko tak utuczyła"...

Aduś, gwiazdeczko nie płacz i nie nerwuj się tak, Amirek na Ciebie patrzy... spokojnie... skoro przybiera na wadze (sprawdź jeszcze jakie są normy dla póltora miesięcznego szkraba i czy on się w normie mieści) i nie wydziera Ci się że głodny to na pewno dobrze karmisz. Nie tucz go niepotrzebnie, mówię Ci. Podobnie dzieci potrafią dać znać jeśli są spragnione.
A Ty jesteś super mamusią, że tak się przejmujesz mocno zdrówkiem swojego synka. Aż mam wyrzuty sumienia, bo ja tak nie umiem (może dlatego że to drugie)...

Napisz jak tam podczas szczepienia nasz dzielny książę się sprawował. I czy mąż Ci pomógł tak jak myślałaś?

reklama
Ada - ja sie zgadzam z Izą - dziecko je ile chce i ile mu potrzeba a jakby było głodne to by dało znać :tak: wiec sie nie dołuj kobieto tylko sie ciesz ze przybiera na wadze i olej tą lekarke ;-) każde dziecko jest inne i potrzebuje innej ilości snu i pokarmu (a ona pewnie ma te same rady każdej matce), toż na siłe budzić i dawać nie będziesz, zresztą jesteś matką i zdaj sie na instynkt a nie jej rady (tym bardziej ze są wciąż inne) :tak: głowa do góry, Amirek jest szczesliwy :tak::-)
Iza - i ja mam dawć do 3 miesiąca, tylko co to znaczy, że dawać do końca 2 miesiąca czy też cały trzeci???
Kiri - witam wśród mamuś kwietniowych, bardzo ładne masz dzieciaki :blink:
Małej poznikały te pryszczyki, dziś jescze przeczekam i jutro posmaruje ją oliwką i zobacze czy to od niej były, póżniej będe wprowadzać powoli coś do swojej diety żeby w końcu wiedzieć czego nie moge jeść bo do końca to nie wiem :tak:
No i wkurzyłam sie też z deka, bo sie okazało że mamy wodomierze zamienione ciepłe z zimnym :crazy: co za dupek to zakładał to ja nie wiem i teraz kurde znow problemów sie narobiło, bo poprzedni właściciel miał odczytyt rok temu :wściekła/y: yyhhh
Ja miałam dopajać tą moją księżniczkę wodą ale jakoś sie w końcu nie moge do tego zebrać i daje jej cyca :-p A z ta herbatką z kopru to niby ona dobrze działa na trawienie i jest uspokajając a moja mała to jakoś po niej niespokojna i spać nie może i mi sie wydaje że ją brzuszek boli, czy to mozliwe:confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry