Ruda_
Mama Natanka i Kacperka
Dzięki bardzo za te buziaki :-) ja niestety takich nie mam w swojej kolekcji :-(tylko teraz żeby się jakaś następna zazdrośnica nie znalazła bo ci tych serduszek nie starczy hehe:-)

hehe moja mała właśnie obczaiła że fajnie jet wrzeszczećsiedzi sobie w leżaku, bawi sie i wrzeszczy na potęgę
ja zakupiłam nosidełko Infant,niby od urodzenia można w nim nosić, ale bardziej od 3-go miesiąca, próbowaliśmy wsadzać ale Natalce sie za bardzo nie podobałow każdym razie będziemy jeszcze próbować
ja tez nie lubie takiej okrutnej pogody, dobrze by było łyknąć powietrza, ale sie nie chce wyłazića co to bedzie zimą?
;-)
Natan też od ponad tygodnia tak piłuje papuchę że czasami nie mogę się na niczym skupić bo aż brzęczy w uszach :-)
:-)Natanowi w nosidle się bardzo podobało moim plecom mniej

na myśl o zimie szybko tracę humor :-(
........................................................ok laski u mnie bez zmian maly budzi sie ciagle w nocy dzis liczylam to az 14 razy musialam wstac ululac...i od ranca na nogach..... je nawet czasem mi na 6 miarek mleka i 6 miarek kaszki i 180 ml wody......ale nigdy mniej niz 120...a czesciej 150 ...je dalej tylko lyzeczka nawet w nocy smoka nie chce ani butli ssac.... pije miz zze strsykawy na hama.....bo wypluwa....przytyl juz ma takie uda wiekse i na buzi pucus po tych kaszkach sie zrobil..... no a ja padam jak kawka od rana pichce maaz mi pomaga....a tak poza tym nic nowego czekam na dzien kiedys sie wyspieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee caluski !!!!!
LADY współczuje 14 razy w ciągu nocy
jak ty dziewczyno funkcjonujesz w ciągu dnia
6 miarek mleka i 6 miarek kaszki i 180 ml wody no to jest porcja

już nie wiem jak to nazwać łakomczuch to za mało hihihi:-)
:-) Boziu jak taki mały brzuszek może tyle pochłonąć 
jak ci taka miksturka przez dyda leci
jaki ty masz smok do tej butli 
Ale mam dziś podły humorek to przez tę pogodę paskudną. . .
Marysia nie wiem ile teraz waży coś koło 6,5 kg (ur. 3,83 kg) w poniedziałek mamy wizytę to podpytam jak to z tym karmieniem. Mam pytanko dzieciaczki powinny podwoić wagę urodzeniową w piątym miesiacu. Rozumiem ze na koniec piątego Mary powinna ważyć 7,6 kg? To chyba niestety lipa... Jejku żeby tylko nie kazała znów mi jej budzić np o piątej bo wtedy to juz po spaniu...![]()
nie sądzę że lekarz przy takiej wadze każe ci mała budzić
na moje skromne zdanie ma bardzo dobrą wagę :-)a waga niby w 5 miesiącu powinna się podwoić - tak ostatnio czytałam ale są różne źródła

ADA ALE TY SIĘ NIE OBRAŻAJ :-)
:-)hihihihiA u Natana to już prawie 2 miesiące jak się wykluwa i nic z tego
ja już się śmieję że wszystkie ząbki wyjdą a te jedynki do końca życia będą mu rosły
:-)coś mi ostatnio pampersy przeciekają, wczoraj leżak w kupie, ledwo suchy sie zrobił a już dziś zasikany![]()
Iwona a masz dobry rozmiar
- bo mi się tak kilka razy przydarzyło jak mały miał taki rozmiar jak ja to mówię na styk:-) - ja teraz urzywam 4-ki Witajcie kochane,
zaraz podczytam co tamn u Was, ale najpierw poradzcie mi ,
Hania od rana ma temperaturę- w sumie nie duza - po odjęciu w odbycie 37,5 - do 38 nawet i przy tym katar cały czas leje sięz nosa. Cały dzień praktycznie nie zmruzyła oka i teraz też nie zanosi się na spanie, mimo, ze padnięta jest, niby zasypia ale po 3 minutach siębudi, nie wiem jak jej pomóc. W domu mam tylko viburcol, który przed chwilką zaaplikowałam. Co radziocie, bo ja siębardzo boję o nią.
Poza tym przed chwilką pierwszy raz w życiu widziałam trabę powietrzną, bo prezeszła koło nasmyslałam, ze umrę ze strachu
![]()
Lene jak na moje to nie ma wysokiej temperatury ja się jakoś nigdy nie bardzo tym przejmuję bo moje dzieci zawsze ją dobrze znoszą
ale możesz dać na zbicie jakiegoś czopka - najlepsze są i szybko działają
a jeśli chodzi o katar to tu bym się zmartwiła bo to jest zawsze bardzo uciążliwe dla maluszków
jak najczęściej opróżniaj nosek ja proponuję fride http://www.drewex.pl/index.php?p283,frida-aspirator-do-nosa
i nie martw się za bardzo bo strach jest najgorszym doradcą
a co do trąby - jestem w szoku co się ostatnio dzieje w naszym kraju co to za anomalia pogodowe
jak będziesz miała czas to napisz jak daleko od ciebie to miało miejsce i czy jakieś zniszczenia spowodowała 
A ja już po tygodniu pracy....
Jest fajnie...
Odstawiam Filipa 7:30 odbieram przed 13:30
Ja odpoczywam od codzienności i potem mam siłę i chęci na zabawę z Filipem, bo jestem za nim stęskniona.
no właśnie tego zazdroszczę mamom pracującym że wracają do domu takie szczęśliwe
i mają zupełnie inne podejście niż my siedzące całe dnie z dziećmi :-(bo ja muszę czasami przyznać że chętnie bym sobie sama gdzieś czmychnęła chociaż na 2 godzinki ale nie ma jak to u mnie zrobić - jak na razie :-(
;-)
w każdym razie będziemy jeszcze próbować
na razie okej
;-)