reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
Czesc
Widze ze znow dzieciaczki cos dopada :-( zdrówka schorowanym no i zdrowym tez :tak:
My jestesmy na etapie szukania niani na pol etatu bo trzeba troszke popracowac i tak troche ciezko z tym powiem szczerze :-( zazdroszcze mamom ktore maja babcie do opieki, nawet tesciowe :szok:;-) oczywiscie o żłobku nei ma mowy bo we wszystkich ponad 20 osob oczekujących wiec w tym roku nie ma szans na dostanie sie a moze i nawet i rok zająć :baffled: masakra :baffled: prywatnych zlobków nie ma i tk na dobrą sprawę to ja nie wiem jak sobie radza te mamy które muszą natychiast wrócic do pracy :szok:
Ruda -fajne te zabawki, u nas chodzić raczej odpada, skoczek mamy taki przyczepainy do framugi drzwi, mam tez hustawke, ale cos manualnego by sie przydało, musze sie rozejrzec :tak:
Anekha - no zabawki sa drogie, my wszystko dostajemy na szczescie, i zabawki i ubrania wiec jestr gites :-) brat przyjechal dzis z Anglii to przywiozl mi wszystkie akcesoria tomme tippa do jedzenia i gryzienia wiec jestem happy bo wlasnie sie za tymi rzeczami rozgladalam na allegro. a no i uwierzycie ze duży Sudocrem kosztował go około 12 zł, gdzie tu można kupić za minimum 30 zł zdzierstwo w tej Polsce co?:dry:

ilwonka
no to szczęściara że dostałaś takie fajne rzeczy :-)ja też sporo ciuszków dostałam na początek...myślalam że mi wystarczą na rok...ale ża mala spora sięurodziła to wielu niezałozyla no i szybko dosć rośnie to chyba za 2-3 miesiace zapas mi siewyczerpie :-D

idę coś upichcić....miłego dnia,papa:happy2:

HELOŁ!!!

RENIU a co to Cieciunio rozrabia mamusi.....moze ma jakis skok hahaha albo mama rozpuściła :-):-):happy2::happy2:

Adus to chyba mama ma skoka:-D:-D:-D.......predzej go rozpuscila:baffled::-p

Ala jak ja Ci mam to wytlumaczyc:baffled:, moj mial cos takiego
SAMOCHOD JEZDZIK CHODZIK AUTO W 4 WERSJACH SPRAWDZ (442313485) - Aukcje internetowe Allegro

i pod raczka do pchania, sa takie plastki one zabezpieczaja przed upadkiem, wiesz jak dziecko pcha a dobrze nie umie chodzic to sie calym ciezarem opiera, a to powoduje ze sie opiera na tym a nie leci na dol...rozumiesz cos:confused:....a znowu jak chcial jezdzic do tylu (bo parkowal auto:-D) to potrafil tymi plastikami haczyc, chocby o cos i lecial:nerd:.....ale wiesz to bylo daaaaaawno temu, ja poprostu napisalam zeby na poczatku przypilnowac malca bo wiesz jak to z nimi jest:-)

Ruda zabawki fajowe:tak:, ale Ty to maniaczka Fisher Price`owa:-D:-D:-D, i sie nie dziwie;-)

Aga zdrowka dla Marysi

Buziam wszystkie i lece:-)

witam się wiedzę że tu spokój :-)

Aga już nic nie powiem tylko zdrówka dla małej życzę :tak:

Iwona fajnie masz że dostajesz tak wszystko od rodzinki też bym tak chciała :-)
ja jak ktoś ma coś kupić młodemu to mówię że wolę pieniądze i sam kupuję bo jak oni coś kupią ach już nie dokończę :zawstydzona/y:

Renata zgadza się jestem maniaczką fisher price ale tylko dla tego że te zabawki są super
- podobają się dzieciakom
- są nie do zajechania - wiecie o czym mówię :-) ( po moim młodym jeszcze rodzina z nich skorzysta a że mamy teraz wysyp maluszków w rodzinie to się przydadzą )
szkoda że ja później nie rodziłam to ja bym dostawała coś w spadku a tak to tylko daje :-D
- wykonanie ich jest fantastyczne
- i ceny też są przystępne bo jeśli biorąc pod uwagę że ta zabawka będzie jeszcze służyła innym dzieciom to wychodzi to tanio :tak:

już kilka razy dałam się namówić na jakieś tańsze zabawki no i wytrzymywały po 2 tygodnie więc nie ma sensu
lepiej kupić raz a porządnie:tak:

Renata mój Kacperek tez kiedyś miał taki podobny samochodzik pamiętam dostał na roczek do 2 lat go ujerzdzał aż dostał na akumulator to z niego zrezygnował :-Dpamiętam że jeszcze mąż mu go przerabiał żeby miła klakson i światła hehe maniacy pojazdów :-D

spadam coś porobić w domku potem kuknę do was :-)

No z tymi rzeczami dla małej to faktycznie WIELKIE odciążenie naszego budżetu ;-)
Ruda - ja mam leżak Fishera i mi sie popsuł :dry: coś tam nie styka i czasami nie działają te melodyjki i takie tam różne ale podkładam w taką szczelinke zwiniety papier i jakoś dajemy rade :cool2: :-D
Kupiłam podgrzewacz Canpola uzywany na allegro i nie wiem jak on powinien działać, tzn. jak szybko bo cos mi dużo czasu mija zanim sie coś podgrzeje :baffled:
Mąż pojechał na dwa dni do wawy wiec ostałyśmy sie same, ale jeszcze nie narzekam ;-) o tej porze jemy kolacje, pozniej kąpiemy Natalke, karmimy i ogólnie w domu syf a dziś jakoś tak czysto, w zlewie pozmywane, Natalka już nakarmiona śpi :cool2::-) zobaczymy jak podziałą na nią to wczesniejsze położenie...

HELOŁ!!

KAROLA ja też lubie fishera uważam,że to najlepsza firma:tak:;-):-) myślałam o skoczku ale nie wiem jeszcze zobaczymy:-)

AGA zdrówka dla Marysi:happy2:

ANEKHA a pomaga Wam Nasivin :-) oby katarek sie nie rozwinał..a miałam sie pyatć i jak na nowo posżło wprowadzanie jedzonka:confused::-)

RENIU mówisz,że mama ma skok...:-D:cool2: biedny Bartuś:happy2:

IWONKA super masz z tymi rzeczami faktycznie od razu rośnie w kieszeni:happy2::-)

u nas ok mały dalej ma katar mniej oczywiście ale ma i chyba udam sie na kontrol i poprosze o inne krople te niech se wsadzi w pupe pani D...:-) mały śpi wiec mama leci na relaks...

DOBRANOC

Lady mam na imię Ewelina :-)

Uffffff pożyczyłam od szfagierki taki orbitek i się na nim męczę, ale czego się nie robi żeby tyłeczek chociaż troszkę spadł ;-), dziewczyny ja w ciąży przytyłam 29kg i jeszcze mi 10kg zostało makabra :wściekła/y:.
ja tez mam 10 do zrzucenia a przytylam 20 a przez te problemy zdrowotne dzieci ciagle mi na wadze przybywa:/czemu ja nie mam na odwrot jak inni?!
Alunia śmiałam sie śmiałam i wyśmiałam:-D:-D:-D teraz mój rozrabia a całą noc mi się budził i bo ja wiem czemu ale spoko żyjemy na razie obydwoje dziś był tato w domu to się małym zajął a mama zajęła się lezeniem i netem:-p:-):happy2:
Ty to masz Adulka fajowo jak Twoj jest to chociaz pozwoli Ci odpoczac moj to nosi jak mu w lapki wepcham i kiedy musze cos koniecznie zrobic i miec raczki wolne anedaj boze na kompie mnie zlapal to juz dziecko u mnie siedzi hihihihi
Dziewczyny
Marysia ma zapalenie oskrzeli i dostała Zinnat ale za cholere nie mogę jej wcisnąć. Miała wypić 2,5 ml a może poszło 1 ml. Macie jakieś sprowdzone pomysły można to podać z herbatką?
Biedna jestes Agus duzooo ale to naprawde duzooo zdrowka dla Marysienki.........!!!!!!!!!
Ewelina masz jeszcze czas na zgubienie kilogramów nie przejmuj się - ja też chciałam sobie kupić to urządzonko ale jak na razie to zakupy dla Natana wygrały i na siebie już nie mam luźnej gotówki :-D

Aga ja też nie miałam pomysłu jak Natiemu podawać syrop on miła 5ml do picia 3 razy dziennie i mu nie smakował wpadłam na pomysł taki że podawał mu to ze strzykawki i jakoś szło :-)

Karola super zabawki! super rzeczy podalas mi meila do tej laski ale mi wcielo podaj jeszcze raz to zrobie juz liste do swietego mikolaja...:) i juz chodzik tez mam zakupiony ale ejszcze nie doszedl :)bo wczoraj kupilam :)wiec mysle ze jutro bedzie :)a niech se lezy :)zawsze lubie miec wsio przed czasem :)

no i sie zaczyna katar i u malej...
nic juz nie powiem bo by by;y same przerywniki ...straszne te chorobska
i nasivin w ruch
Anetha o ludzie ...co my mamy z tymi dzieciaczkami...........biedne sa naprawde za co one tak ciepiec musza............

Reniu----- no teraz zajarzylam .....na poczatku nie bardzo wiedzialam o co chodzi..... fakt do tego zakupu jeszcze czas ale popatrzec i obadac zawsze mozna :)

Agus ja mojemu zawsze podaje leki strzykawka z gladka koncowa owolna..... i powolutku i nigdy po karmirniu tylko krotko przed nim .... bo sie to konczy zawsze odruchem wymiotnym wiec tak krotko przed jedzonkiem najlepiej..... i daje odrazu sam antybiotyk....powolutku zagaduje zabawiam ze jakos idzie ...na poczatku blo zle a ten antybiotyk co zapodajesz malej jest okropny w smaku gorzkawy ze mi okropnie na jezyklu i odtraca jak od wody strasznyyyyyyyyyy!!!! i malo tewgo taki nie jest gladki tylko ziarnisty szorstki ochydaaaaaaa............

Karola zapomnialam Ci napisac ja to dajesz malemu czy tam dawalas 5ml syropu????za duzo cos se chyba tobie pomylilo bo taka dawke dostaje moj synek starszy i wazy 25 kilo nasze bable raczej powinny 2,5 ml sprostuj jak cos nie tak pisze.......

Ogólnie dziewczyny u mnie też załamka.....plakac się chce............nie mam już sily na katorgie moich dzieci........tak mi sie plakac chce.....Sebcio skonczyl antybiotyki w patek na te gardlo.... w poniedzialek u kontroli i wsio ok z kolei po 1 dniu znow katrrek jakis i kaszelek wiec ja do allergologa ta zas zapisala krople do nosa taki antybiotyk robiony w aptece....ale ze zygal dzis i kaszlal w nocy to ja za telefon ii prywatnie do innej lekarki pojechałam bo do mnie nie mogla bo miala dyzor w szpitalu.....wiec przyjela go fikcyjnie i co sie okazalo zapalenie oskrzeli obustronne ma:/ jak mi smutno nie macie pojecia antybiotyki za antybiotykami dziecko nawet od nich nie moze odetchnac.... biedny meczy sie.......mase lekarstw innych jeszcze.....Ale mi smutno przykro i ciagle nie wiem dlaczego to sie tak dzieje????:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(Garaczki nawet nie mial dobrze ze zareagowalam..... nie ma to jak intuicja matki....:/Jeju jak mi przykro ze on musi tak cierpiec.....:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

Ala - az mi sie smutno zrobiło, ze ten Twój Sebuś taki chorowity :-( Dobrze ze poradzilas sie innej lekarki, napewno tym razem wyleczysie sie do końca i odpoczniecie od chorób, trzymaj sie kobitko, dzielna jestes babeczka, ode mnie dużo zdrówka i ogromne buziaki!!!

reklama
ja tylko na chwilkę bo nie mam za dużo czasu :-)

widzę że znowu dzieciaczki chorują więc dużo zdrówka dla potrzebujących :-(

Alicja podaje ci maila do Justyny justaallegro@interia.eu od zabawek z allegro

ja podawałam eurespal i tam jest taka dawka przy jego wadze
starszy pił trzy razy dziennie po 10ml. :-(
strasznie dużo mi tez się tak wydawało - musiałam się troszkę nagimnastykować żeby mu to podać :tak:i masz rację żeby podawać przed posiłkiem :tak:

spadam i spokojnej nocki życzę :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry