reklama

Kwietnióweczki 2008

Dziewczyny
Marysia ma zapalenie oskrzeli i dostała Zinnat ale za cholere nie mogę jej wcisnąć. Miała wypić 2,5 ml a może poszło 1 ml. Macie jakieś sprowdzone pomysły można to podać z herbatką?

reklama
Witam się dziewczyny

my po szczepieniu mały tylko sekundę kwiknął i po sprawie - dzielny pulpecik jak go dzisiaj nazwali w przychodni :-D

waży 9140 jest powyżej 90 centyla :-)

poczytałam co tam pisałyście o chodzikach
zgadza się zdania są podzielone teraz jest jakaś chora nagonka na nie bo musi się po prostu sprzedawać inny towar i tyle to jest moje zdanie :wściekła/y:

jak Kapi był mały to się o tym nie mówiło i dzieciak zdrowy jak ryba i do tego nie jest jakiś pokrzywiony jak to teraz oceniają specjaliści :tak:

oczywiście że chodzik jest przyrządem dla mamy i dziecka - ale wszystko z umiarem
wiadomo że dziecka się nie wsadza do niego na cały dzień i ma się wszystko w de....:-(
ale trzeba do tego podchodzić ze zdrowym rozsądkiem:tak:
Kapi śmigał w chodziku i przez niego nauczył się chodzić tak samo teraz syn mojej siostry śmiga w chodziku i nauczył się chodzić - a spróbuj mu go zabrać to ryk nie z tej ziemi:-D

pamiętam jak niedawno siora się na czytała i naoglądała programów o chodziku i mówiła ż e jej dziecko nie będzie z tego korzystać :-D
ale jakieś 3 miesiące temu został u mnbie na noc i mądra ciocia wyciągnęła chodzik i włożyła maluszka do środka - i tu jak radocha że juz nie chciał wyjść hehe :-)

dziś Natan pierwszy raz został wstawiony do chodzika dosłownie na 2 minuty nie przesówa się ale sobie w nim stał i był mega szczęśliwy :-D
bo tak na dobrą sprawę to co to za róznica czy on stoi w chodziku czy trzymany za rączki :confused:

Kapi nigdy się nie wywalił w chodziku i nie mam żadnego urazu do tego urządzenia :-)

ja teraz aktualnie mam coś w tym stylu z kołyską
SUPER CHODZIK MIś +kołyska+stopery PROMOCJA (441474691) - Aukcje internetowe Allegro

a na ten czas bo wiadomo że jeszcze nie chodzi to zamówiłam skoczka
Fisher Price hustawka Rainforest JUMPEROO +gryzacz (446771359) - Aukcje internetowe Allegro

jeśli chodzi o pchacze to zamówiłam z fisher price
FISHER PRICE * Chodzik Jeździk Pchacz ___ HIPCIO (447986389) - Aukcje internetowe Allegro

a jeśli chodzi o zabawę manualną z piłeczkami to wzięłam coś takiego
Pierwsza koszykówka Fisher-Price (445771993) - Aukcje internetowe Allegro

MUZYCZNY PINGWIN BANKA WSTANKA FISHER PRICE M4046 (447139959) - Aukcje internetowe Allegro

FISHER PRICE KROWKOWE KREGLE Z DZWIEKIEM SKLEP (442298100) - Aukcje internetowe Allegro

FISHER PRICE CENTRUM GIMNASTYCZNE MISIU L5066 (444644878) - Aukcje internetowe Allegro

więc będzie miał co robić w zimowe dzionki :-)

miłego wieczorka życzę i buziaki dla wszystkich :-)

Ostatnia edycja:
Lady mam na imię Ewelina :-)

Uffffff pożyczyłam od szfagierki taki orbitek i się na nim męczę, ale czego się nie robi żeby tyłeczek chociaż troszkę spadł ;-), dziewczyny ja w ciąży przytyłam 29kg i jeszcze mi 10kg zostało makabra :wściekła/y:.

Ewelina masz jeszcze czas na zgubienie kilogramów nie przejmuj się - ja też chciałam sobie kupić to urządzonko ale jak na razie to zakupy dla Natana wygrały i na siebie już nie mam luźnej gotówki :-D

Dziewczyny
Marysia ma zapalenie oskrzeli i dostała Zinnat ale za cholere nie mogę jej wcisnąć. Miała wypić 2,5 ml a może poszło 1 ml. Macie jakieś sprowdzone pomysły można to podać z herbatką?

Aga ja też nie miałam pomysłu jak Natiemu podawać syrop on miła 5ml do picia 3 razy dziennie i mu nie smakował wpadłam na pomysł taki że podawał mu to ze strzykawki i jakoś szło :-)

Aga ja syropek synkowi podawałam pipetą i luzik, rewelka, bez problemu. Tak jak ci napisała Ruda strzykawką pewnie też będzie dobrze.
Buziolki dla Marysi niech się szybko kuruje, moja siostra jest w ciaży i też chce Marysie :):):)

DOBREJ NOCKI DZIEWCZYNKI, ja lecę na orbitek
KARALUCHY POD PODUCHY :-):-):-)

Ja podawałam antybiotyk strzykawką ale strasznie pluła i niesmakowało jej. Kaszle rano a potem kilka razy w ciągu dnia ale pojechaliśmy to sprawdzić a pediatra zrąbała mnie za Otrivin i za dotykanie nosa. Nie można nic wyciągać ani pryskać. Nawet Fridą. I oczywiście od razu straszyła szpitalem. Robiliśmy prześwietlenie. Jutro teściowa zamówiła jeszcze innego pediatre. Zobaczymy co ten powie.

Nie wiem co będzie z nocką bo nos zatkany to smoczka nie można i wogóle cały dzień prawie nie spała i wsyztsko jej się poprzestawiało.Ale najgorszy ten nos a myśłałam że dzięki karmieniu piersią obejdzie się bez chorób...

Spadam spać choć strasznie się martwie

Aga dużo dużo zdrówka dla Marysi :tak:

normalna sprawa że się martwisz ale trzeba być dobrej myśli :tak:
szkoda że strzykawka nie działa w waszym przypadku :-(
ja też myślałam że pierś chroni przed wszystkim :tak:

dobrej nocki życzę tobie i Marysi

hej hej :-):-):-)

Bubu...
oddaj mi te 1- kg...ja chce tyle4 przytyc...koszmarnie spadlam z wagi...jestem juz 3kg ponizej wagi przedcuiazowej...a ze ogolnie jestem chuda wiec juz sie zle z tym czuje....

nikomu nie dogodzisz...jedna ma za duzo inna za malo :-p

aa Bubu
co Ty się martwisz że się nie wysypiasz...jak mój syn byl mały to czy dzień czy noc była pobudka co 20-30 min..to była jazda dopiero...se wyobraż jakie mialam wory pod oczami...jak miś panda:szok:

a chodziki jeździki itd...ja narzie odkąłdam te zakupy na za kilka miechów....

Ruda
jakie urocze te rzeczy...szok,wszystkie sliczne....a ten skoczek bomba...szkoda że nie mam kasy żeby taki kupić:wściekła/y:no ale cóż....pomyslę o czymś innym,tańszym...a moze Mikołaj coś fajnego przyniesie mojej córci( mikołaj czyt chrzestni albo ktoś :-p)A w ogóle...jaka piękna waga Twojego szkraba....pogratulować :-)Ciekawe czy Nitka z wagi nie spada jak nie je teraz tych upek i deserków....zobaczymy po weekendzie jak odwiedzimy pania dr na kontrol bo szczepienie dopiero pod koniec października nam wypada.
No i ze sobą chyba siezbiorę do lekarza w końcu....wypadalo by przynajmniej:-p

Miłego dnia wszystkim!!!!!:happy2::happy2::happy2:

reklama
witam się

No dziś Natanek dał mamie pospać :tak: całe szczęście bo już miałam dosyć :-)

Aga Ewelina mój pierwszy szkrab też się budził co 25 min i nie spał w dzień więc też miałam z nim 3 światy :-)
z tym jest lepiej to chyba taka nagroda po pierwszym :-D
Aga gdyby to było możliwe z tym przekazywaniem kilogramów to było by świetnie :-Dwszystkie laski na świecie byłyby zadowolone :-Dja też mogłabym oddać komuś z 5 kg. hahah:-D

miłego dzionka życzę :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry