Witajcie dziewczyny :-)
Tak rzadko wpadam, że pewnie ledwie co mnie pamiętacie (no oprócz Lene z którą ciągle mamy kontakt, buziaki kochana
). No i widzę sporo "nowych" kwietniówek odkąd tu byłam ostatnio (czyli jakies 2 miesiące temu :-)), więc witam wszystkie bardzo cieplutko przede wszystkim na początek.
Wpadłam tak zrobić szybkie rozeznanie - porównanie mojego Mikołajka do rówieśników, żeby się upewnić czy aby wszystko jest w normie
. Bo wśród znajomych to mam dzieci tylko albo parę miesięcy starsze, albo młodsze...A pediatra to wiadomo..."taaaak, wszystko w porządku, tak, tak to normalne, każde dziecko inaczej..." itd bleeeee.
Oto moje krótkie i zwięzłe pytania, bądźcie tak miłe i podzielcie się ze mną:
1. ile Wasze maluchy ważą?
2. co już robią w sensie rozwoju motorycznego (raczkują, pełzają, siadają same, siedzą bez podparcia itd)
3. jak zachowują się w sensie rozwoju społecznego (czy cokolwiek "mówią" - chodzi mi np o zbitki dwóch sylab, jakies gu gu, ne ne ne, ba ba ba itd), smieją się w głos, reagują na swoje imię,
4. czy przesypiają całą noc?
Miałam zapytać jeszcze o to jak je karmicie, ale z tego co pobieżnie zdążyłam przeczytać na ostatnich stronach to chyba juz wiem - że kaszka na śniadanko, na obiadek zupka albo jakies danie, na kolację kaszka, a poza tym to mleczko, mleczko i mleczko, czyli tak jak u nas.
U nas z Mikołajkiem wszystko wspaniale, z każdym dniem jesteśmy w nim coraz bardziej zakochani ale...to same wiecie :-)
Jutro idziemy na szczepienie WZW, mały jest na modyfikowanym (NAN2) już od dłuższego czasu i kupki tez robi zielone - któraś z Was o to pytała, ponoć po tym mleku to normalne - bardziej gęste, śmierdzące i zielonkawo - szarawe.
Ja jestem na wychowawczym i nie planujemy w tej materii zmiany - nie mam z kim maluszka zostawić, babcie pracują, a wynajem opiekunki, dojazdy do pracy i ciuchy służbowe wyniosą mnie prawie tyle co miesięczna pensja, więc sobie podaruje (z niekłamaną radością:-))
Pozdrawiam Was serdecznie wszystkie i Wasz maluszki i uciekam nakarmić też tatę ;-)
Dziękuję z góry za odpowiedzi na zadane pytania.
Całusy.
Tak rzadko wpadam, że pewnie ledwie co mnie pamiętacie (no oprócz Lene z którą ciągle mamy kontakt, buziaki kochana
). No i widzę sporo "nowych" kwietniówek odkąd tu byłam ostatnio (czyli jakies 2 miesiące temu :-)), więc witam wszystkie bardzo cieplutko przede wszystkim na początek.Wpadłam tak zrobić szybkie rozeznanie - porównanie mojego Mikołajka do rówieśników, żeby się upewnić czy aby wszystko jest w normie
. Bo wśród znajomych to mam dzieci tylko albo parę miesięcy starsze, albo młodsze...A pediatra to wiadomo..."taaaak, wszystko w porządku, tak, tak to normalne, każde dziecko inaczej..." itd bleeeee.Oto moje krótkie i zwięzłe pytania, bądźcie tak miłe i podzielcie się ze mną:
1. ile Wasze maluchy ważą?
2. co już robią w sensie rozwoju motorycznego (raczkują, pełzają, siadają same, siedzą bez podparcia itd)
3. jak zachowują się w sensie rozwoju społecznego (czy cokolwiek "mówią" - chodzi mi np o zbitki dwóch sylab, jakies gu gu, ne ne ne, ba ba ba itd), smieją się w głos, reagują na swoje imię,
4. czy przesypiają całą noc?
Miałam zapytać jeszcze o to jak je karmicie, ale z tego co pobieżnie zdążyłam przeczytać na ostatnich stronach to chyba juz wiem - że kaszka na śniadanko, na obiadek zupka albo jakies danie, na kolację kaszka, a poza tym to mleczko, mleczko i mleczko, czyli tak jak u nas.
U nas z Mikołajkiem wszystko wspaniale, z każdym dniem jesteśmy w nim coraz bardziej zakochani ale...to same wiecie :-)
Jutro idziemy na szczepienie WZW, mały jest na modyfikowanym (NAN2) już od dłuższego czasu i kupki tez robi zielone - któraś z Was o to pytała, ponoć po tym mleku to normalne - bardziej gęste, śmierdzące i zielonkawo - szarawe.
Ja jestem na wychowawczym i nie planujemy w tej materii zmiany - nie mam z kim maluszka zostawić, babcie pracują, a wynajem opiekunki, dojazdy do pracy i ciuchy służbowe wyniosą mnie prawie tyle co miesięczna pensja, więc sobie podaruje (z niekłamaną radością:-))
Pozdrawiam Was serdecznie wszystkie i Wasz maluszki i uciekam nakarmić też tatę ;-)
Dziękuję z góry za odpowiedzi na zadane pytania.
Całusy.

co za słówko ? nie wiem skąd sobie on to wziął ?
w okół osi itp trzymam pod pachy na stojąco lubi se poskakać