reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
hej hej
Wy tu o zupkach po 200ml piszecie a moja nic ...mleko i mleko...:-(
dziś sznurujemy na szczepionko, tylko młodego odstawię do zerówki bo jakoś nie wyraża chęci pójścia z nami:-p

Lady-fajne dynie:-Dwidzę już halloweenowy nastrój

Zakukam do Was w wolnej chwili jak mała pozwoli to ejszcze dziś..ale zakładam że będzie marudna bardziej po kłuciu wiec raczej to będzie jutro...miłego dnia,papa
Pozdorowionka dla Wszystkich!!!!:happy:

Anekha - próbuje dalej z łyżeczki, w końcu sie nauczy :tak:
Aga - tak te produkty mam i są oki :-) Natalka nie załapała co to niekapek i jak sie z niego korzysta wiec jej dałam sie napić normalnie z kubeczka, ciut łyknęła a cała mokraaaa ;-)
Przed 1 mała w stała i płakała i płakała a to za wczesnie na karmienie wiec jej nie brałam i jakoś zasnęła sama nie wiem kiedy :sorry2: obudzila sie na karmienie 2.30 potem ok 7.
A no i dostaliśmy Fishera żyrafe a do niej mnóstwo klocków i garnek, mała sie bawi ale musze dokupić baterie, fajne te zabawki :-D

hej Kobitki ja tak w locie

U nas dobrze tzn Jeremi zdrów za nami chrzciny ale to opowiem nastepnym razem, teraz jestem w kropce bo zostałam bez opieki nad Jeremiaszem szanowna t sie obraziła i zaraz po chrzcinach mąż musiał ja wieżć do siebie dobrze ze mo9ja Mama była to została ale ja nie wiem co teraz dalej:-(:-( żłobki masakra Iwonko powiedz czy Ty coś znalazłac dla Natalki? jak możesz piknij na kom co i jak

mam fatalny nastrój -masakra szukam na gwałt opeiki ehh
buziam Was

Tak wlasnie bywa z tesciowymi i co najgorsze czasem jestesmy cholernie od nich uzaleznione!!!!!!!! powodzonka moze tesciowej przejdzie........ i nie bedzie potrzeby w kombinowaniu......

hej hej
Wy tu o zupkach po 200ml piszecie a moja nic ...mleko i mleko...:-(
dziś sznurujemy na szczepionko, tylko młodego odstawię do zerówki bo jakoś nie wyraża chęci pójścia z nami:-p

Lady-fajne dynie:-Dwidzę już halloweenowy nastrój

Zakukam do Was w wolnej chwili jak mała pozwoli to ejszcze dziś..ale zakładam że będzie marudna bardziej po kłuciu wiec raczej to będzie jutro...miłego dnia,papa
Pozdorowionka dla Wszystkich!!!!:happy:

Agnes piateczka jak zawsze na dziendobry hihi my tez stoimy w miejscu przez te chorubska wymioty zupki poszly na bok i deserki a jak wczoraj chcialam powrocic jak juz wszystko do normy wrocilo to maly plul i tyle karmienia bylo 2 razy robilam poodchody......... jesli chodzi o wozeczek to powiem Ci ze ten wozek mnie wkurza jak tylko na niego patrze!!choc uwielbiam jego taka lekkosc i prowadzenie rewelacyjne..i noszenie nic sie nie odczuwa dlatego tylko zagryzam zeby :) A dynie to mi mąż kupił wczoraj wlasnie fantastyczna jest ;)

Iwonka ja tez przy Dominiku wprowadzalam zolteczko od 7 miesiaca....i zupki mozna spokojnie podawac dwa razy tylko wtedy miej swiadomosc ze eleminujesz Natalce zrodlo witamin ktore jest w melczku.... no bo zaluzmy ze ma 5 posilkow 1.zupka 2 zupka to zostana 3? te 3 dajmy na to ze deserek to zostana tylko dwa posilki mleczne? a tak czy siak nic jej nie zaszkodzi!!! :) aoc ja mama powiedziec>? jak on mi tak zle melko bedzie jadl bo dzis to katastrofa bo lecimy juz na pepti.... to wprowadze sama dwie zupoki dziennie jak tylko bedzie mi jadl je...pierwsze danie zupka warzywna na wywarze z chudego mieska robiona a drugie danie ziemniaczki z marcheweczka npo i gorszkiem :)

Karola daj znac ja sie zastanawiam czy ja z Dominikiem tez nie powinnamisc na te przeswietlenie ploc bo nifdy nie bylam .....

Lenbe gdzie sie podziewasz? apadlas sie pod ziemie jak tam w pracy????

Aga ja narazie karmie z kubeczka bo mitak poreczie za cucho chwytac i karmic :)

Dzis nocka kolorowa troche placzu troche noszenia troche snuuuu :P i na szczescie z mezem na zmiane wkrecilam go bezlitosnie w to!!!

cześć laseczki :-)

Byliśmy wczoraj na tym prześwietleniu i na szczęście płuca są czyściutkie
dziś do lekarza ciekawe co tym razem wymyśli ?
radiolog który opisywał foto podejrzewa że to oskrzela no ale poczekamy na spotkanie z doktorem dziś o 17.00
Już się boje jakie młody ma zaległości w szkole - ponad tydzień nie chodzi :-(

Jeśli chodzi o 2 obiadki dziennie to jest błąd
program żywienia jest taki żeby były zbilansowane witaminki w posiłkach dlatego podaję się jeden obiad i deserek
ii reszta mleka na tym etapie rozwoju
mięsko do obiadku daję już od 2 miesięcy
od miesiąca dostaje parówkę
po 7 miesiącu żółtko - 3 razy w tygodniu - Nati dostawał już je ale bolał go brzuszek więc odstawiłam
My już teraz mamy raczej 4 posiłki na dobę
nocne mleko zostało odstawione w zamian ma sporo przegryzek w ciągu dnia
-sam tak zdecydował - przestał się budzić w nocy na mleko \
w ciągu dnia jada biszkopty , chrupki , ciasteczka , ryż preparowany , jabłuszko w całości , marchewkę do skrobania :tak:

jeśli chodzi o produkty Tommee Tippeeto to ta łyżeczka od zestawu z miseczką na ten wiek jest troszkę za mała - jak dla nas my już mamy chochelkę hehe:-)
tej malutkiej używałam do leków
ale jeśli zaczynacie wprowadzać posiłki to będzie dobra bo ja nią też karmiłam ale przez chyba tydzień i potem była już nie wygodna
miseczka jak miseczka - nie widzę dużych różnic między firmami poza wyglądem

jeśli chodzi o butelki i niekapki to od urodzenia używam jednej firmy i ich produktów i jestem bardzo zadowolona
!NOWOŚĆ! Wielofunkcyjna butelka Lovi 230ml (461642699) - Aukcje internetowe Allegro
!NOWOŚĆ! Samosterylizująca butelka Lovi 250ml (461646957) - Aukcje internetowe Allegro
Butelka z serii BALONIK firmy Canpol Babies 250ml (461647478) - Aukcje internetowe Allegro
KUBEK NIEKAPEK 250ml -CANPOL (451427392) - Aukcje internetowe Allegro

Jeśli chodzi o teściowe to nic nie mogę dodać w tym temacie :-(

Widzę że dzieciaczki zdrowieją to super :-)

buziam wszystkie
Aga:-)
Iwona:-)
Alicja:-)
aga_k-p:-)
Ada:-)
An:-)
Bubu:-)
Firanka:-)
Lena:-)
jak o którejś zapomniałam to buziam z osobna :tak::-)

miłego dnia laseczki

no to już po bólu...hahah ja tu sie nastawiłam na 3 kłucia..a mi się szczepienia po pierniczyły...teraz już tylko wzw było...co prawda bez płaczu się nie obeszło ale zawsze 1 a nie 3 ;-) teraz śpi.....
zapomniałam zapytać o te zielone kupy- ale mam sklerozę...cóż chyba starość mnie dopada już:wściekła/y:
pytałam o to czy musze morfololgię robić..to poweidizała że dla niej to Anita okaz zdrowia i nie kuła by ..tylko że jak znowu trafiędo tamtej dr to co powiem..nie zrobiłam bo mi się nie chciało:-p
Nitka waży 7.700(powyżej 50centyla) i mierzy 70cm ok 90centyla...takze hm...przyrała dosyć normalnie jak na to jej nei jedzenie...o zuppki pytałąm to kazała sienie stresować ..bo widocznie nie jest dziecko gotowe i zacznie jesć np za miesiąc..i też będzie dobrze,byle nie spadałą z wagi.

Lady
hehe noo super sie prowadzi wózio i lekki to potwierdzam...tyle że hm...nic poza tym... hehe tak to jest jak sie nie przemysli zakupu...ale musi wystarczyć..nastepnego maż powiedział mi że nie kupi:-D

Ruda
ja mam butelki Lovi samosterylizujące się...są super...mała je uwielbia...zmoczki lovi są extra sięładnie dopasowują małej do bużki i te do mleka i do kaszki i 3przepływowe...z tego jestem zadowolona

Pozdrawiam!!!!

dobra...zmykam bo jeszcze rundkę na pcoztę musze usuktecznić paczkę wysłać jak mała wstanie

Anetha no widzisz moj powiedzial to samo ze mi nie kupi inego hahahaahahahahhahaah :P a srŁ GO PIES MAM NADZIEJJE ZE MALY SZYBKO OD WOZKA ODWYKNIE I PO KLOPOCIE Dominik nosil sie 1,5 roku tylko hihii i licze na powtorke hahaha :) A Anitka sama widzisz idzie leb w leb z moim Sebkiem 7740 kg :P

Karola nie ma juz lekarzy z prawdziwego zdarzenia.....

Iwonka zapomnialam Ci napisac ze mala slicznie Ci je 200 zupki ekstra :) Ile juz wazy>>>???podskoczyla???

Ktora z was mila szczepionke 5 w 1?????

Cześć laseczki,
Aga- Hania jest z Jarkiem, nie bardzo chce jesć mleko z butelki, zastawiam jej 150 ml i zjada pod moją noieobecność 100 ml i czasem trochę zupki, a nie ma mnie 8 godzin w domu. Myślałam, ze bedzie gorzej z cyckami w pracy, ale odpukać nawet nie muszę odciągać za dużo. Ale miałam dziś dzień! mam taką popier****** koleżankę w pokoju, ze nie pytajcie, nie dość , że wazelina do szefa to jeszcze dziś na mnie nakablowała do niego! mówię Wam,, aż mnie zagotowało. i Pomyślałam, ze jesli tak ma wygladać moja praca to pieprzę to i najwyzej pójdę na wychowawczy i koniec! bo przez głupią pindę jeszcze pokarm stracę.
Iwonka- Natalka ładnie wcina te zupki, Hania na raz zjada 80 ml! ale jej główny pokarm to moje mleczko, daję jej jeszcze od czasu do czasu tarte jabłko, chrupki kukurydziane i dynię z jabłkiem. Mięsa jeszcze nie dawałam ani żółtka, bo dopiero 3 listopada skończy pół roczku i potem zacznę coś myśleć w temacie miecha.:-)
buziam wszystkie!

Aga widzę że też się zakochałaś w tych butelka i smoczkach :-)
są jak dla mnie z najwyższej półki
a smoczki z lovi są nie zastąpione żadna firma nie produkuje takich mięciutkich i taki anatomiczny kształt
ja też mam te samo sterylizujące się :tak:
Nitka ładnie waży jak na dziewusię i dobrze że teraz troszkę dłuższa przerwa z tymi szczepionkami :-)

Alicja masz rację nie ma juz takich lekarzy
jestem ciekawa co dziś powie mąż właśnie z Kapim pojechał na wizytę - potem napiszę co z tego wyszło

Lena
współczuję nic tak mnie nie wkur.... jak lizusostwo i kablarstwo w pracy wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :wściekła/y:
a Hania pewnie musi przywyknąć do twojej nie obecności i zacznie normalnie wsuwać :tak:

reklama
HEJ!!

LENE też mi się wydaję,że Hania przywyknie i zacznie jeść...a kablarze można język uciąć...też nie nienawidzę lizusów..

KAROLA to daj znać co z kapim...

ANEKHA no ładnie Nitka waży:-)

Ja na początku używałam Lovi ale mały się krztusił okropnie i zmieniliśmy butelki i tak zostało już na DrBrowns mój też wcina 180-200ml zupy obiadu choć mięso nie przypada mu do gustu coś widzę ale spoko zasmakuję mu w końcu kiedyś tak pluł dynią a teraz ją wcina....:tak:;-)no i deser i 4 razy mlecko:happy2: i chrupki pocina:happy2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry