Ruda_
Mama Natanka i Kacperka
cześć laseczki
u nas nocka siiiiiiii:-)
Lucy nie przejmowałabym się tym że twoja pociecha nie mówi bo to normalne jeśli jest tak świetnie rozwinięty ruchowo to problem z mową może występować nawet do 2 lat
ja to przerabiałam z pierwszym synem
on był tak samo świetnie rozwinięty ruchowo ale zaczął mówić zdaniami dopiero w wieku 2 lat
ale jak się posypały zdania to takie że wszyscy byli w szoku
takich słów od razu zaczął używać jakby cały słownik miał opanowany
w rozwoju dziecka jest tak zawsze że neurony wypierają pewne czynności i zajmują się tylko jedną materią
oglądałam na discovery właśnie taki program o rozwoju dzieci i tam było to właśnie bardzo ładnie wyjaśnione
ja bym się nie przejmował tym co piszą w tych pisemkach bo bardzo często to się nie pokrywa z rzeczywistością
więc Lucy głowa do góry i na mówienie jeszcze przyjdzie czas :-)
u nas nocka siiiiiiii:-)
Lucy nie przejmowałabym się tym że twoja pociecha nie mówi bo to normalne jeśli jest tak świetnie rozwinięty ruchowo to problem z mową może występować nawet do 2 lat
ja to przerabiałam z pierwszym synem
on był tak samo świetnie rozwinięty ruchowo ale zaczął mówić zdaniami dopiero w wieku 2 lat
ale jak się posypały zdania to takie że wszyscy byli w szoku
takich słów od razu zaczął używać jakby cały słownik miał opanowany

w rozwoju dziecka jest tak zawsze że neurony wypierają pewne czynności i zajmują się tylko jedną materią
oglądałam na discovery właśnie taki program o rozwoju dzieci i tam było to właśnie bardzo ładnie wyjaśnione
ja bym się nie przejmował tym co piszą w tych pisemkach bo bardzo często to się nie pokrywa z rzeczywistością
więc Lucy głowa do góry i na mówienie jeszcze przyjdzie czas :-)
poza swoim dzieckiem...ale chyba jej maz na psychiatrii pracuje ..hihi