Tak jak piszą dziewczyny, każde dziecko jest inne. I całe szczęście, przynajmniej nie jest nudno :-) Moja Młoda skończyła 7 miesięcy i jeszcze nie mam ząbków. Waży ok. 7,5 kg. Pełza (na razie do tyłu), obraca się z brzucha na plecy i z powrotem i wokół własnej osi. Jak się ją posadzi, to siedzi, ale się buja ;-)dzięki dziewczyny za rady, ostatnio troszkę się uspokoiła, zobaczymy na jak długo...a wogóle w którym miesiącu pojawiły się ząbki u waszych pociech? bo moja pierwsze dwa ząbki miała na pół roku, czy Wasze pociechy mają już więcej ząbków niż na dole? i wogóle jak rozwijają się Wasze maleństwa, moja póki co raczkuje, bardzo sprawnie, wstaje przytrzymując się różnych rzeczy, szczególnie krzesła...siedzi, choć jest trochę niestabilna na boki...a jak tam Wasze bobiki? jestem ciekawa, co potrafią na 7 miesięcy? pozdrawiam kwietnióweczki![]()
Ja na razie kupuję jedzenie dla Młodej. (Tak, jak napisała Ruda, samej trudno codziennie przygotować coś innego.) Ale podejrzewam, że jak zacznie więcej jeść, to przerzucę się na gotowanie m. in. ze względów finansowych).Dzięki laseczki...ja wiem, że każde dziecko rozwia się indywidualnie, ale po prostu chciałam usłyszeć o Waszych pociechach...a zapytam jeszcze, gotujecie same zupki dla dzieci, czy kupujecie...ja na poczatku kupowałam, ale wszyscy mi doradzali, że nie ma jak domowe, więc zaczęłam jej szykować...rzeczywiście, nie mo porównania, mają jakiś smak...jeśli robicie same, to napiszcie co najczesciej gotujecie...bo ja kurczka z warzywami, lub z ryżem...czasem też kurczaka zastepuje indykiem...ale chcialabym cos odmienic...
aaa moze któraś jest biegła w angielszczyźnie????
potrzebujęprzetłumaczyć zdanie:
"Przepiękna dzidzia. Niech wam się zdrowo chowa i przyniesie wiele radości"
tak żeby było ok ;-)
z góry dzieki za pomoc
Myślę, że powinno być jakoś tak:
What a beautiful baby! May he/she (w zależności od tego, czy to chłopiec czy dziewczynka) be healthy and bring you a lot of happiness!
Pozdrawiam wszystkie mamy i dzidzie

niedobrze zdrówka dla Was....
zmieniony syrop

dziś bryka w nim od półtora godziny i zadowolony