reklama

Kwietnióweczki 2008

HEJJJJ!!!!!!!!!!

U nas ok osłuchowo jest czysty mamy się dalej inahlować i syropek pić i wsio ok uffffff...... kurczę tylko młodemu krosty na plecach wyskakują i dziś rano na brzuszku z czego nie wiem ja myślałam potówki a lekarka że z jedzenia przecież je samo mleko tylko i od miesiąca je Sinlac:eek: z czego może to po zastrzykach ma syrop zyrtec:eek: no nic najważniejsze,że lepiej jest:tak::tak::tak::tak:i wieczorem ostatni zastzryk:-):rofl2:

KAROLA no masz rację duży kojec jest taki metr na metr ale dla małego full wypas ma w nim zabawki i se łazi po nim wstaje i bawi się więc ok.....mój jak nie wyłazi na dwór to śpi wiecej w dzień a w nocy mniej:baffled:

AGA no szkoda,że młody chory kurcze znowu go coś dopadło :-( bidulek:-( takie biedne te dzieciaczki:-( zdrówka dla Was...a ty jak się czujesz lepiej:happy:

co do krzesełka ja kupiłam z firmy ARTI rozkładane potem na stolik i jak dla mnie ok spoko tylko pasy za duże ciut i mały wyłazić chce z tego:confused2: będę go wiązać:confused2:

reklama
moncia23
Dziś kupiliśmy z mężem krzesełko z Drewexu. I dokupiliśmy do niego pasy. Niedługo zaczniemy testować na Młodej, jak już będzie pewniej siedzieć.
A co do snu, to moja zwykle śpi 3 razy w ciągu dnia po ok. godz. Chociaż czasem przyśnie tylko na pół godzinki, a innym razem śpi prawie półtorej. No i na spacerze też śpi. Raz dłużej, raz krócej ;-) W nocy też różnie bywa - czasem prześpi całą a innym razem wstaję do niej tyle razy, że w pewnym momencie przestaję liczyć...

Anekha
Z samopoczuciem to u mnie nie najlepiej, bo w poniedziałek idę do pracy. I to nie do tej, w której pracowałam przed porodem. Także nie dosyć, że po długiej przerwie, to jeszcze w nowe miejsce :-( Będzie ciężko...
Młoda je ładnie, nie mogę narzekać. I w miarę szybko się przestawiła na "inne" jedzenie. Ale są rzeczy, do których nie daje się przekonać. Próbowałam jej dawać mleko modyfikowane, ale robiła mi takie awantury, że dałam spokój. I dlatego dostaje kaszki. I nie chce pić herbatek. Próbowałam (i nadal próbuję) 3 różnych - i to na wiele sposobów: z butli, łyżeczki, kubeczka, ale jej to nie wzrusza...

Ruda, ada04
Dzięki za info odnośnie krzesełek!

Pozdrówka i zdrówka dla wszystkich :-)

Agata-bl

A ile kosztowało, jesli można wiedzieć? my też się wybieramy jutro, żeby w końcu zakupić, myślę, że bedzie łatwiej karmić małą jak będzie na krzesełku niż tak na nogach ją trzymać...nasz córa już stabilnie siedzi także nie będzie problemu...mam nadzieję...

heloł jak u Was...u nas nocka ok młody wraca do siebie:tak: dalej się tylko inhalujemy:tak:;-) ale jest lepiej je ładnie ale oczywiście tylko mleko:eek::baffled::confused2:damu mu jeszcze tydzień odpoczynku bo go troszku katar jeszcze męczy i potem na nowo jedziemy:confused2: się uczymy od podstaw:confused2:

AGA jak tam Adi lepiej troszku jak zdrówko twoje:-)a jak Niteczka:-)

KAROLA a jak u WAS???:happy:

AGATA nie mogę sie dostać na twoją stronę jest zblokowana i to z dziwną informacją:eek: pozdrawiam:-)

MONIKA ja mojego karmię też w krzesełku tzn karmiłam dopóki mu się nieodwidziało ale to choroba więc wybaczam:happy::-) pozdrawiam:-)

Agata

Fajne krzesełeczko, podoba mi się i cena przystępna...czekam aż mąż wróci z pracy i też jedziemy na zakupy, między innymi po fotelik, jakieś buciki dla małej i spodnie....tylko ja bym chciała podobne krzesełko tylko żeby było trochę ciemniejsze, ale ciekawe czy uda mi się takie znaleźć...mamy ciemne meble wszędzie, także lepiej by pasowało:) a co do pomysłu karmienia w foteliku samochodowym, to nie wpadłam na to...dobre:) dotychczas brałam ją na ręce i tak ją karmiłam...ale często zdarzały się wypadki, miseczka wypadła i po zupce:( odezwę się po zakupach...pozdrawiam wszystkie mamuśki:)

Agata-bl

Ja też się przymierzam do zakupu krzesełka dla córci i nie wiem...chciałam kupić ten zwykły drewniany, co można potem zamienić na stoliczek z krzesełkiem, ale teraz jest tyle różnych "wypasionych" , że ciężko coś wybrać...chociaż wydaje mi się, że najlepszy będzie ten zwykły, tym bardziej dla dziecka, które już samo siedzi i nie potrzebuje pasów i innych zbędnych udziwnień...zresztą te drewniane są w przystępnych cenach...120-150zł:)

Ja z kolei mam pytanko odnośnie ilości snu w ciągu dnia, ile Wasze maleństwa śpią w ciągu dnia? bo moja do tej pory spała 1,5 godz rano, 1,5-2 godz po południu i z 0,5godz wieczorkiem...ale później wieczorem miała kłopoty z zaśnieciem na noc więc już jej nie kładę wieczorem spać, tylko wczesniej ją kąpiemy, o 20.00 i ziuziu:)Spokój do rana;;;:) a jak to jest u was, ile śpią Wasze maleństwa?

Jeżeli jeszcze nie zakupiłaś tego krzesełka to tak jak Ada mam to z firmy Arti jest takie samo jka te drewniane ale w utrzy,maniu czystości dużo wygodnejsze polecam

Fotelik o którym piszesz jest świetny ja go zakupiłam ale polecam na allegro mniej zapłacisz ja wsklepie przepłaciłam ale jestem strasznie zniego zadowolona mała nie nawidziła jeżdzić w samochodzie w swoim pierwszym więc byłam zmuszona juz zmienić teraz dziecka nie ma w samochodzie zasypia bez problemu i jest naprawdę dla dziecka wygodny

A my często się nie pojawiamy bo niema czasu jakoś teraz jeszcze jestem sama cały dom na głowie z teściem i dziadkami włącznie teściowa wyjechała do sanatorium ale na całe szczęście już w poniedziałek wraca to bede miała trochę wolniejsze ręce
Milenka niechce mówić jak narazie raczkuje już i muszę zająć się zabezpieczeniami w domu bo czas najwyższy żeby potem nie było zapuźno:)
pozdrawiam wszystkich a i jeszcze nie mamy żadnego ząbka a już 8 miesięcy skończyła 27.11 ale czekamy nadal cierpliwie
w dzień sypia 2x tak przed południem około 1,5 godzinki i po południu 1,5lub 2 zalezy jaki dzień spać chodzi już o 20,00 wstaje zazwyczaj koło7.00-8.00 da się wytrzymać ztym żę w nocy budzi się co 2-3 godzini do cyca i trudno mi jejod tego odzwyczaić ale w dzień wcale cyca niechce to nadrabia w nocy jakoś to znoszę
Pozdrawiam wszystkie kwietnióweczki

OK JESTEM MOZE NIE ZZDAZE ZA WIELE NAPISAC ALE SPROBUJE JAK MALY MI POZWOLI.....

Adus

Super ze maly juz doszedl niemal do normy ciesze sie bo nie ma nic gorszego niz chore dzieciatko....

Karolka

masz racje chorubsko sie nas trzyma jak nie wiem co sama nie wiem za jakie grzechy...ale coz takie zycie....ja robie wszystko co w mojej mocy by ustrzec dzieci przed choroba a sie niesety nie da to nie latwe...... co tam u kapiego i Natanka??? jakies postepy nowe opowiadaj! :)

Anrusku

Fajnie znow Cie podczytac co u Wasi Milenki zdawaj nam relacje bo Ty to tak zadziutko u nas :/ ale niunia fajna wiesz no nie? :)pozdrawiam Was goraco....

Agnes :)

jakas epidemia czy cop? ja nie wiem mialam przez jedna noc 39 stopni telepalo mnie jak nie wiem cala obolala bylam ale po 3 dniach chyba przeszlo mi.... ale to nic Dominik jak mial goraczke praiwe 40 stopni myslalam ze jak przeszla wsio bedzie ok a tu dupa kaszle jak cholera i katar mu sie lejej a dzis znowu stan ma podgoraczkowy !!!!!!!!

zas Sebek ma okropny katarek nasilil mu sie strasznie non stop frida sciagam nie wyrabiam on juz przewrazliwiony jak wididzi fride placze... biedny... nie ma jak oddychac .....juz nosek pewni go boli..... i kaszle czaczol coraz gorzej jutro z dzieciakami ide do lekarza.... boze tyle nocy tych zlych teraz..... nie dosc ze sebek zle spi bop cala noc sie wierci kreci to teraz sie budzi placze i trzeba latar ciagle sciagac bo nie ma jak oddychac...... a dominik wola piciu w nocy non stop a to ze miala koszmar a to ze siusiu mama chodz ze mna... a to nosa chodz wysmarkac ze mna i tak na zmiane.... cala no c jak dzien wyglada u mnie a ja nie mam nawet jak odespac wszystko na mojej glowie!!!!

reklama
Ala to ty asz przerąbane szpital w domu i jak tu się rozdwoić jeden mama i drugi mama można zbzikować ale kobieto silna jesteś zę dajesz sobie radę z tym wszystkim.
Ja to cały czas siedzę z małą w domu jak cieplej to na spacer jakiś wyskoczymy trudno się teraz gdzieś do kogoś wybrać bo dzień krótki.
Milenka dzisiaj większośc dnia spędziła z tatusiem szalała ile wejdzie a jak mnie zobaczyła to tak się cieszyła że goniła na czworaka do mnie jakby mnie ze sto lat nie widziała a to było raptem jakieś 40min.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry