reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietnióweczki 2008

Heja :)

Moje drogie panie zapomniałam Wam opowiedziec o jednej sytuacji która wydażyła się dwa dni temu a więc to było tak... na ogródku mam taką paletę z drewna niska weszłam na nią i zaczełam się od niej odbijać jak sprężynka a tu nie stąd i nie z owąd..pekła deska na której stałam i straciłam równowage...upadając do tyłu nie dość ze upadłam to na dodatek trafuiłam pupą do kuwety z wodą...całą byłam mokra ale pomimo iż nabiłam sobie siniaka okropnego to do dziś się śmieje sama z siebie dobrze że nic poważniejkszego mi sie nie stało ale dupsko dalej boli i udo po prawej stronie...kupa śmiechu normalnie jak w czeskim filmie haha :)

Aduś no fakt tyle godzin stoje ale kurde dopiero skutki odczuwam po nocach....zauważyłam że nóżki a bardziej stópki zaczynają mi puchnąć..... ale fakt faktem klapsik by mi sie przydał haa :p

Masiek ten TWÓJ Leonek to energiczne dziecko ja też tak chce już....

Tomka Ty to jesteś niezła niespodzianka przepiekna jak na Święta i w ogóle ale podziwiam że wytrzymałaś tyle przetrzymywać to w tajemnicy mnie by tak korciło że hej nie dałąbym rady..... :]

Tak też jak mówiłam Jak Ja już jestem to wiekszej polowy juz tu nie ma...czy to nie jakieś zrzadzenie losu???? miłego dzionka laseczki :))))))) ja mam kupe sprzatania w planie...juz pomyłam wszystkie okna na szczescie tylko 4 i jedno duze balkonowe..... jeszcze zasłonki dzisisaj musze poprac i rozwiesic.. potem zabieram sie za szafki w kuchni,..... masakra...a no i jutro pokój i choineczke z synkiem bedziemy ubierac tylko nowe lampki trzeba kupic bo co roku mi sie coś psują .a jak juz mówimy o świetach i lampkach haha to też mam opowieści dziwnej treści hahah...a wiec.....

Wydarzyło się to jakieś trzy lata temu jak mój syne miał 2 latka:) był czas przygotowań do świat ...ubierania choinki...wyciągneliśmy z mężem wszsystkie łańcuchy bąbki...lampki...i poszłam z kurzy choinke przepukać a w tym czasie.... mój synek oglaał bajeczki.... zaznaczam ze było to wieczorem juz....w pewnej chwili usłyszałam jakiś wybuch strzelenie nie wiem jak mam to opisac i zgasło swiatło prądu nie było az sie wystraszyłam dziecko zaczeło płakac niesamowicie az sie zlękłam...spanikowałam.... co sie okazało wysiadły korki ...mąz właczyył wszystko i było ok ...ale...ale.... patrze a mój synek całą buzie ma czarną rączki bluzeczke...wiecie czego to efekt???????
Sam chciał włączyc do prądu lampki wsadzał do kontaktu.....matko boska dobrze ze nic go nie pokopało...ale dzis jak to opowiadam komus to sama sie z tego smieje wtedy byłam niesamowice przestraszona ...widzicie jak te dzieciaki trzeba mieć pod okiem zawsze????ok

Ok chyba nie usnełyscie haha ja teraz lece czas mnie goni :)))) buzka :)

reklama
Hej hej Kwietnióweczki!!!

Co u Was słychać kochane?

Ja się troszkę nie odzywałam..ale jak byłam na kontroli tydzień temu to się okazalo że morfologia mi spadła- dostałam żelazo, w moczu bakreryjki nie wiadomo skąd-powtórzyłam badanie,dziś idę po wynik i na kontrolę.Szyjka macicy już jest skrócona i lekko rozwarta :baffled: więc dostałam duphason i no-spe forte no i nakaz leżenia :-( ale czego się nie robi żeby dzidzia była zdrowa i dotrwała ładnie do końca ciąży... więc leżę stąd mniej zaglądam do Was... jak w pierwszej ciąży nie miałam ani żadnych dolegliwości ani kłopotów to teraz muszę na siebie chuchać i dmuchać... dziwne to..wszyscy mówią że będzie dziewczynka... ale jak mi robiła usg tydzień temu to dzidzia się zakryła i nic nie chciała pokazać ;-) ale to nic.. najważniejsze żeby było zdrowe :tak::tak::tak:
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia:-)

Czesc Dziewczyny

Lady dobrze ze sie odezwalas, kurcze nie mozecie sie uwolnic od tych tesciow, nie ma nic gorszego jak wspolne mieszkanie:wściekła/y:

Anekha uwazaj na siebie, ja tak obie ciaze przeszlam da sie:-), duzo odpoczywaj a my tu bedziemy za ciebie kciuki trzymac:tak:

masiek oj lobuziak maly:-), ale moze byc jak moj synek, tez mi dawal w kosc, a teraz to jest zlote dziecko:tak:

ada :-)

Silka:-)

Tomka:-)

anrus79:-)

Sylwia81:-)

adelhaid:-)

CZESC U MNIE TEZ DZIDZIA DZIS SKAKALA, CZASAMI BIERZE MNIE GLUPAWKA CZY NA PEWNO JEJ TAM DOBRZE?:-(U MNIE.PONAWIAM SWOJA PROSBE JESLI KTOS SIE ZNA NA WYPLACIE CZY MAMY 100 % PLATNE, CZY NAM COSIK ZABIERAJA.MILEGO DNIA IDE SPRZATAC CHODZ TROCHE BO NIE MAM ZAMIARU LEZEC JUTRO CALY DZIEN Z BOLAMI KREGOSLUPA. CZASAMI LICZE DNI ALE TAK SIE BOJE JUZ ROZWIAZANIA ZE WOLE CHODZIC W CIAZY, ZEBYM NIE MIALA TYCH NUDNOSCI ORAZ ZGAGI TO NIE BYLOBY CHYBA TAK OKROPNIE. UCIEKAM, MACIE JUZ CHOINECZKI??????????????:-)

Czesc katja

my sie za choinke zabieramy;-) chociaz dzieciaki juz ja w pokoju od tygodnia maja:-D

no i widze ze Ty to jak ja i Ada leb w leb idziemy z wiekiem ciazy:-), to pamietaj ze my jestesmy z Ada umowione i idziemy razem rodzic:-D takze jak chcesz to daj znac - co 3 rodzace tonie 2:-D- zawsze razniej;-)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa - pocieszyłyście mnie trochę. Ja już chyba przez to wszystko ostatnio jakiejś obsesji dostałam bo ciągle mi sie sni że mam śliczną dziewczynkę tak bardzo przeze mnie wyczekiwaną - ach jakże ja bym juz chciała żeby był kwiecień już nawet bez wzgledu na to czy bede mieć Zuzię czy Kubusia byle by już było ze mną.
a puki co musze leżeć w łóżku bo dzidzia jest nisko ułożona i nie robić nic przed świętami to też mój mąż dzisiaj będzie okna mył :tak: a niech mu tam, ja sie jeszcze na w życiu okien namyję.

Pa, pozdrawiam

Cześć dziewczyny! Mój Mały też buszuje, wczoraj tak skopał tatusia gdy ten przyłożył rękę że tatuś był w szoku że brzdąc już taki silny. I co ciekawe jak wziął rękę to było widać gołym okiem te kopniaki. A to jeszcze 4 miesiące będzie synek rósł. Normalnie niedługo zacznie mi chyba falować cały brzuch.:-D
Ja też mam czasem takie twardnienia i spinania brzucha, czuję je z 2-3 razy dziennie po kilkanaście sekund i potem sie rozchodzą . Może to rzeczywiście te skurcze braxtona?

Czesc katja

my sie za choinke zabieramy;-) chociaz dzieciaki juz ja w pokoju od tygodnia maja:-D

no i widze ze Ty to jak ja i Ada leb w leb idziemy z wiekiem ciazy:-), to pamietaj ze my jestesmy z Ada umowione i idziemy razem rodzic:-D takze jak chcesz to daj znac - co 3 rodzace tonie 2:-D- zawsze razniej;-)
Dam znac prawda co trzy to nie dwie

Hej
a ja dzisiaj miałam fatalną noc wstawałam co 1,5 godziny a dotego od 4 rano już wogóle nie mogłam zasnąć ile fikołków na łóżku zrobiłam to chyba tylko moja dzidzia może wiedzieć na całe szczęście ona dotrzymywała mi toważystwa dopiero gdzieś po 7 zasnęłam jeszcze na chwilkę czyżby to było przyzwyczajanie już do nocnego wstawania:nerd:
Tomka to ty ładną niespidziankę masz dla rodziców ja niestety nie wytrzymałabym tyle zresztą sami by się domyślili bo umnie bardzo wcześnie zaczęło być widac a że mieszkamy z teściami i przestałam chodzić do pracy to wógóle już od początku cała wieś zaczęła plotkować jakby niemieli oczym:tak:
Lady ty to powinnaś naprawde dostać po pupie kobieto kto wtwoim stanie wychodzi po jakichś paletach to jest niebezpieczne całe szczęście nic się nie stało tylko siniak został a z tym wieszaniem firanek i zasłonek to też wrzuć na luz niemasz teściowej żeby ci pomogła , ja też mieszkam z teściami ale nie mogę narzekać teściowa już tydzień temu pomyła mi okna i powiesiła firanki ja tylko pomyłam sobie kwiatki i firanki uprałam nawet mi wyprasowała:-)
pozdrawiam buziaczki

reklama
Dzień doberek:-)
w końcu udało mi się namówić synka na spanie;-) nie chciał ale mamusia pogłaskała po brzuszku potem tatuś go poprosił, mały odpowiedział mu bomblując i w końcu poszedł spać.
Dzisiaj jadę kupić sobie podłużną poduszkę bo ciężko mi zasnąć, bo coś brzucho mi ciążyć zaczyna:baffled:

Do góry