reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
dobry:-D
ja tylko na chwilunie przywitać sie i zmykam,muszę się wykąpać umyć włoski i na 18-tą muszę sie zbierać na zajęcia:dry: na szczęście to już ostatnie, ale i tak nie powinnam narzekać bo byłam tylko 2razy dziś będzie 3 :zawstydzona/y: takize mnie leń:-D
Masiek - normalnie aż sie popłakałam jak przeczytałam co ci się śni:-D:-D

Lady Lajla wszystkiego najlepszego, zdrowego ślicznego pulchniutkiego bobasa, lekkiego porodu i duuużo radości!
Katja gdzie Ty mieszkasz że takie praktyki stosują! Jestem w szoku. To powinno być albo za darmo albo w pełni prywatnie. Przecież już nfz płaci za poród jakieś 2 patyki i dodatkowo za znieczulenie też. Ale tak niestety czasem wygląda państwowa służba zdrowia! Fe. A co dziwne w pywatnym szpitalu nie ma takich przekretów. W olsztynie jest taki mały prywatny szpital połozniczy, który ma kontrakt z funduszem i wszystko jest za darmo: poród rodzinny, znieczulenie, osoba towarzysząca może być 24godz na dobę bo pokoje sa jednoosobowe, pielęgniarki bardzo miłe. Ja byłam tam po poronieniu i opieka była super i za nic nie płaciłam. Po prostu kasa z nfz nie jest przejadana, a lekarze i pielęgniarki sami negocjuja pensję a nie że są rządowe wytyczne. I nie słyszałam jeszcze żeby ktoś tam dawał łapówki. Jedyny problem że szpitalik jest malusi na 8 łóżek i trzeba tak trafić żeby akurat było miejsce!:baffled: Ale mam nadzieje że uda mi się tam dostać na poród.:tak:

HELLO dziewczyny!!
Dołączam do Was mam termin na 2 kwietnia ale wg usg wychodzi mi, że moje maleństwo może przyjść na świat wcześniej, około 28 marca. Spodziewam się dziewczynki :-D:-D:-D jestem bardzo szczęśliwa i mimo strachu nie mogę się doczekać już porodu!!!
Obecnie przebywam na L4 i czasami nudno mi a czasami smutno samej w domu :zawstydzona/y: dlatego włączam się do pogaduszek z przyszłymi mamami!!

Oczwiście dołączam się do życzeń urodzinowych dla jednej z Was LadyLaila ze swojej strony życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń, zdrówka, zdrówka i jeszcze raz- zdrówka dla Ciebie i maluszka no i stu lat życia w szczęściu ze wspaniałą rodzinką!!

Buziaki

Mirella

Tak Silka niestety w moim malym miasteczku daje sie w koperte tez 1000 nawet jesli jest to szpital publiczny plus koszty pielegniarki 250 zl i raczej rodzinne porody nie wchodza w gre, takze na to samo wychodzi tylko w tej klinice to legalnie:-)moze zart, ale chcem miec wszytko jasne maz ze mna moze byc w pokoju itd.U nas nie ma odwiedzin.Nie jest za ciekawie, gbym chciala wam opisac jak wszystko jak mnie tu potraktowali to dnia by blo za malo, zle wspomnienia i dlatego nie bede sobie szarpac nerwow.

Śmiech i szok po prostu :wściekła/y::no::szok: Jak tak można ?? Ale co ?? Trochę nie rozumiem... Wszyscy o tym wiedzą, jest to oczywiste i nikt nic z tym nie zrobi :confused: A co by było gdybyś nie dała tego tysiaka w kopercie i dla pielęgniarek :confused: Katja, no szok po prostu :szok:

masiek, iwonka, no nie złe z Was są agentki :-D:-D Ale chyba każda z Nas tak ma czasami :tak:

Witaj Mirelka :happy2:
maju :), luckymama dzień dobry :happy2:

Elo Mirelka:-) Witaj na pokładzie.

Masiek to nie tak że ja sie nabijam ze sznurka, po prostu podziwiam że az 2 metry;-):-D A tak serio to serio zupełnie nic innego ze mna sie nie dzieje:-D Strasznie zapominalska sie zrobiłam, jakoś zupełnie nie umiem się skupić na niczym. Już sama sie na siebie denerwuje za to, ale generalnie jakoś tylko mam powody do śmiechu.
A co do snó, jakoś przez żąbkowanie domisia, nie pamiętam kiedy mi się cokolwiek śniło. Pobudki w nocy często po 4 i wiecej razy:sorry2:

Kasieńko jestem jestem;-):-)
Silka witam witam:-D
Jej jakie my kulturalne dziewczyny jesteśmy:-p

reklama
witaj Madziujko :-)
cio tak posępnie, jakoś twój post wypadł:confused: nie masz humorku?
dobra laseczki jamykam sie pindrzyć bo trza jakoś wyglądać jak się wychodzi do ludzi:-D a i nie mam bilansu na zajęcia... mam nadzieje ze od niego nie zależy zaliczenie.... do wieczorka buziolki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry