• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietnióweczki 2008

O też sobie zamówiłam tą książkę przyjdzie dziś albo jutro to poczytam bo słyszałam dużo pozytywnych opinii o tej książce KACHURKU dzięki za link:tak::-) idę czytać

reklama
Kurtki znalezione z rana u sasiadow na balkonie.
A jesli chodzi o te znieczulenie to powiem wam szczerze wyglada dla mnie na dzien dzisiejszy strasznie,ale co nie ktorzy sobie chwala.:-)Jak zwykle i na kazdy temat opinie podzielone.:-)

kachurku w tym problem że on sam nie wie co chce, cyc, butla i dalej nerw, smoka nie, otulę i pobujam chwile spokoju, w wózku chwila spokoju i znowu nerw. na rękach bujać w tą bujać w tamtą i ciągle coś.
wiem już że to przez jego niedojrzałość nerwową i staram się być spokojna, ale przyznaję się że mam już trochę dość, jestem zmęczona a przy tym nerwowa.
Pocieszam się, że w piątek idziemy do neurologa:nerd: mam nadzieję, że pani pediatra dzisiaj coś pomoże.

Ja generalnie ponieważ na razie nie mam żadnych bóli przepowiadajacych to jestem za tym żeby rodzić bez znieczulenia, bo strasznie się boję igieł, a zwłaszcza wbijanych w kręgosłup. Ale jak kilka tygodni temu miałam bóle krzyżowe przez kilka dni, bo mi Mały na jakiś nerw chyba wtedy nadepnął to wtedy taka odważna nie byłam i bym się wtedy nie wahała czy brać znieczulenie. A to były bóle napadowe trwajace tylko kilka minut. Więc sądząc po tamtej reakcji to będę wyła żeby mi tą igłe jednak zapodali.:baffled::sorry2:

czesc

Masia to oczym piszesz to sa zwykle skoki rozwojowe u maluszka .. pierwszy jest miedzy 2-3 tyg moze byc tez troche pozniej.. nastepny jest okolo 2 miesiaca zycia pozniej kolejny nie pamietam ale chyba okolo 4 i 6 miesiaca .... maly nie bedzie ci sie najadac taki bum trwa okolo tyg .. poniej mleczko znowu dostosowuje sie do potrzeb dziecka .. ale jak ty mu dasz butle w tym okresie zamiast wskoczyc do lozka i karmic karmic i karmic to szybko skonczysz przygode z karmieniem bo bedzie to dla ciebie udreka ;-)

ide na spacer .. :-)

co z silka???

calusy kozy rodzic dzieci :-pjak wroce ze spaceru maja juz byc wszykie :nerd::-D

Masiu poczytaj sobie w tym linku co wkleiłam rozdział 3 tak gdzieś od połowy jest dlaczego dziecko płacze. Może coś tam się da przypasować. No ale widze że rzeczywiście nie jest lekko. Teoria teorią a weź tu dogadaj się z takim małym brzdacem!:sorry2:

książkę o języku niemowląt mam polecam podczytuje w wolnych chwilach, fakt nie wszystko mi się podoba o czym pisze Tracy bo pamiętać trzeba, że to jest książka pisana na rynek amerykański gdzie rodzice oczekują instrukcji obsługi.
Ja polecam książki Leszka K.Talko "Dziecko dla początkujących" "dziecko dla średnio zaawansowanych" i "dziecko dla profesjonalistów" Talko ma zdrowy dystans do teorii o wychowaniu dzieci i w sposób zabawny weryfikuje teorie z codziennością. Polecam. Przy okazji można poprawić sobie humor:tak::-)

Ja mam ta książke dziecko dla początkujacych i mi się osobiście bardzo nie podobała. Może jedną historyjkę na jakiś czas da się przeczytać ale jak sie cała ksiażkę poczyta to ma się wrażenie jakby dziecko to były same problemy i zadnych przyjemności. Mógłby czasem coś dobrego o tym swoim Pitulu napisać, bo tak to ten humor taki trochę czarny się wydaje. Mi tam do śmiechu nie było, raczej się trochę przestraszyłam. Ta ksiażka powinna się nazywać dziennik zdesperowanego rodzica. Przecież rodzicielstwo chyba też ma jakieś jasne strony!
Masiu, tak się wymądrzam akurat jak Ci Leonek daje do wiwatu, hehe! No ale chyba czasem jest grzeczny, co? Pociesz trochę :sorry2:.

Asiu przy znieczuleniu zzo do porodu siłami natury to można chodzić, bo to znosi tylko ból ale nie czucie. A to co Ty miałaś to pewnie takie jak do cesarki , że się nic nie czuje od pasa w dół i wtedy rzeczywiście się jest parę godzin unieruchomionym. A do porodu sn to się normalnie łazi z wenflonem w plerach.

ojej to bym nie chciała:szok:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry