Izabelinda
Mama Dominisia i Patrysi
Iza mi lekarka mowila ze mam juz mikka szujke ....aleo co tu chodzi konkretnie ze mieka to co znaczy?
Hej babeczki kochane moje!!!
Lady - miękka to rozpulchniona, niebawem zacznie się wygładzać, czyli robić coraz cieńsza i rozchodzić
Iwonka, Kachurek - za Was i Wasze pociechy też trzymam mocno!!!
Kurcze ja nie wiem sama czym sobie na takie grzeczne dziecko zasłużyłam???
Bo w ciąży to normalnie taka niecierpliwa i nerwus straszny byłam, bałam się że na dzidzię mi to przejdzie... A może ona na razie jeszcze porodem wymęczona i dlatego tak długo śpi>? Albo żółtaczka nie odpuszcza? Kurde dobrze że mąż zaniósł papiery do przychodni, na początku przyszłego tygodnia będzie wizyta patronażowa, i o wszystko się wypytam, uspokoję sumienie.
A Patrysia słodkie moje dziewczę to na razie książkowo sypia 3 godziny i budzi się na zmianę pieluszki i karmienie. Zaczyna też pomału się interesować wszystkim dookoła, to sobie gadamy, śpiewam jej piosenki dla dzieci, oglądamy mieszkanko. Chociaż najczęściej jestem dla niej tylko cyckiem hihihi. Bo smoka to ona nie uznaje, nic z niego nie leci
Jejku taka jestem zakochana....
Dzisiaj już lepiej z moimi cycusiami, suteczki już tak bardzo nie bolą i mniejsza ilość mleka w nich jest, kobietka moja dzielnie mamusi pomaga w cierpieniach. Odkryłam, że jak trzymam pod piersią w trakcie karmienia dłoń i kciuk od góry to ciepło powoduje szybsze wypływanie pokarmu i nic na dole piersi nie zalega. A wczoraj jeszcze miałam kamienie. Za to na suteczki faktycznie ten bepanthen jest super ale też dużo daje zmiana pozycji w trakcie karmienia. Na leżąco, na siedząco, spod pachy... No i chyba to też kwestia wprawy. Bo w szpitalu to praktycznie tylko na leżąco karmiłam i zrobiła mi się pręga na sutkach, taka ciemniejsza kreseczka, bo słonko moje tylko w jednej pozycji ssało - dlatego pakujcie dmuchane kółeczka kochane kobietki

A teraz jak dzwonie to tylko pyta żartem "urodziłaś?". No wszyscy czekają, ale mają zajęcia, inne sprawy, a my żyjemy w tej chwili właściwie tylko tym..nic dziwnego, że troszkę nam odwala i głupi tydzień jawi się jak wieczność
Trzymajcie się dziewczyny i regularnych skurczów życzę
:-)