reklama

Kwietniówki 2010!!!

Agnieszka, hehehe ja mam w nosie przesady, zawsze mialam. Jakos "medrca szkielko i oko" lepiej do mnie przemawia niz bab gadanie. Tam gdzie mieszkam w meksyku mowi sie, ze niemowletom nie mozna obcinac paznokci (trzeba je obgryzac - takie dostalam wytyczne), bo dziecko moze miec problemy z mowieniem.

reklama
zombie i się wita
Julka w cony co 30 minut płakała, budziła się, marudziła - mam nadzieję, że to tylko kolejne zęby - bo widać już dolne 2 i górne 4 zaczynają się wyrzynać

łączę się w bólu...

przepraszam nie będę czytała co naprodukowałyście bo chodze na rzęsach... wypiłam już energetyka i dwie kawy i zasypiam...
Mam nadzieję, że to zęby... mały miał stan podgorączkowy w nocy ciągle się budził... o 3:30 dałam mu 3,5ml IBUM przeciwbólowo i w końcu zasnął na dłużej, ale ja co 30 min automatycznie się wybudzałam i nasłuchiwałam... a do 2 w ogóle nie spałam... :-( dziąsła jak macałam miał rozpalone... wieczorem jak mu Dentinoxem posmarowałam to tak zwymiotował, że nigdy odkąd się urodził tak niezwymiotował... :eek: byłam przerażona... czy są jakieś maści smakowe ?? mój biedny maluszek :-(

zielona rozwaliłaś mnie z tym obgryzaniem... normalnie szok :szok:

I ja dołączam do mega niewyspanych:-(
W dodatku elewację budynku nam robią i nowe balkony. Rusztowanie stoi, a dzisiaj jeszcze siatki pozakładali, więc w domu szaro, buro i ponuro, bleee..
Mykam pocztę ogarnąć, dziecię uśpić i na Pocztę Polską wycieczkę sobie zobić:/

witam
i mija juz kolejny dzień ze slepp&play :))))
a tak na powaznie strasznie mi czas ostatnio ucieka ,wczoraj robiłam 3 podejscia do bb i niestety nieudało mi się.
niedz minęła szybko , bo imprezowo urodzinowo. wczoraj juz nie pamietam nawet co było.
dzis od rana porzadki i dajszy ciag remontów. mały spi, ja miedzyczasie robie obiad. pózniej musze jeszcze do kolezanki wpaśc.
powoli zbieram pomysły i notuje co by zaserwowac na urodziny małego,bo pozniej wyjazd i po przyjedzie juz tylko tydz zostanie. no i sprawa tortu...SALAMANDRA skorzystam z twego linku strasznie mi sie jeden podobał i musze taki zrobić. juz znalazlam pzepisy na taka mase plastyczna.
mały zdrowy ...wazym maluchom tez zdrówka życzę .
i do pózniej papapa

Adaś- spóźnione najszczersze zyczonka dużo uśmiechu zdrówka i słonka z okazji skączenia roczku. 100 lat buziaczki od Kacperka i e-ciotki

Ostatnia edycja:
zielona taki przesąd nie tylko w meksyku odnośnie paznokci - u nas prababacia, też nam kazała tak zrobić - nie wyjaśniła dlaczego. Oczywiście obcięłam Julce paznokcie a nie jak "tradycja nakazuje"

Zielona- to co napisałas o paznokciach- padlam- przesady to bzdura- ja mam to tez tak gleboko w d ze nwet nie wime o nich- julce grzywke obcielam jakies 3mce temu bo by jej do oczu wchodzila...reszta krotka a szkoda... ;)

To teraz szybkie dzien dobry :)
Chlopa mam w domu od wczoraj bo ma 2 dni wolnego...wkurz amnie niemilosiernie bo nic nie pomaga tylko "sie uczy" bo "nie po to wziolem urlop..."nosz kurde! wiec wole siedziec cicho bo wsciekla jestem jak sto diablow! dis mamy skoczyc do sklepu zobaczyc na foteliki dla malej- moze mi sie humor poprawi bo grrrr...
Mała ciagle toczy walke o zeby a ja obmyslam plan bitwy na weekend ;)
Bo w piatek idzimey na impreze urodzinowa 2 moich najblizszych przyjaciol a w sobote my robimy z nimi imprezke urodzinowa Julci! :)

Miłego dnia

Witam
Kiedy ja nadrobię? Alicja jest teraz taka absorbująca. Cały czas latam za nią po domu, bo nie usiedzi w jednym miejscu. Gdzie tylko może tam wstaje. Może wieczorem uda się poczytać

He he maonka ja tez tak mam.Nadrabiam jak mala przysnie albo zabawi sie sama na pare minut.A tak to tez lipa.Ciagle musze za nia lazic bo wstaje przy wszystkim jak oszalala.

ella nie denerwuj sie tak chociaz mnie tez wkurza jak m siedzi w domu i nic nie zrobi.Dzis tez mnie zezloscil niesamowicie.Przyjechal po pracy drynkniety.Jak ja tego nienawidze.Humor mam juz zepsuty na caly dzionek.

filonka Ty ciagle tylko sprzatasz i sprzatasz.Odpocznij troche.Daj znac jaki to tort.Ja nie mam pojecia jak sie za takie cos zabrac.

kici biedny maluszek.Ale o masciach smakowych nie slyszalam.A jak ten dentinox smakuje?Ja tez mam jaks ale jest bez smaku i nie mam problemu nigdy ze smarowaniem.Ale ja to mylnie robie bo zebow dalej nie widac a czasami mi sie wydaje ze ja mecza dziasla i smaruje.Ale to chyba nie zaszkodzi?

Mi tez ktos zasugerowal ze powinnam malej obgryzc paznokcie a nie obciac.Wysmialam go he he.Takiej durnoty to ja jeszcze nie slyszalam,zeby dziecku obgryzac paznokcie.

Ja tez niewyspana z wiadomych przyczyn.Kurde gdyby nie to swedzenie to mala pewnie by ladnie spala,a tak to ciagle ja to wybudza potem sie denerwuje bo nic nie ulzy i juz nie moze zasnac.Tak sie budzi nawet do 10 razy w nocy.Moja bida mala.

reklama
Zielona te obgryzanie paznokci to tez u nas funkcjonuje. mnie ostatnio kolezanka zapytala czy Oli paznokcie obcinam czy obgryzuje...w szoku bylam bo nigdy nie slyszalam o pomysle zeby malej obgryzc paznokcie...ja nawet sobie nie obgryzam...a do tego kolezanka ma 30 lat wiec nie wiem skad jej sie taki pomysl wzial...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry